Už topíte a čím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3236
4.9.22 22:13

Netopíme. Před chvílí jsem po několika hodinách zavřela okno. Kolik tu máme stupňů netuším, ale je tu horko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
4.9.22 22:20

Ne. Absolutně ještě není třeba. Zatím je doma na kraťasy či šaty. Myslím žebdeme topit až když teploty klesnou týden 14 dní pod 15 stupňů.

• Citovat
  • Upravit
18144
4.9.22 22:20
@Semtex píše:
Ne, teď fakt není třeba topit 8o v zime topime dřevem a jednou za dva dny pustíme na par hodin i plyn, vevnitř takhle máme stabilně 18, ale v krajních místnostech to klesá k 16, proto poustime ten plyn. Krb tam holt tolik nedosáhne.

A není vám zima při těch 18? Když se pohybuju, tak to neva, ale kdybych večer sedla k telce nebo PC, tak při 18 mrznu. Takovou teplotu máme na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
4.9.22 22:22

Máme RD a zatím nám teplota doma neklesla pod 23, přes den bývá 25. Plánujeme začít topit kolem 20-21°C, ze začátku asi plynem, až začne pořádná zima tak dřevem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
4.9.22 22:23

Ne, my se zrovna balime k moři :D
Bydlíme v nove, zateplené bytovce ve druhém patře a vsechny okna mame na jih… Zatim mame doma 25 a otevřené dveře na balkon. Když je jó studeny podzim, tak pritopime kolem půlky října…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
4.9.22 22:28

Koukám, že máme docela kliku, nám stačí začít topit až někdy v listopadu, touhle dobou na to myšlenky ani nemám, dnes jsem se byla koupat v pískovně, voda 18, doma 18 :-)

Bohužel ale v sousedství už někdo topí. A je vidět, že šetří. Spaluje něco, co brutálně smrdí, měli jsme otevřená okna a teď smrad všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
4.9.22 22:31

Já netopím, jsem vyžraná, takze se potím jako prase i teď v září :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
4.9.22 22:33

Ještě netopíme :D máme teď 23 stupňů, takže ideální. Až to klesne tak odpoledne zatopíme v krbu. Snad bude hezké babí léto :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
4.9.22 22:37
@Anonymní píše:
Hezký večer,
Už jste začali topit?
My teda ještě ne. Žijeme na střední moravě.
Přes den je i teplo 30 stupňů, ale jsou dny kdy je jen max.22. Noci jsou, ale chladnější i 13 stupňů. Máme meteostanici, tak to ráda sleduji. :D.
V domě je přes den 22 stupňů a ráno i bylo jednou 20. Už začíná být cítit podzim.
Chceme topit převážně dřevem v krbu a plyn zapnout až bude fakt zima. Tak jak jste na tom vy?

netopíme ještě nikde ani na horách ani ve městě. A topit budeme tím co bude po ruce. Na horách dřevem, ve městě asi bordelem z popelnic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.9.22 22:37

My máme všude šedou, lesklou dlažbu. Takový dekor mramoru. Pro někoho pocitově i na chůzi studené. Nám to vyhovuje. V zimě bude dlažba hřát. Ale teď je na to příliš brzo. Dneska jsem pekla kolem oběda buchty a to jsem musela otevřít do průvanu. Co šlo kolem. Že bylo nesnesitelně horko. Děcka spí stále v triku a kraťasích, muž taky. Já mám noční košili a za zády otevřené střešní okno. Zatím otevíráme stále střešní okna v pokojích. Už nejsou v noci do průvanu v každém pokoji. Jak to bylo pár týdnů zpět. Ale otevřená jsou stále. Venku bylo celý den přijatelně na krátký rukáv. V 3/4 kalhotách mi bylo horko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3459
4.9.22 22:40
@zuracz1 píše:
Letos se bude hodně třídit odpad. Třídit se bude na hoří / nehoří :lol: jsem zvědav na to peklo hlavně jak se setmí. Vzhledem k ceně uhlí to vidím přes týden plyn a o víkendu a vánoce uhlí, možná vezmu vozík energetické směsi, která stojí 1/6 ceny uhlí a hoří dobře aniž by šel dým z komína,jen jsou z toho údajně jedy ale nvm když to je uhelný prach

má pak smysl se namáhat s topením? Je nějaký rozdíl pojít na podchlazení a otravou? Raději užívejte poslední pěkné dny. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
4.9.22 22:41

Netopíme. Máme RD a nejméně do konce září nezatopíme. Kolik máme teplotu, nevím. Ale doma chodíme v tričku a kratasech a je teplo. Přes den otevřená okna. Topení je na plyn, ale dům máme dobře zateplený a jsme v zimě zvyklí na 20st. C., kdy máme tričko. Ve 26st. C, jak tu někdo psal, nefunguju…na mě vedro…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5966
4.9.22 22:43

V podkroví máme aktuálně 24C, dole 22C. Večer mi už u TV bylo chladno, ale zatopit mě nenapadlo. Když venku nejsou ještě extra zimy, tak si přitápíme klimatizací. V zimě topíme na těch 24C a máme tepelné čerpadlo s fotovoltaikou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12979
4.9.22 22:51

Stary kamenny dum, stabilne otevrene ventilacky a netopime. Oproti chlapovi jsem zmrzlik, ale topit by me jeste nenapadlo. Jo, tuhle jak lilo, mi vecer byla zima, ale resila jsem to tim, ze jsem si vzala triko s dlouhym rukavem a sukni vymenila za teplaky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
4.9.22 22:58

Bydlíme v bytě ve starém ještě kamenném baráku s vysokými stropy. Máme tu přes den 22 stupňů. Zatim máme ještě otevřené ventilačky. Topíme plynem tak ho zapnu až bude doma kolem 17 stupňů. V zimě topíme na 20.Behem pohybu doma se to dá v pohodě zvládnout. Když koukáme na telku tak na sebe hodíme deku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný