Kolik vyhazujete jídla?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
133
1.1.16 19:47

Kolik vyhazujete jídla?

Dobrý večer, otázka je asi jasná…přijde mi, že to bud neumím, nebo nevim, ale přestože mi připadá, že v lednici neustále nic není, tak vyhazuju dost jídla. Jedná se většinou o salámy, sýry. Pečivo jsem se už dávno naučila zamražovat, protože jsme rozmazlení a druhý den už rohlíky nejíme, takže aspon tak.
Nebo třeba nakrojím půl cibule a zbytek za dva dny letí. To samé s okurkem atd…Kupuji vždy jen po 10ti dekách salámu, žádný kopce.Nebo koupím gervais, namažu jednou a po pár dnech pápá :-/ Jak to máte vy? My jsme dva dospělí a malý syn, ten jí nejčastěji marmeládu, takže se ho sýry atd moc netýkají. Chtěla bych mít v lednici pořád „výběr“ potravin ale jak na to, když vydrží prd s prominutím? Asi mi poradíte kupovat méně, ale přece jen chodit denně do obchodu pro 5deka salámu je blbina :-) Možná vám to přijde malicherné ale mě to vyhazování přijde nejen jako plýtvání, ale i svědomí, že někdo nemá pomale co do pusy a já vyhazuju jídlo. Je to o špatném skladování? Díky jestli se najde někdo to toto chce řešit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9450
1.1.16 19:51

5 deka salámu sním já sama na snídani nebo večeři.
My bereme po půl kilech a ještě chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
1.1.16 19:51

My třeba šunky a salámy nekupujem. Sem tam schwarvaldskou šunku. Ale tu jak otevřeme, tak ji do druhého dne sníme.

Všeobecně - nevyhazujeme téměř nic. Všechno zpracuji. Použiju třeba do vaření. To žervé bych dala třeba do cizrny na paprice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30913
1.1.16 19:53

@Blackjackie Podle me nemuze fungovat ten vyber potravin, to bych zrusila a pestrost potravin bych sledovala treba v tydenim cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918

Tedy nevyhazuji temer nic, maximalne nazelenale brambory nebo kdyz zelenina chyti plisen. Syry - nikdy a salamy jime vyjimecne, vzdy koupime co se sni. U nas se vse spotrebuje, urcite je to o zkusenostech a praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141

Dneska ráno dojídal manžel šťouchané brambory z předvčera. Neb jsem mu řekla, že jestli to nezmizne, tak to hodím do biopopelnice. Tak si k tomu udělal volské oko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
1.1.16 19:55

A to nejíte po načnutí z jakýho důvodu? Když v lednici toho moc není:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.1.16 19:55

@Blackjackie sem tam vyhodíme pečivo a to už je co říct :think: jinak to hlídáme - prostě se otevře, tak se taky dodělá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
1.1.16 19:56

@omites tak to jsem si uvedomila, ze obcas neodhadnu mnozstvi prilohy, tak treba brambory nebo ryze taky leti do bioodpadu, ale velmi vyjimecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
1.1.16 19:56

3lidi nesní 100g šunky a po x dnech se vyhodí? To mi hlava nebere. Já vařím i podle „zbytků“. Když se třeba sejde víc pečiva a začerstva se nesní, uvařím hráškovou/ dýňovou polévku a k tomu rozkrájené pečivo, pokapané oleje, potřené česnekem opeču v troubě. Při nakupování myslím na to co chci vařit. Když mi třeba vadne bulva celeru, mrkev tak udělám bramborou kaši (vařím a mixuju dohromady).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
1.1.16 19:57

Tak kupuj malé množství.. Třeba i ty sýry, tak aby jste si to namazali na snídani pro dva ne jako celou krabičku- jak např. Rama, Flora.. To samé jestli kupujete paštiky, tak malé balení..
U nás se většinou vyhazuje- suší, pečivo, to se někdy neodhadne

Příspěvek upraven 01.01.16 v 19:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
@Jana525 píše:
@omites tak to jsem si uvedomila, ze obcas neodhadnu mnozstvi prilohy, tak treba brambory nebo ryze taky leti do bioodpadu, ale velmi vyjimecne

U moji mámy se pozná že zbyla rýže podle toho, když je pak druhý den v polévce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973

U nás zbývá pečivo, ale susime pro příbuzné a máme za to domácí vejce :-) syry nezbývají, děláme tousty. Pokud plátek sní psík :-) Zerve miluji a jim jen ja a kdyz nacnu k snidani dam si i k večeři. Cibuli kupuji malou. Brambory kdyz je vic je bramborak nebo placky. Salam kupuji baleny a to se sni, pokud zbyde dam do zapecenych brambor nebo do omelety.
Celkově jídlo nevyhazuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12862

My jíme podle toho, co je potřeba v lednici upotřebit. Ne že by se nestalo, že se občas něco zkazí, třeba když nám někde někdo nabalí jídlo, které zbylo na oslavě.
Když mi dojde, že na něco nebudeme mít chuť(protože vím, že máme v ledničce hodně něčeho jiného, po čem se utlučeme), tak to hodím do mrazáku-třeba i tu šunku, dá se to pak bez problémů použít, pokud člověk nenakupuje šunty plné vody.
Jo občas vyhodíme brambory, ten náš druh je po zaležení hnusnej. Jiné přílohy upotřebíme.

Příspěvek upraven 01.01.16 v 19:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865

Osobně nesnáším vyhazování jídla a můžu říct, že jsem se naučila nakupovat tak akorát pro nás (2 dospělí, čtyřleťák a roční). Chodím nakupovat 2-3týdně a hlavně si sestavuju jídelníček, podle kterýho nakupuju a vařím přesně ty dvě a půl porce (mimino jí zvlášť).
Ledničku máme v podstatě pořád prázdnou, je tam jen zelenina, mlíko, vejce a jogurty pro děti. Uzeniny v podstatě nejíme, dělám teplé večeře a svačiny jsou právě ty jogurty, ovoce, zelenina. Namazané cokoliv na čemkoliv se u nás moc nejí.
Občas se samozřejmě stane, že koupím mandarinky a ony jsou do druhého dne plesnivé, to pak samozřejmě letí, ale můžu říct, že nevyhazuju jídlo jen proto, že bychom ho nechtěli jíst, nebyla chuť nebo toho bylo moc.
Manžel na začátku trochu brblal, že není výběr, ale když zjistil kolik ušetřím na jídle při zachování kvality, tak je spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný