Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme v kuchyni poměrně malou dlažbu před kuch. linkou. Asi 3*3m, dlažba je furt upatlaná, potečená prostě humus. prostě chtělo by to každý den setřít ( někdy i dvakrát), žena na uklízení moc není a tak hledám nějaký co nejpraktičtější přístroj. Ideální by byl nějaký mop který by stál ve špajzu furt nachystaný, dokázal ten binec setřít, co se neudrží v hadře vysát a aby to za ním bylo suché.
Parní mop má máma, ale to se musí prvně podlaha vysát, potom setřít a potom čekat až to uschne… takže nesplňuje ani jeden požadavek.
Našel jsem parní vysavače, ale zase je to velký krám co vypadá jako klasický vysavač, s hubicí…
No našel jsem toto Philips FC7020/01 Ale podle recenzí není nic moc. Ale z vlastní zkušenosti vím že špatné recenze často vznikají od zašpklých důchodců co si ani nepřečtou návod a tak se tomu až tak moc nedá věřit.
Popravdě i ty popisky nejsou nic moc, našel jsem to označené jako vysavač s příkonem 1500W, ale na jiných eshop už o tom nic nepíšou. Jinde jsem zase našel nafocený nějaký kartáč, takže to možná není ani vysavač ale pouze zametač… nemáte o někdo doma?
nebo něco podobného co by plnilo mé požadavky? Jsem ochotný dát max 7000kč
Co nejaky roboticky vyterac? Kdyz ji to nebavi asi nezalezi na tom, co ji bude nekde stat, stejne na to nesahne. Tenhle by to udelal za ni. Taky nejsem na uklid ![]()
No ono jde o to že toto bych klidně střel i já. Ale s kýblem tu lítat teda fakt nebudu.
https://www.mall.cz/…t-scooba-450?…
toto vypadá dobře, ale je to za 14 000kč a trvá to 20 minut ![]()
Našel jsem si návod k použití a ten philips nejspíš vysavač není, je to pouze zametač, i přesto že v popisu philips píše o vysávání…
Moc veci, co ti vyluxuje a vytre neni. A nebo nefunguji jak bys chtel. Mam skvely rucni vysavac a takove vytiraci spray koste.
To jo, ale jakmile si člověk zvykne na robotické potvůrky tak si pak řekne - jak se moh bez nich být tak dlouho?! Ověřeno v praxi:D
Nemluvě o tom že robotický vysavač má rotační režim -stiskneš knoflík a ta potvora začne kroužit dokolečka asi dvě minuty, přičemž se poloměr otáček stále zvyšuje. Nedivil bych se kdyby to uměla i scooba. (Má to sloužit právě k úklidu nově vzniklého čurbesu na podlaze.
Jenže - automat se neptá na čas. Automat nechce plat. Automat je automat. Automat spustíte - a dál se nestaráte. Robopomocník začne šmejdit a za nějaký čas je uklizeno. Pak se automaticky navede do nabíječky a hotovo dvacet. Takže v místnosti může být bez problému čisto klidně každý den. (Takhle to praktikuju s vysavačem - proč ho nepustit pokud v místnosti zrovna nikdo není? )
Robotický vytěrač (Braava)nebrat. Koupili jsme ten levnější model a nakonec mi to na rozdíl od vysavače Roomba příjde jako zbytečnost. Baterka nevydrží dlouho nabitá a neuklidí celý byt. Existuje i dražší verze, i s turbo nabíječkou, ale otázka je jestli to má smysl…
Určitě bych zkusil scoobu - jde i půjčit a uvidíš jestli vám bude vyhovovat - nebo ne. ![]()
Ale předpokládám že funguje stejně jako Roomba (vysavač) takže tady nebude problém.
@Tunrida mam Bona mop a na luxovani Dyson. Ale mam vsude parkety, i v kuchyni.
@IdealMan mam treba roombu uz hodne let a nevyhoda je, ze je to hlucne a dlouho to trva. Ale mame velkou loznici, je fajn, zr vyluxuje i pod posteli. Ale zase musi byt uklizeno na zemi, coz mi s malym ditetem ne vzdy jde..
Pardon, asi bude můj příspěvek mimo diskuzi, ale taky jsem jedna z žen, co moc nejsou na úklid, mě výborně funguje metoda „dělám, že tu špínu nevidím“ výborně to funguje a nic to nestojí
![]()
No okolo linky máme dlažbu a v jídelní části plovoučku, ale mě by stačilo opravdu jen na těch 9m2 dlažby, prostě během minuty setřít, hadr hodit do pračky a hotovo. V kuchyni kromě noci furt někdo je tak nevim:-(
@beeerush píše:
Pardon, asi bude můj příspěvek mimo diskuzi, ale taky jsem jedna z žen, co moc nejsou na úklid, mě výborně funguje metoda „dělám, že tu špínu nevidím“ výborně to funguje a nic to nestojí![]()
no stejný postoj má i moje žena, ale já prostě ve špíně už žít nechci a tak se snažím to vyřešit jak to jen jde.
Na tohle bych vzala jen nejaky ten zakladni mop co ma v sobe nadobu s vodou, at uz ji jen pousti nebo je na paru. Nejakou takovou blbinu jsem na kuchyni mela v usa, bordel z toho jsem vzdy sebrala a hodila do kose, zadne predvysavani nebylo potreba (vlasy a chlupy ze psa to sebralo) nebrala bych nic extra draheho na tak maly prostor
Proste jen vypustit nabirani toho kyble.