Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@roba18 píše:
Do Asie, pracovně. Naštěstí to vyšlo takhle pěkně na naší zimujinak už bych samozřejmě topila, ale plynem? Jak dlouho vydrží (měsíc, dva, celou zimu?
) tady už člověk neřeší cenu, ale zdá vůbec bude mít čím topit. Dům sice máme v lesích, všude kolem dřeva spousta, jenže… No vidíme to všichni. Krbem můžete topit dlouho, loni jsme to zvládli skoro celou zimu.
No tak jestli vás v Asii zastihne další vlna covidu, tak potěš koště. To ještě zlaté problémy s topením, vzhledem k tomu, že u nás v zimě bývá převážně nad nulou a mrazy jsou tak stěží 2 týdny, tak se to bude dát zvládnout.
Známí tak odletěli 2 roky zpět do Asie pracovně i s dětmi a z toho mála, co jsem s nimi byla v kontaktu, bych covidové období v Asii zažít nechtěla.
@bigl píše:
No tak jestli vás v Asii zastihne další vlna covidu, tak potěš koště. To ještě zlaté problémy s topením, vzhledem k tomu, že u nás v zimě bývá převážně nad nulou a mrazy jsou tak stěží 2 týdny, tak se to bude dát zvládnout.
Známí tak odletěli 2 roky zpět do Asie pracovně i s dětmi a z toho mála, co jsem s nimi byla v kontaktu, bych covidové období v Asii zažít nechtěla.
Jo to nikdo neví co bude. Buď bude covid, zima nebo konec světa… Kdo ví, možné je všechno. Na covid jsme víceméně připravení a vše ostatní uvidíme.
@roba18 tam je akorát problém že ze dřeva je bordel a někdy to může být opruz ale partner topí rád v krbu
Tak užívejte Asii
@Anonymní píše:
@roba18 tam je akorát problém že ze dřeva je bordel a někdy to může být opruz ale partner topí rád v krbu
Tak užívejte Asii
Kupte tvrdé dřevo a přiložte větší polena a do rána to vydrží.
Díky, užívat moc nebudeme, budeme makat ![]()
@Anonymní píše:
Zakladatelka:
Tak už topíte? Venku u nás prší už tři dny po sobě. Noci jsou chladnější. Přes den venku je 16-18 stupňů. Teď máme v domě aktuálně 19;9. Ještě teda netopime. Asi zapálíme zítra nebo pozítří v krbu, pokud se počasí nezlepší. Nepůjdem do 18 stupňů.
Schválně jsem se zvedla a šla mrknout na teploměr: hlásím 25°C. ![]()
Důchodci jsou zimomřiví a děda v podvečer voroštoval kotel na dřevo. ![]()
@bigl píše:
no, to je pravda, s tím covidem
i když snad who váhá, že už oficiálně ukončí pandemii a vyhlásí jí za ukončenou
no ale kdo ví
jinak letošní zima, jelikož ceny energií vystřelily k nechutným výškám, tak naprosto nepochybuju o tom, že zima bude hnusná, krutá, studená a nekonečná
a tak děláme dříví, všichni dělaj dříví, lidi mi choděj se zády seklýma od dělání dříví, nebo s nohama, poraněnýma od sekyrky…tvl
pomoc
@sirikit píše:
Schválně jsem se zvedla a šla mrknout na teploměr: hlásím 25°C.
Důchodci jsou zimomřiví a děda v podvečer voroštoval kotel na dřevo.
tady horko těžko 20 a už mám ponožky
safra
nikdy v září nenosím ponožky, doma už vůbec ne
samozřejmě že letos bude rekordní zima a zamrznou cd romy… ![]()
@inkakřivák píše:
@Cimada A hlavu jsi zkoušela přemluvit? Něco jako když jsem chodila do školy a hrozila písemka, a nechtěla jsem lhát doma. Tak jsem si nasugerovala, že mě bolí v krku a nekecám, opravdu mě začalo bolet. Jako když se mluví o všich, a lidí se začnou drbat.
Neboj, těch pokusů už bylo. Ale já jsem právě za ta léta už spokojená s tím, jak jsem si tu termoregulaci vyřešila
, akorát to teď bude dražší…
Tak jsem se teď taky podívala a máme tu 22 °C, ještě netopíme. Ale já nosím dvoje ponožky běžně. ![]()
@Borrealis píše:
![]()
tady horko těžko 20 a už mám ponožky
safra
samozřejmě že letos bude rekordní zima a zamrznou cd romy…
nikdy v září nenosím ponožky, doma už vůbec ne
My máme předimenzovanej kotel zřejmě, v tomhle přechodovým období stačí pár polen a hic všude. Já bych ještě sirkou neškrtla, kolem 20 bylo podle mě i tak.
No ale vrátila jsem se domů z práce a tropy. ![]()
Příspěvek upraven 16.09.22 v 01:20
@roba18 píše:Člověk nikdy není nezávislý. (řekl mi před 35 lety jeden nadřízený).no to si nemyslím. V EU se už neřeší za kolik ale zda bude čím. A nechat se vydírat? (to je jedno zda z východu nebo od překupníků).
Ne zatim jeste netopim…mame tu aktualne 20 stupnu, coz jeste ujde…zima mi neni kupodivu, mozna mi pomaha to vino
..tak uvidime, kdy to nakopneme
Mame teda kotel jak na plyn, tak i na drevo…tak to budu nejak kombinovat…spis se budu snazit vyuzivat ten na drevo, ac to bude pracnejsi…ale dreva mame zatim dost a z vlastnich zdroju, tudiz zdarma. Ac teda i plyn mame zatim fixovany.
@Sonarka píše:
Ne zatim jeste netopim…mame tu aktualne 20 stupnu, coz jeste ujde…zima mi neni kupodivu, mozna mi pomaha to vino..t
Jo vlastně vidíš, to mi došlo až teď, že beztak stoupne spotřeba alkoholu.
![]()
@Cimada píše:
Jo vlastně vidíš, to mi došlo až teď, že beztak stoupne spotřeba alkoholu.![]()
Netopime, ale chlap v týdnu dopouštěl vodu do soustavy. Takže jsme připraveni. Uvidíme, co víkendové ochlazeni.
Aktuálně máme 20.6 stupně.