Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Netopíme. Před chvílí jsem po několika hodinách zavřela okno. Kolik tu máme stupňů netuším, ale je tu horko.
Ne. Absolutně ještě není třeba. Zatím je doma na kraťasy či šaty. Myslím žebdeme topit až když teploty klesnou týden 14 dní pod 15 stupňů.
@Semtex píše:
Ne, teď fakt není třeba topitv zime topime dřevem a jednou za dva dny pustíme na par hodin i plyn, vevnitř takhle máme stabilně 18, ale v krajních místnostech to klesá k 16, proto poustime ten plyn. Krb tam holt tolik nedosáhne.
A není vám zima při těch 18? Když se pohybuju, tak to neva, ale kdybych večer sedla k telce nebo PC, tak při 18 mrznu. Takovou teplotu máme na noc.
Máme RD a zatím nám teplota doma neklesla pod 23, přes den bývá 25. Plánujeme začít topit kolem 20-21°C, ze začátku asi plynem, až začne pořádná zima tak dřevem.
Ne, my se zrovna balime k moři ![]()
Bydlíme v nove, zateplené bytovce ve druhém patře a vsechny okna mame na jih… Zatim mame doma 25 a otevřené dveře na balkon. Když je jó studeny podzim, tak pritopime kolem půlky října…
Koukám, že máme docela kliku, nám stačí začít topit až někdy v listopadu, touhle dobou na to myšlenky ani nemám, dnes jsem se byla koupat v pískovně, voda 18, doma 18 ![]()
Bohužel ale v sousedství už někdo topí. A je vidět, že šetří. Spaluje něco, co brutálně smrdí, měli jsme otevřená okna a teď smrad všude.
Já netopím, jsem vyžraná, takze se potím jako prase i teď v září ![]()
Ještě netopíme
máme teď 23 stupňů, takže ideální. Až to klesne tak odpoledne zatopíme v krbu. Snad bude hezké babí léto ![]()
@Anonymní píše:
Hezký večer,
Už jste začali topit?
My teda ještě ne. Žijeme na střední moravě.
Přes den je i teplo 30 stupňů, ale jsou dny kdy je jen max.22. Noci jsou, ale chladnější i 13 stupňů. Máme meteostanici, tak to ráda sleduji..
V domě je přes den 22 stupňů a ráno i bylo jednou 20. Už začíná být cítit podzim.
Chceme topit převážně dřevem v krbu a plyn zapnout až bude fakt zima. Tak jak jste na tom vy?
netopíme ještě nikde ani na horách ani ve městě. A topit budeme tím co bude po ruce. Na horách dřevem, ve městě asi bordelem z popelnic.
My máme všude šedou, lesklou dlažbu. Takový dekor mramoru. Pro někoho pocitově i na chůzi studené. Nám to vyhovuje. V zimě bude dlažba hřát. Ale teď je na to příliš brzo. Dneska jsem pekla kolem oběda buchty a to jsem musela otevřít do průvanu. Co šlo kolem. Že bylo nesnesitelně horko. Děcka spí stále v triku a kraťasích, muž taky. Já mám noční košili a za zády otevřené střešní okno. Zatím otevíráme stále střešní okna v pokojích. Už nejsou v noci do průvanu v každém pokoji. Jak to bylo pár týdnů zpět. Ale otevřená jsou stále. Venku bylo celý den přijatelně na krátký rukáv. V 3/4 kalhotách mi bylo horko.
@zuracz1 píše:
Letos se bude hodně třídit odpad. Třídit se bude na hoří / nehoříjsem zvědav na to peklo hlavně jak se setmí. Vzhledem k ceně uhlí to vidím přes týden plyn a o víkendu a vánoce uhlí, možná vezmu vozík energetické směsi, která stojí 1/6 ceny uhlí a hoří dobře aniž by šel dým z komína,jen jsou z toho údajně jedy ale nvm když to je uhelný prach
má pak smysl se namáhat s topením? Je nějaký rozdíl pojít na podchlazení a otravou? Raději užívejte poslední pěkné dny. ![]()
Netopíme. Máme RD a nejméně do konce září nezatopíme. Kolik máme teplotu, nevím. Ale doma chodíme v tričku a kratasech a je teplo. Přes den otevřená okna. Topení je na plyn, ale dům máme dobře zateplený a jsme v zimě zvyklí na 20st. C., kdy máme tričko. Ve 26st. C, jak tu někdo psal, nefunguju…na mě vedro…
V podkroví máme aktuálně 24C, dole 22C. Večer mi už u TV bylo chladno, ale zatopit mě nenapadlo. Když venku nejsou ještě extra zimy, tak si přitápíme klimatizací. V zimě topíme na těch 24C a máme tepelné čerpadlo s fotovoltaikou.
Stary kamenny dum, stabilne otevrene ventilacky a netopime. Oproti chlapovi jsem zmrzlik, ale topit by me jeste nenapadlo. Jo, tuhle jak lilo, mi vecer byla zima, ale resila jsem to tim, ze jsem si vzala triko s dlouhym rukavem a sukni vymenila za teplaky. ![]()
Bydlíme v bytě ve starém ještě kamenném baráku s vysokými stropy. Máme tu přes den 22 stupňů. Zatim máme ještě otevřené ventilačky. Topíme plynem tak ho zapnu až bude doma kolem 17 stupňů. V zimě topíme na 20.Behem pohybu doma se to dá v pohodě zvládnout. Když koukáme na telku tak na sebe hodíme deku.