Parní vysavač

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
328
3.1.16 20:20

parní vysavač

Máme v kuchyni poměrně malou dlažbu před kuch. linkou. Asi 3*3m, dlažba je furt upatlaná, potečená prostě humus. prostě chtělo by to každý den setřít ( někdy i dvakrát), žena na uklízení moc není a tak hledám nějaký co nejpraktičtější přístroj. Ideální by byl nějaký mop který by stál ve špajzu furt nachystaný, dokázal ten binec setřít, co se neudrží v hadře vysát a aby to za ním bylo suché.
Parní mop má máma, ale to se musí prvně podlaha vysát, potom setřít a potom čekat až to uschne… takže nesplňuje ani jeden požadavek.
Našel jsem parní vysavače, ale zase je to velký krám co vypadá jako klasický vysavač, s hubicí…

No našel jsem toto Philips FC7020/01 Ale podle recenzí není nic moc. Ale z vlastní zkušenosti vím že špatné recenze často vznikají od zašpklých důchodců co si ani nepřečtou návod a tak se tomu až tak moc nedá věřit.
Popravdě i ty popisky nejsou nic moc, našel jsem to označené jako vysavač s příkonem 1500W, ale na jiných eshop už o tom nic nepíšou. Jinde jsem zase našel nafocený nějaký kartáč, takže to možná není ani vysavač ale pouze zametač… nemáte o někdo doma?
nebo něco podobného co by plnilo mé požadavky? Jsem ochotný dát max 7000kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1244
3.1.16 20:35

Co robotický mopovač Scooba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
3.1.16 20:36

Co nejaky roboticky vyterac? Kdyz ji to nebavi asi nezalezi na tom, co ji bude nekde stat, stejne na to nesahne. Tenhle by to udelal za ni. Taky nejsem na uklid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
3.1.16 20:43

No ono jde o to že toto bych klidně střel i já. Ale s kýblem tu lítat teda fakt nebudu.

https://www.mall.cz/…t-scooba-450?…
toto vypadá dobře, ale je to za 14 000kč a trvá to 20 minut :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
3.1.16 20:44

Našel jsem si návod k použití a ten philips nejspíš vysavač není, je to pouze zametač, i přesto že v popisu philips píše o vysávání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35735
3.1.16 20:51

Moc veci, co ti vyluxuje a vytre neni. A nebo nefunguji jak bys chtel. Mam skvely rucni vysavac a takove vytiraci spray koste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
3.1.16 20:52

@pikola Ukaž spray koště :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1244
3.1.16 20:53

To jo, ale jakmile si člověk zvykne na robotické potvůrky tak si pak řekne - jak se moh bez nich být tak dlouho?! Ověřeno v praxi:D

Nemluvě o tom že robotický vysavač má rotační režim -stiskneš knoflík a ta potvora začne kroužit dokolečka asi dvě minuty, přičemž se poloměr otáček stále zvyšuje. Nedivil bych se kdyby to uměla i scooba. (Má to sloužit právě k úklidu nově vzniklého čurbesu na podlaze.

Jenže - automat se neptá na čas. Automat nechce plat. Automat je automat. Automat spustíte - a dál se nestaráte. Robopomocník začne šmejdit a za nějaký čas je uklizeno. Pak se automaticky navede do nabíječky a hotovo dvacet. Takže v místnosti může být bez problému čisto klidně každý den. (Takhle to praktikuju s vysavačem - proč ho nepustit pokud v místnosti zrovna nikdo není? )

Robotický vytěrač (Braava)nebrat. Koupili jsme ten levnější model a nakonec mi to na rozdíl od vysavače Roomba příjde jako zbytečnost. Baterka nevydrží dlouho nabitá a neuklidí celý byt. Existuje i dražší verze, i s turbo nabíječkou, ale otázka je jestli to má smysl…

Určitě bych zkusil scoobu - jde i půjčit a uvidíš jestli vám bude vyhovovat - nebo ne. :nevim:

Ale předpokládám že funguje stejně jako Roomba (vysavač) takže tady nebude problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35735
3.1.16 20:54

@Tunrida mam Bona mop a na luxovani Dyson. Ale mam vsude parkety, i v kuchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35735
3.1.16 20:56

@IdealMan mam treba roombu uz hodne let a nevyhoda je, ze je to hlucne a dlouho to trva. Ale mame velkou loznici, je fajn, zr vyluxuje i pod posteli. Ale zase musi byt uklizeno na zemi, coz mi s malym ditetem ne vzdy jde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
3.1.16 20:56

Pardon, asi bude můj příspěvek mimo diskuzi, ale taky jsem jedna z žen, co moc nejsou na úklid, mě výborně funguje metoda „dělám, že tu špínu nevidím“ výborně to funguje a nic to nestojí :kytka: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
3.1.16 21:01

No okolo linky máme dlažbu a v jídelní části plovoučku, ale mě by stačilo opravdu jen na těch 9m2 dlažby, prostě během minuty setřít, hadr hodit do pračky a hotovo. V kuchyni kromě noci furt někdo je tak nevim:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
3.1.16 21:02
@beeerush píše:
Pardon, asi bude můj příspěvek mimo diskuzi, ale taky jsem jedna z žen, co moc nejsou na úklid, mě výborně funguje metoda „dělám, že tu špínu nevidím“ výborně to funguje a nic to nestojí :kytka: :lol:

no stejný postoj má i moje žena, ale já prostě ve špíně už žít nechci a tak se snažím to vyřešit jak to jen jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
3.1.16 21:33

Na tohle bych vzala jen nejaky ten zakladni mop co ma v sobe nadobu s vodou, at uz ji jen pousti nebo je na paru. Nejakou takovou blbinu jsem na kuchyni mela v usa, bordel z toho jsem vzdy sebrala a hodila do kose, zadne predvysavani nebylo potreba (vlasy a chlupy ze psa to sebralo) nebrala bych nic extra draheho na tak maly prostor :) Proste jen vypustit nabirani toho kyble.

• Citovat
  • Upravit
Papuchalka
3.1.16 21:43
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný