Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Zetmi píše:
Netopíme, sice jednou mi minulý týden problesklo hlavou, když se v jeden moment tak ochladilo a začal fučet vítr,,To by bylo na zatopení" ale hled jsem tu myšlenku zahnala, přece nejsem blázen abych v létě topila, radši zalezu pod deku. Já vím, člověk míní život mění, ale pokud to bude možné tak tuto sezonu bych chtěla netopit a když už tak začít tak přelom listopad-prosinec, nejlíp až prosinec
Podle předpovědi má být hezky minimálně do konce října. Jsem zvědavá.
Já letos trénuji, od března chodím v kratasech, tak je mi pořád teplo. My lidé se přioblékneme, ale největší strach mám o morče. V lednu nám končí fix, topíme plynem…
@bigl píše:
A není vám zima při těch 18? Když se pohybuju, tak to neva, ale kdybych večer sedla k telce nebo PC, tak při 18 mrznu. Takovou teplotu máme na noc.
Jsme zvykli, obývák máme veliký, takže tam to dost klesá. Ale máme taky spoustu dek a teplý pyzama
a já toho s dětmi stejně moc nenasedim. Když mi je kosa, tak jdu zehlit ![]()
Jsme si říkali, ze se budeme muset letos asi hodně snažit, abychom splnili předpis, když vláda chce, aby v obýváku bylo 18
![]()
Tak nejdůležitější je, kde člověk bydlí, že. Na jihu Moravy to bude asi jiný než u nás v Jeseníkách. Mně stačí, když sjedu dolů do Šumperka, tam hned o 7 stupňů víc, bez mlhy a bezvětří. Ne jak u nás na Větrné hůrce.
Já jsem teplomil, v létě mi vyhovují dny s teplotou přes třicet. Teď máme v domě 22-23 a už mi začíná být zima. V zimě topime hlavně v krbu, tam se teplota těžko reguluje, také mivame tak 24. Jsme rozmazleni vím, ale já celý život říkám, že jsem se měla narodit v jižní Evropě, tady je na mě obecně zima. Teď ještě netopime, zkouším si zvyknout na min, letos to při 22 vidím jasně na teplou mikinu.
Příspěvek upraven 05.09.22 v 08:33
Topit teď?
My zatím i spímě s otevřenými okny
Jo jasně, večer si k televizi vezmu deku a ráno snídám v mikině, ale zapínat kotel by mě fakt nenapadlo. Bydlíme ve starém domě, v podkroví je teplo, ale dole je i v těch největších vedrech chladno.
Koncem září nám budou plynový kotel měnit za tepelko a ten plynový letos zapínat už fakt neplánuju ![]()
Ale je fakt, že my jsme jako rodina otužilí, i v zimě máme termostat nastavený na 19,5, v noci na 18, děti se v bazénu koupají od dubna a všichni běháme nonstop bosi (já s dětma i v zimě po sněhu
)
EDIT: Jsme ze středočeské nížiny. Je jasné, že v Krkonoších to bude už trochu jinak ![]()
Příspěvek upraven 05.09.22 v 09:12
@Sylvania 333 my právě taky topíme plynem v na konci února nám končí fixace. snad ta předpověď vyjde a bude delší dobu teplo. my naštěstí máme jen psa a ten když je mu zima vleze si pod svoji duchnu co má.
@Betty MacDonald píše:
Tak nejdůležitější je, kde člověk bydlí, že. Na jihu Moravy to bude asi jiný než u nás v Jeseníkách. Mně stačí, když sjedu dolů do Šumperka, tam hned o 7 stupňů víc, bez mlhy a bezvětří. Ne jak u nás na Větrné hůrce.
nevysvětlíš
protože oni mají teplo, tak kdokoliv jiný, je letadlo. My třeba ještě dobrý, skoro, ale co je vesnice asi 5 km od nás nahoře na kopci, ti tam mají stabilně o hodně méně než my, a to my jsme už 600 metrů, takže taky klidbě 4-5 stupňů méně než město pod námi, co je zase 5 km. Ti nad námi tam mají na stráni sníh, když je všude jaro a teplo ![]()
Aby to pak nebylo jako s vodou. Čím více lidí začali šetřit, tím byla voda dražší.
@Sylvania 333 píše:
Podle předpovědi má být hezky minimálně do konce října. Jsem zvědavá.
Já letos trénuji, od března chodím v kratasech, tak je mi pořád teplo. My lidé se přioblékneme, ale největší strach mám o morče. V lednu nám končí fix, topíme plynem…
Morčeti dáš víc sena a domeček. Jim nevadí chlad (když přichází postupně), ale průvan. Naše žilo 7 let, topíme max na 20. Po ránu je v zimě klidně 16-17.
@Arboretka píše:
nevysvětlíšprotože oni mají teplo, tak kdokoliv jiný, je letadlo. My třeba ještě dobrý, skoro, ale co je vesnice asi 5 km od nás nahoře na kopci, ti tam mají stabilně o hodně méně než my, a to my jsme už 600 metrů, takže taky klidbě 4-5 stupňů méně než město pod námi, co je zase 5 km. Ti nad námi tam mají na stráni sníh, když je všude jaro a teplo
Je to tak, i u nás by bylo třeba tepleji, ale jsme v pásu, kde proudí vítr a s ním oblačnost od Praděda, takže bezvětří tu máme tak pětkrát ročně. A dokud je na horách sníh, bývá ten vichr hooodně studenej. Dole je možná ještě léto, ale u nás už je slušná kosa.
@Betty MacDonald píše:
Jojo takhle jsme byli v puli srpna u kamaradky v Jesenikach. Kamaradka absolutne nechapala, jak jsem mohla diteti zapomenout sbalit cepici, jenze ja nezapomnela, vzala jsem mu takovou, jakou potrebuje u nas na jihu - ksiltovku. Ze u nich bude minimalne o 10 stupnu min nez u nas mi fakt nedocvaklo a holt jsem jela kupovat cepici ![]()
@Ernais píše:
Jojo takhle jsme byli v puli srpna u kamaradky v Jesenikach. Kamaradka absolutne nechapala, jak jsem mohla diteti zapomenout sbalit cepici, jenze ja nezapomnela, vzala jsem mu takovou, jakou potrebuje u nas na jihu - ksiltovku. Ze u nich bude minimalne o 10 stupnu min nez u nas mi fakt nedocvaklo a holt jsem jela kupovat cepici
Je to tak.
@Uslava píše:
Aby to pak nebylo jako s vodou. Čím více lidí začali šetřit, tím byla voda dražší.
To je logické, protože náklady na provoz upraven vody a na rozvody jsou stejné, takže se musí rozložit do menšího množství vody. To chápu. ČOV taky musí jet stejně.
@Ernais no vidíš, já jezdila do Jeseníků každé léto a běžné jsem chodila v srpnu se koupat. Asi jste chytili nějaké přechodné ochlazení. A fakt tedy jsem v srpnu neviděla lidí v čepicích. Krom těch kloboučku proti slunci nebo kšiltovek.
@Aglája75
Pamatuju, že když jsme bydleli v paneláku, tak jsme přes zimu netopili vůbec. Jestli jsem topení zapnula 5× na půl hodinky, tak je to moc. ![]()
Jinak bydlíme ve bytovce (4 byty) a netopíme. Myslím, že bychom i ještě dlouho netopili, ale dcera je na zemi, tak budeme muset. ![]()