Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Semtex píše:
My ty svetry nebo mikiny doma nosíme, mám jich fakt hafo, hlavně takové ty delší cardigany. Nejvtipnejsi je, ze paní, co jsme id ni koupili dům, měla na sobě tehdy taky takovy a já moc nechapala proč, jakožto panelákový odchovanecpo přestěhování přišlo “aha” a beham tu v tom taky
![]()
![]()
teď ještě ne, ale od podzimního ochlazení ano
Děti mají běžně mikinu, teplaky
já mám běžně mikinu i tepláky i v létě
rodina doma kraťasy a trička, já mikinu a tepláky, teď jsem jen vyměnila tenkou mikinu a tenké tepláky za tlustou mokinu a tlusté tepláky
ještě můžu navrstvit župan, mám takový huňatý teplý, až přituhne, hodím na mikinu s teplákama župan. A pak se s tím dá ještě vlézt pod deku
až to nebude stačit, donutím manžela, aby zatopil
zatím jsem v pohodě nalehko v tlusté mikině ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
teplo z krbovek je jediný, co mi OBČAS chybí v paneláku, je to hrozně příjemný teplo.Jinak já si asi předevčírem konečně v noci prvně lebedila přikrytá (slabou) peřinou. Mám to ráda, ale v těch vedrech to nešlo. Pro mě teď začíná ideální počasí, přes den ještě hezky, v noci na spaní u otevřenýho okna už se můžu přikrýt, aniž bych zdechla
Topíme až když je fakt zima, stabilně okolo nějakých 10 stupňů, jinak stačí trocha sluníčka do oken, paneláku to stačí
přesně, konečně normální počasí a ne nechutný vedra. Stejně je to venku pořád na šaty a kratasy. V paneláku určitě ještě tak měsíc nebudeme topit.
@Arboretka píše:
já mám běžně mikinu i tepláky i v létěrodina doma kraťasy a trička, já mikinu a tepláky, teď jsem jen vyměnila tenkou mikinu a tenké tepláky za tlustou mokinu a tlusté tepláky
ještě můžu navrstvit župan, mám takový huňatý teplý, až přituhne, hodím na mikinu s teplákama župan. A pak se s tím dá ještě vlézt pod deku
až to nebude stačit, donutím manžela, aby zatopil
zatím jsem v pohodě nalehko v tlusté mikině
Ano ano, taky máme takovy postup
na spaní ještě máme všichni teplakove overaly, když je fakt kosa. Nejmenší má vatovane ![]()
Jeste pořád chodím v sortkach a triku a dnes jsem se už dvakrát sprchovala, je vedro, potim se. Ale díky bohu v noci už se ochladilo, takže se dá spát pod dekou. Zatím teda to na topení určitě není. V zimě zatápí e každé ráno v obýváku v krabičkách, vidíme v dlouhých kalhotách a mikine. Přes noc se netopí, v ložnici topení vůbec není. V kuchyni taky ne, je to zbytečné. Jen loni jsme se rozmazlili, dali jsme topení do koupelny.
@Semtex píše:
Ano ano, taky máme takovy postupna spaní ještě máme všichni teplakove overaly, když je fakt kosa. Nejmenší má vatovane
já mám letní deku, podzimní deku a když se spojí patentkama dohromady, je z toho zimní deka
pak mám ještě bavlněné povlečení a jak přituhne, tak fleecové, to taky zahřeje, a pak mám ještě teplou deku a tu dávám přes tu zimní
a pozor, když já už navrstvím i tu deku přes peřinu, tak manžel vedle mě spí pod tenkou letní peřinou a nahatej a chce pouštět větrák. A v létě spí povětšinou jen pod prostěradlem místo peřiny. Děti tak nějak podobně, se k nim moc nehodím
a to mám ještě v kuse ruce a nohy jako led. Ale je pravda, že odpoledne venku taky chodím v šatech, sice s dlouhým rukávem, ale s holýma nohama. Je ještě teplo celkem. Ale ráno třeba, zítra jedu už v půl sedmý a to je tu 6 stupňů, to je prostě zima na kabát pomalu. V sobotu jsem jela už v 5:45 a auto ukazovalo 5 stupňů.
@Arboretka píše:
já mám letní deku, podzimní deku a když se spojí patentkama dohromady, je z toho zimní dekapak mám ještě bavlněné povlečení a jak přituhne, tak fleecové, to taky zahřeje, a pak mám ještě teplou deku a tu dávám přes tu zimní
Možná máš nízký tlak… ![]()
@Cimada píše:
Možná máš nízký tlak…
Jo, mám. Hodně nízký. Bez kafe normálně 90/60. Někdy ani to ne.
@inkakřivák píše:
Jo, mám. Hodně nízký. Bez kafe normálně 90/60. Někdy ani to ne.
Tak ta zimomřivost je určitě i tím nízkým tlakem. Ještě že existují ovčí ponožky a různé teplé deky, že? A četla jsem, že kafe možná dlouhodobě tlsk zvyšuje, ale po vypití spíš sníží.
@Cimada já právě trpím opačným směrem, je mi teplo pořád. Předpokládám, že ještě příští týden se budeme koupat v řece.
Ono není tak špatné se trošku otuzovat. Nepretapet, nebalit se jak pumpa. Pak to i s tím nižším tlakem není problém.
Teď je venku 18 a prší. Máme otevřené dveře na terasu, oboje, a dveře do domu. Chodím pořád v sortkach a tričku. Fakt je to o zvyku.
Znáš Kristiána? Jak se doma potí a ptá se - není tu teplo, Mařenko? A Mařenka v satickach s krátkým rukávem odpovídá - 18 stupňů jako vždycky, Lojzicku.
@inkakřivák píše:
@Cimada já právě trpím opačným směrem, je mi teplo pořád.
To Ti závidím. Ušetříš za doporučovaný svetr.
Mám dost nízký tlak, že jdu až do mdlob a nohy věčně studené.
Ale taky štěstí, že partner je ještě zimomřivější než já. ![]()
Otužováním jsem si prošla, ale vždycky jsem to zdravotně odnesla, takže zůstanu u horké sprchy, to mi vyhovuje. ![]()
@Cimada To znám. Jdeš po ulici a najednou se chodník zvedne a praští tě. Nebo doma podlaha. A ty jim nic neděláš.
Jo, nohy mě občas zebou, to řeší ponožky nebo nějaké pantofle. Ale jinak je mi teplo.
Ale je hodně nepříjemné, když vylezou teploty přes 25, což je moje maximum. Teče ti pot do očí, kape z tebe, věčně lezeš pod sprchu. V noci nemůžeš spát, protože je 20. Když je ti zima, se obleces, ale vedro?
Bydlíme v bytovce.Pod náma a nad náma jsou sousedi, z jedné strany byt není a z druhé je, ale dlouho prázdný-nejspíš se ho někdo snaží prodat).Ale netopíme, v každé místnosti je 24 hodin otevřená ventilačka(do nedávna někde i dvě, ale v noci už se to se dvěma nedalo).Tak doufám, že ještě nějakou dobu vydržíme, minulý rok jsme zapnuli topení až začátkem prosince.
@inkakřivák píše:
@Cimada To znám. Jdeš po ulici a najednou se chodník zvedne a praští tě. Nebo doma podlaha. A ty jim nic neděláš.
Jo, nohy mě občas zebou, to řeší ponožky nebo nějaké pantofle. Ale jinak je mi teplo.
Ale je hodně nepříjemné, když vylezou teploty přes 25, což je moje maximum. Teče ti pot do očí, kape z tebe, věčně lezeš pod sprchu. V noci nemůžeš spát, protože je 20. Když je ti zima, se obleces, ale vedro?
Ano, taky mám radši jaro než léto. Ale zimu fakt ne.
Totiž jedny teplé ponožky u mě skoro nic neřeší. Přílišné navlečení ráda nemám, protože pracuji rychle a svetry mi vadí. Ve 20 °C spím jak mimino. ![]()
@Cimada A zkoušela jsi otužování? I na ty zmrzlé nohy je lepší studená voda, pořádně utřít a teplé ponožky.
Letos v létě jsem v kempu až při odjezdu zjistila, že kromě těch sprch kousek od nás, kde tekla jen studená, jsou na druhé straně kempu i s teplou vodou. Takže jsem i hlavu zvládla studenou.
@inkakřivák píše:
@Cimada já právě trpím opačným směrem, je mi teplo pořád. Předpokládám, že ještě příští týden se budeme koupat v řece.
Ono není tak špatné se trošku otuzovat. Nepretapet, nebalit se jak pumpa. Pak to i s tím nižším tlakem není problém.
Teď je venku 18 a prší. Máme otevřené dveře na terasu, oboje, a dveře do domu. Chodím pořád v sortkach a tričku. Fakt je to o zvyku.
Znáš Kristiána? Jak se doma potí a ptá se - není tu teplo, Mařenko? A Mařenka v satickach s krátkým rukávem odpovídá - 18 stupňů jako vždycky, Lojzicku.
kdepak, to bylo dokonce 16 stupňů
koukej https://www.youtube.com/watch?…
s tím tlakem nevím, já mám extrémně nízký a teplo nesnáším ![]()