Už topíte a čím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18149
15.9.22 23:14
@roba18 píše:
Do Asie, pracovně. Naštěstí to vyšlo takhle pěkně na naší zimu :lol: jinak už bych samozřejmě topila, ale plynem? Jak dlouho vydrží (měsíc, dva, celou zimu? :think: ) tady už člověk neřeší cenu, ale zdá vůbec bude mít čím topit. Dům sice máme v lesích, všude kolem dřeva spousta, jenže… No vidíme to všichni. Krbem můžete topit dlouho, loni jsme to zvládli skoro celou zimu.

No tak jestli vás v Asii zastihne další vlna covidu, tak potěš koště. To ještě zlaté problémy s topením, vzhledem k tomu, že u nás v zimě bývá převážně nad nulou a mrazy jsou tak stěží 2 týdny, tak se to bude dát zvládnout.
Známí tak odletěli 2 roky zpět do Asie pracovně i s dětmi a z toho mála, co jsem s nimi byla v kontaktu, bych covidové období v Asii zažít nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
15.9.22 23:17
@bigl píše:
No tak jestli vás v Asii zastihne další vlna covidu, tak potěš koště. To ještě zlaté problémy s topením, vzhledem k tomu, že u nás v zimě bývá převážně nad nulou a mrazy jsou tak stěží 2 týdny, tak se to bude dát zvládnout.
Známí tak odletěli 2 roky zpět do Asie pracovně i s dětmi a z toho mála, co jsem s nimi byla v kontaktu, bych covidové období v Asii zažít nechtěla.

Jo to nikdo neví co bude. Buď bude covid, zima nebo konec světa… Kdo ví, možné je všechno. Na covid jsme víceméně připravení a vše ostatní uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.22 23:18

@roba18 tam je akorát problém že ze dřeva je bordel a někdy to může být opruz ale partner topí rád v krbu
Tak užívejte Asii

• Citovat
  • Upravit
3460
15.9.22 23:23
@Anonymní píše:
@roba18 tam je akorát problém že ze dřeva je bordel a někdy to může být opruz ale partner topí rád v krbu
Tak užívejte Asii

Kupte tvrdé dřevo a přiložte větší polena a do rána to vydrží.
Díky, užívat moc nebudeme, budeme makat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75746
15.9.22 23:26
@Anonymní píše:
Zakladatelka:
Tak už topíte? Venku u nás prší už tři dny po sobě. Noci jsou chladnější. Přes den venku je 16-18 stupňů. Teď máme v domě aktuálně 19;9. Ještě teda netopime. Asi zapálíme zítra nebo pozítří v krbu, pokud se počasí nezlepší. Nepůjdem do 18 stupňů. 8o

Schválně jsem se zvedla a šla mrknout na teploměr: hlásím 25°C. :oops:
Důchodci jsou zimomřiví a děda v podvečer voroštoval kotel na dřevo. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
15.9.22 23:53
@bigl píše:

no, to je pravda, s tím covidem

i když snad who váhá, že už oficiálně ukončí pandemii a vyhlásí jí za ukončenou

no ale kdo ví

jinak letošní zima, jelikož ceny energií vystřelily k nechutným výškám, tak naprosto nepochybuju o tom, že zima bude hnusná, krutá, studená a nekonečná

:roll:

a tak děláme dříví, všichni dělaj dříví, lidi mi choděj se zády seklýma od dělání dříví, nebo s nohama, poraněnýma od sekyrky…tvl

pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
15.9.22 23:54
@sirikit píše:
Schválně jsem se zvedla a šla mrknout na teploměr: hlásím 25°C. :oops:
Důchodci jsou zimomřiví a děda v podvečer voroštoval kotel na dřevo. 8)
8o

tady horko těžko 20 a už mám ponožky

safra
nikdy v září nenosím ponožky, doma už vůbec ne

samozřejmě že letos bude rekordní zima a zamrznou cd romy… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
16.9.22 00:27
@inkakřivák píše:
@Cimada A hlavu jsi zkoušela přemluvit? Něco jako když jsem chodila do školy a hrozila písemka, a nechtěla jsem lhát doma. Tak jsem si nasugerovala, že mě bolí v krku a nekecám, opravdu mě začalo bolet. Jako když se mluví o všich, a lidí se začnou drbat.

Neboj, těch pokusů už bylo. Ale já jsem právě za ta léta už spokojená s tím, jak jsem si tu termoregulaci vyřešila :-), akorát to teď bude dražší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
16.9.22 00:29

Tak jsem se teď taky podívala a máme tu 22 °C, ještě netopíme. Ale já nosím dvoje ponožky běžně. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75746
16.9.22 00:32
@Borrealis píše:
8o

tady horko těžko 20 a už mám ponožky

safra
nikdy v září nenosím ponožky, doma už vůbec ne

samozřejmě že letos bude rekordní zima a zamrznou cd romy… :?

My máme předimenzovanej kotel zřejmě, v tomhle přechodovým období stačí pár polen a hic všude. Já bych ještě sirkou neškrtla, kolem 20 bylo podle mě i tak.
No ale vrátila jsem se domů z práce a tropy. :nevim:

Příspěvek upraven 16.09.22 v 01:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
16.9.22 00:32
@roba18 píše: :lol: no to si nemyslím. V EU se už neřeší za kolik ale zda bude čím. A nechat se vydírat? (to je jedno zda z východu nebo od překupníků).
Člověk nikdy není nezávislý. (řekl mi před 35 lety jeden nadřízený). :? Kolikrát já už si na jeho slova za život vzpomněla…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
16.9.22 00:52

Ne zatim jeste netopim…mame tu aktualne 20 stupnu, coz jeste ujde…zima mi neni kupodivu, mozna mi pomaha to vino :mrgreen:..tak uvidime, kdy to nakopneme :) Mame teda kotel jak na plyn, tak i na drevo…tak to budu nejak kombinovat…spis se budu snazit vyuzivat ten na drevo, ac to bude pracnejsi…ale dreva mame zatim dost a z vlastnich zdroju, tudiz zdarma. Ac teda i plyn mame zatim fixovany.

• Citovat
  • Upravit
8558
16.9.22 00:59
@Sonarka píše:
Ne zatim jeste netopim…mame tu aktualne 20 stupnu, coz jeste ujde…zima mi neni kupodivu, mozna mi pomaha to vino :mrgreen:..t

Jo vlastně vidíš, to mi došlo až teď, že beztak stoupne spotřeba alkoholu. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
16.9.22 01:15
@Cimada píše:
Jo vlastně vidíš, to mi došlo až teď, že beztak stoupne spotřeba alkoholu. :D :D
:D U me nestoupla, mam to tak uz od covidu :P Jinak je ale fakt, ze staci panak a cloveku je teplo :nevim: :D Teda ja to tak mam…takze misto plynu, asi nakoupim rum a vino na zimu :P Dnes popijim burcak a je mi vylozene vedro :lol:
  • Citovat
  • Upravit
33005
16.9.22 06:37

Netopime, ale chlap v týdnu dopouštěl vodu do soustavy. Takže jsme připraveni. Uvidíme, co víkendové ochlazeni.
Aktuálně máme 20.6 stupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný