Partner nechce uklízet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24813
16.3.23 12:41

:mrgreen: proto je potřeba zkusit nanečisto, zda jsou jedinci kompatibilní a schopni společného provozu…
jsou lidi, kterým je binec úplně u zadku (a jsou to i ženy!!, pozor, nejen muži!) už jsem viděla domácnosti s 5 let nemytými okny a stejný čas nevypranými záclonami, které získaly za tu dobu logicky elegantní béžový tón a v krajích oken ještě byly všude pavučiny, taky podlaha se tam lepí a mlaská a jsou tam i ženy!
takže tohle není o chlapech, je to o každém člověku!
já to nesnáším a s takovým jedincem jsem vydržela dva dny, než jsem pochopila, že je zcela mimo jeho vnímání, že by si měl a mohl po sobě uklidit nádobí, pohozený ručník na zemi, hadry na zemi, ponožky pod stolem…
převýchova dle mne moc možná není, je to osobní nastavení člověka a zažila jsem i to, že se sešli 2 bordeláři, dom k nim nikdo nechodí, páč se jich štítí, jejich děti smrdí ve škole od koz a jejich prádlo (ostatní se jich štítí), ale oni dva jsou šťastní a spokojení a Láska největší… že se derou přes bahno v obýváku jim vůbec nevadí.. prostě se tak sešli.
Chudáci děcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
17.3.23 10:23
@Denisa56 píše:
Preved si to na sebe, jak by se to líbilo tobě a jak bys byla ochotná něco udělat. Když ti někdo stroze a podrážděné vmete, že snad by ses taky mohla zapojit, ještě ve chvíli, kdy sotva dorazíš z prace, nebo když jsi o to slušně a laskavě požádána. Ve vztahu je důležitý respekt a zachování důstojnosti toho druhého. A to musí být oboustranné, jinak to nemůže fungovat. Nám s mým mužem je cca 60, už jsme stáří pardalove a jsme spolu 26 let. A slova jako prosím a děkuji používáme stále a hodně často. Až budete v pohodě, po povídejte si o tom, bez výčitek, urazenosti a osocovani. Prostě normálně a v klidu mu vysvětlí své pocity a ty zas vyslechni ty jeho a pokuste se najít nějaký kompromis. Když na sobě zapracujete oba, tak vám to může klapat. Jste mladí, ono i tohle je potřeba se naučit.

Je pravda, že empatii dávám často stranou a neměla bych. Děkuji, že jste mi pomohla si to uvědomit. Pokusím si to při komunikaci připomínat no. Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
17.3.23 11:21

A on po sobě neuklidí nic? Nedává nádobí do myčky? Prádlo do pradelního koše? Odpadky do koše? Protože jsou i lidi co normálně uklízí a pak pedanti, kteří potřebují vysávat 2× denně a mít naleštěné skleničky a nikde ani smítko. Tak aby jste nebyli jen každý úplně jiný a nebo jestli je on fakt prase a ruce dozadu. Máma je pedant a mě hrozně vadilo jak je posedlá úklidem a prostě mi nikdo nevysvětlí, že to co ona považovala za špatně opravdu špatně bylo. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12880
17.3.23 12:04
@Denisa56 píše:
Preved si to na sebe, jak by se to líbilo tobě a jak bys byla ochotná něco udělat. Když ti někdo stroze a podrážděné vmete, že snad by ses taky mohla zapojit, ještě ve chvíli, kdy sotva dorazíš z prace, nebo když jsi o to slušně a laskavě požádána. Ve vztahu je důležitý respekt a zachování důstojnosti toho druhého. A to musí být oboustranné, jinak to nemůže fungovat. Nám s mým mužem je cca 60, už jsme stáří pardalove a jsme spolu 26 let. A slova jako prosím a děkuji používáme stále a hodně často. Až budete v pohodě, po povídejte si o tom, bez výčitek, urazenosti a osocovani. Prostě normálně a v klidu mu vysvětlí své pocity a ty zas vyslechni ty jeho a pokuste se najít nějaký kompromis. Když na sobě zapracujete oba, tak vám to může klapat. Jste mladí, ono i tohle je potřeba se naučit.

Pardon ale ženské se taky nelíbí dojít z práce a hned muset začít uklízet po chlapovi, úplně stejně :nevim:

Tenhle problém jsme v začátcích vztahu s mužem měli (jedináček co doma u rodičů doslova ani neodnese talíř po jídle do myčky a nezasune židli, protože vše dělala celý život maminka za něj) a ROZHODNĚ jsme to nevyřešili tak, že bych k úklidu ještě strategizovala kdy smím a nesmím chlapovi něco říct aby chudáček neměl nepohodlí.

Dneska mám doma chlapa který se podílí na domácnosti a stará se o dítě naprosto samozřejmě, ale musel se to naučit, včetně toho „vidět“ co je potřeba udělat. A to je jeho zodpovědnost, ne že ženská bude smekat a k tomu navíc ještě opatrně našlapovat a organizovat, dělat seznamy, jemně připomínat, neustále zvažovat jestli už „smí“ ozvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
17.3.23 12:52
@Barbucha3 píše:
A on po sobě neuklidí nic? Nedává nádobí do myčky? Prádlo do pradelního koše? Odpadky do koše? Protože jsou i lidi co normálně uklízí a pak pedanti, kteří potřebují vysávat 2× denně a mít naleštěné skleničky a nikde ani smítko. Tak aby jste nebyli jen každý úplně jiný a nebo jestli je on fakt prase a ruce dozadu. Máma je pedant a mě hrozně vadilo jak je posedlá úklidem a prostě mi nikdo nevysvětlí, že to co ona považovala za špatně opravdu špatně bylo. 8)

Použité nádobí si hromadí na stole u svého počítače a špinavé nebo roznošené oblečení nechává na zemi. Někdy špinavé prádlo donese do koše, jindy ho nechá na zemi u postele. Po svých výtvorech v kuchyni často neuklízí, nebo uklidí tak, že to naoko jakože vypadá trochu uklizene, ale když se podívám, tak ucpe dřez tuňákem.
Nevim, připadám si ve vztahu jako jeho matka a poslední dobou fakt zvažuju pauzu.
Já nejsem pedant na úklid, jen nechci žít v bodrelu, pak je mi z toho psychicky hrozně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
17.3.23 12:57
@Liberalissima píše:
Pardon ale ženské se taky nelíbí dojít z práce a hned muset začít uklízet po chlapovi, úplně stejně :nevim:

Tenhle problém jsme v začátcích vztahu s mužem měli (jedináček co doma u rodičů doslova ani neodnese talíř po jídle do myčky a nezasune židli, protože vše dělala celý život maminka za něj) a ROZHODNĚ jsme to nevyřešili tak, že bych k úklidu ještě strategizovala kdy smím a nesmím chlapovi něco říct aby chudáček neměl nepohodlí.

Dneska mám doma chlapa který se podílí na domácnosti a stará se o dítě naprosto samozřejmě, ale musel se to naučit, včetně toho „vidět“ co je potřeba udělat. A to je jeho zodpovědnost, ne že ženská bude smekat a k tomu navíc ještě opatrně našlapovat a organizovat, dělat seznamy, jemně připomínat, neustále zvažovat jestli už „smí“ ozvat.

To vám závidím. Ženský se to všechno taky musely učit. Nevyšla jsem z dělohy s tím, že když dojím, tak talíř dám do myčky nebo že špinavé prádlo patří do koše. Když jsem byla malá, tak taky většinu věcí bohužel dělala máma a já jí se sestrou moc nepomáhala, dnes mě to mrzí, ale čas už nevrátím. Jak jsem se ale osamostatnila, musela jsem se naučit prát a spoustu dalších věcí kolem. A já moc dobře vím, že to stejné se musel naučit i přítel, ale nechápu, proč to teď odmítá dělat, často hraje i blbého a dělá, že by tu práci nezvládl. Je to škoda, miluji ho, ale toto jsou obrovské nedostatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
17.3.23 13:04
@Liberalissima píše:

Dneska mám doma chlapa který se podílí na domácnosti a stará se o dítě naprosto samozřejmě, ale musel se to naučit, včetně toho „vidět“ co je potřeba udělat. A to je jeho zodpovědnost, ne že ženská bude smekat a k tomu navíc ještě opatrně našlapovat a organizovat, dělat seznamy, jemně připomínat, neustále zvažovat jestli už „smí“ ozvat.

Mně je celkem jedno, jak je kdo zvyklej doma komunikovat. Já se řídím tím, jak by to bylo příjemnější mně a podle toho se snažím jednat i s partnerem. A není to o žádném našlapování po špičkách, já to beru jako zcela přirozený ohled k druhému. Že na něj nevyštěknu, sotva se zuje, ať hned vyluxuje. Takhle kdyby to udělal někdo mně, tak by mi to bylo silně nepříjemné. Já se snažila zakladatelce poradit, aby se naučili spolu komunikovat a brát ohledy jeden na druhého. Toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
17.3.23 13:30
@je_to_tamta píše:
Použité nádobí si hromadí na stole u svého počítače a špinavé nebo roznošené oblečení nechává na zemi. Někdy špinavé prádlo donese do koše, jindy ho nechá na zemi u postele. Po svých výtvorech v kuchyni často neuklízí, nebo uklidí tak, že to naoko jakože vypadá trochu uklizene, ale když se podívám, tak ucpe dřez tuňákem.
Nevim, připadám si ve vztahu jako jeho matka a poslední dobou fakt zvažuju pauzu.
Já nejsem pedant na úklid, jen nechci žít v bodrelu, pak je mi z toho psychicky hrozně.

Jo tak tohle chápu. Nemá to vůbec naučené. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný