Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Mamhlucnehosouseda píše:
Rekni mu, že to nevadí, že nechce uklízet, že je to v pořádku. A v tom případě jeho podíl na úklidu převezme paní na úklid, která bude stát tolik a tolik a docházet bude tehdy a tehdy. Bude to financovat samozrejme on.Oznámení. Zadny dotaz. Zadny přesvědčování. Zadny vysvětlování.
A penize mu vezme z peněženky ![]()
@Anonymní píše:
Mozna tomu nebudes verit, ale muj exmanzel byl bordelar a po svatbe to narostlo do takoveho extremu, ze vcelku brzo po svatbe nasledoval rozvod. Nepomohlo nic ze zde jiz zminenych rad - jednou jsem se kousla a hrdinne jsem vydrzela 2 mesice neumytou koupelnu a zachod s tim, ze toho si nakonec musi vsimnout. Nic. Podlaha neumyta 4 mesice. Nic. A jeste me byl schopny osocit, ze ja jsem poradkem posedla, kdyz bych si predstavovala nas byt uklidit aspon jednou za dva tydny (taky to neni muj konicek, ale v bordelu zit nehodlam). Navic mel velkeho psa, takze o to vetsi binec. Taky byl maminkou od malicka obsluhovany a doma nemusel hnout prstem. A mohli jsme si delat rozpisy, vyhrazovat cas na uklid a kdeco do aleluja. A kdyz jsem ho dokopala, aby aspon neco uklidil, tak se tvaril kysele cely den, co to po nem nechci. No uz nikdy
A jak dopadl, má služku, nebo je u maminky? ![]()
@smile_xxx píše:
Ale to si s prominutím se. reš do vlastního hnízda. Něco jiného je velký jarní/vánoční úklid. A něco je samoobsluha a denní fungování. Jen proto, že vyděláváš méně se nemusíš pasovat do role služky, která kde pánovi něco upadne, to zvedne. Snad ví, jak jsi na tom finančně a chce s tebou žít i tak.
On ti vyčítá, že máš nižší plat? Nebo řekl, že na oplátku ten rozdíl musíš dohnat v rámci uklidu?
Na to jsme nedávno vedli debatu a řekl, že až budu vydělávat více, budu přispívat většími částkami. Ale já se toho pocitu prostě nemůžu zbavit, nevím proč.
@Anonymní píše:
Mozna tomu nebudes verit, ale muj exmanzel byl bordelar a po svatbe to narostlo do takoveho extremu, ze vcelku brzo po svatbe nasledoval rozvod. Nepomohlo nic ze zde jiz zminenych rad - jednou jsem se kousla a hrdinne jsem vydrzela 2 mesice neumytou koupelnu a zachod s tim, ze toho si nakonec musi vsimnout. Nic. Podlaha neumyta 4 mesice. Nic. A jeste me byl schopny osocit, ze ja jsem poradkem posedla, kdyz bych si predstavovala nas byt uklidit aspon jednou za dva tydny (taky to neni muj konicek, ale v bordelu zit nehodlam). Navic mel velkeho psa, takze o to vetsi binec. Taky byl maminkou od malicka obsluhovany a doma nemusel hnout prstem. A mohli jsme si delat rozpisy, vyhrazovat cas na uklid a kdeco do aleluja. A kdyz jsem ho dokopala, aby aspon neco uklidil, tak se tvaril kysele cely den, co to po nem nechci. No uz nikdy
No, tohoto se taky obávám. Taky uklízení není mým koníčkem, ale když mám kolem sebe bordel, je mi z toho psychicky fakt špatně a pak se pomalu nořím do melancholie až malé deprese.
@je_to_tamta Jestli te to potesi, tak muj pribeh ma zatim happy end - podarilo se mi najit kluka, ktery to ma nastavene tak, ze pece o domacnost se ma delit mezi oba partnery. Kdyz poprve sam od sebe uklidil cely byt, tak jsem po prichodu domu jenom nevericne trestila oci uplne presne jako tento smajlik:
a jenom jsem lapala po dechu ![]()
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 Vratil se k mamince
Tak ono lepší ženu svého života stejně nenajde ![]()
@smile_xxx píše:
A neměla by kolem něj chodit po špičkách? Jsou spolu 2 roky a on ještě nezačal uklízet. A proč? Protože to stejně za něj udělala ona. Copak ženy dostávají vybrat, zda chtějí umýt okna a nebo by raději utřely prach? a co když si on nevybere nic?
Když přijdu z práce domů, to poslední co chci, je dívat se na bordel, který tu v mezidobí dělal chlap s očekáváním, že to po něm uklidím.
Proc po spickach? Ja to vidim jako pokus o nejakou rozumnou domluvu. Ale tak klidne na nej muze nastoupit ostreji a ukolovat ho jako skolaka, ale obavam se, ze tim on se jeste vic zatvrdi. Jestli je ji s nim jinak fajn a chce s nim zustat, je lepsi najit nejakou formu komunikace, ktera bude prijatelna pro oba. Vztah je vzdycky o kompromisech. Jestli ale on nebude ochoten slevit ze sveho pohodli a postoje, zvazovala bych setrvani v takovem vztahu, kdy ten druhy bere jako samozrejmost, ze nemusi nic delat.
@Anonymní píše:
@je_to_tamta Jestli te to potesi, tak muj pribeh ma zatim happy end - podarilo se mi najit kluka, ktery to ma nastavene tak, ze pece o domacnost se ma delit mezi oba partnery. Kdyz poprve sam od sebe uklidil cely byt, tak jsem po prichodu domu jenom nevericne trestila oci uplne presne jako tento smajlik:a jenom jsem lapala po dechu
Ano, těší mě, žes našla chlapa, který se domácích prací nebojí 😀 škoda, že to tak nemá většina. Zatím, co jsem měla s muži tu čest, víc jich spíše neuklízelo, než uklízelo.
No obávám se, že pokud jsi tohle nevyřešila během těch 2 let, tak teď to moc nepůjde. Vrátila bych ho k mamince, buď na převýchovu anebo ať se o něho stará ona.
Taky bych se necítila nějak divně, když on platí více věcí než ty. A to si představ, že budete mít jednou děti. Mít vedle sebe chlapa, co ani uklidit neumí, no to bude super parťák k dětem.
@je_to_tamta píše:
Na to jsme nedávno vedli debatu a řekl, že až budu vydělávat více, budu přispívat většími částkami. Ale já se toho pocitu prostě nemůžu zbavit, nevím proč.
Tohle je blbost. Vydelava vic, plati vic, na tom neni nic divneho a pokud to on bere jako samozrejmost, jsou to pro nej plusove body. Ale rozhodne to neznamena, ze ty jsi tim padem povinna zajistovat v domacnosti kompletni servis.
To je hrozný, každý den tady číst jak jsou chlapi naprd v domácnosti, k dětem, k partnerkám. Tenhle materiál je prostě bohužel úplně všude. ![]()
Ten, kdo neuklízel normálně nebude uklízet jen tak. Je mu bordel jedno a žil by ve svinčíku. Buď se domluvíte jako dva dospělí nebo čau pipi.
Moje zkušenost je, že když už chlap žil sám pryč z hnízda rodičů, tak byl zvyklý po sobě uklízet. Naopak ti kteří setrvali po dospělosti pořád i byť v jednom domě rodičů tak po mě požadovali ať žehlím jejich 2 košile do práce v 10 večer a sami nebyli schopni umýt záchod
.
Jak tu už někdo psal, chlapa nepřevychováš. Taky si nedokážu v klidu sednout třeba k tv, když vím, že je něco neuklizené. Můj chlap zas nevidí, kde je nepořádek a prach nikdy neutirá. Zato když mu nadiktuju co má uklidit tak jde, a bez keců to udělá protože ví, že se práce dělí. Mezitím
co on uklízí tak já většinou vařím, což je pro něj menší zlo, protože vařit neumí. Máme nastavené na větší uklid čtvrtky (prach, koupelna, vysávání, wc, praní)- v pátek se nikomu nechce a přes vikend je alespoň uklizeno a po, ut, stř se odpoledne věnujeme práci a sobě.
Pokud ho tak moc miluješ, řekni si o pořízení vysávacího a vytíracího robota, kterého zapneš na dálku když nebudete doma ušetřít to hodně času. A asi bych se s ním zkusila domluvit, že když nechce uklízet tak zatímco budu uklízet já, tak on bude vařit. Určitě bych ho nenechala sedět a čumět jak kmitám.
a pokud pohazuje prádlo třeba jen tak po bytě, tak smůla letí do koše.
TOHLE NENÍ O PENĚZÍCH, NEMÁŠ DŮVOD SE MU ZAVDĚČOVAT SERVISEM. Co protebe dělá on? Ty peníze ti odevzdává nebo co? Jste v nájmu?
Kolik vám je??
@smile_xxx píše:
Lepím náhodně. Teď jsem si vzpomněla na scénu z My všichni školou povinní. Je tam schůze ředitelů a ředitelek. A Věra Galatíková v roli ředitelky si stěžuje, že mají každý rok více a více práce s administrativou. A že ředitelé mají po práci padla, ale ředitelky přijdu domů a mají druhou směnu - uvařit, vyprat, uklidit. A ptá se: „Kdopak z vás páni kolegové doma pomáhá s domácností?“. A jeden chlap zvedne ruku a řekne něco jako: „Tak já občas umyju nádobí, ale moje hobby to není“.
A to vypovídá o všem. Je to skoro 40 let starý seriál, už jsem myslela, že jsme se v tomhle posunuli.
Je to vychovou. Tohle maji v rukou predevsim matky, jak syny od malicka vedou. Ja jsem starsi generace, mam brachu a v tomhle ohledu jsme byli vychovavani rozdilne. Bohuzel, tehdy to bylo povazovano za normalni. Ale treba moje dcery maji partnery, kteri s delbou prace v domacnosti nemaji problem.