Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No starého psa novým kouskům nenaučíš. Takže bych ho odeslala zpátky k mamince. Potřebuješ partnera při život, ne děcko.
No pokud je takto vychovaný mamánek, že nic nemusel a nic nedělal. Tak jej už nejspíš nepředěláš.
Další maminčin rozmazlenec. Nic nemusel, nic nedělá, čeká na komfort. Má ruce? Má tak až je kouká používat.
Jediná možnost je neuklizet po něm, neprat mu atd…
Buď to začne dělat sám nebo je lepší se zbavit. Bys ho pak už jen pořád obskakovala
Když nedělá on, nedělej ani ty, respektive dělej svoje pro sebe, on ať se stará o sebe taky sám
Jinak opravdu poslat zpátky k mamince ![]()
Nic bych za něj nedělala. Neobskakuj ho, domácnost je společná tak by se měl taky podílet. Třeba začne když zjistí, že to za něj nikdo neudělá.
Zkus zmenit taktiku a neukolovat ho sotva si vyzuje boty. Tim mu to otravis jeste vic. Vyhrad jedno odpoledne nebo dopoledne v tydnu na poradny uklid, v klidu mu to oznam, aby s tim pocital a dej mu vybrat, jakych praci by se rad chopil. Treba to pomuze.
Rekni mu, že to nevadí, že nechce uklízet, že je to v pořádku. A v tom případě jeho podíl na úklidu převezme paní na úklid, která bude stát tolik a tolik a docházet bude tehdy a tehdy. Bude to financovat samozrejme on.
Oznámení. Zadny dotaz. Zadny přesvědčování. Zadny vysvětlování.
@Netopirek píše:
Jediná možnost je neuklizet po něm, neprat mu atd…
Buď to začne dělat sám nebo je lepší se zbavit. Bys ho pak už jen pořád obskakovala
O to jsem se snažila, po něm neuklízet. Ale to je hrozný, nechává povrchy zaprášet tak, aby se tam z prachu vytvořil kožich a to fakt nesnesu.
@Denisa56 píše:
Zkus zmenit taktiku a neukolovat ho sotva si vyzuje boty. Tim mu to otravis jeste vic. Vyhrad jedno odpoledne nebo dopoledne v tydnu na poradny uklid, v klidu mu to oznam, aby s tim pocital a dej mu vybrat, jakych praci by se rad chopil. Treba to pomuze.
Dobrá, děkuji za radu, vyzkouším ji. Už jsme měli uklízecí rozvrh, ale ten jsem také moc nedodržovala 🫤 takže to stejně padlo. Je pro mě lepší uklidit celý byt najednou, než si to kouskovat na celý týden.
@Mamhlucnehosouseda píše:
Rekni mu, že to nevadí, že nechce uklízet, že je to v pořádku. A v tom případě jeho podíl na úklidu převezme paní na úklid, která bude stát tolik a tolik a docházet bude tehdy a tehdy. Bude to financovat samozrejme on.Oznámení. Zadny dotaz. Zadny přesvědčování. Zadny vysvětlování.
To bych tak samozřejmě udělala, ale platí většinu z nájmu a já mám takový pocit viny, že se musím odvděčit tím úklidem, ale na druhou stranu mi to nepřipadá fér, abych opravdu uklízela úplně všechno. Já fakt nevím, co se sebou a situací.
@Anonymní píše:
O to jsem se snažila, po něm neuklízet. Ale to je hrozný, nechává povrchy zaprášet tak, aby se tam z prachu vytvořil kožich a to fakt nesnesu.
On se to teď nenaučí nebude to dělat jen, protože ty to chceš. Takže buď se přemůžeš než on začne uklízet, jestli tak velký bordel vůbec existuje.
Smíříš se s tím, že po něm a časem i dětech, budeš uklízet.
Najdeš si jiného
Zdravím,
bydlíme společně s partnerem necelé dva roky a stále bojujeme s úklidem.
Teď jsem si našla novou brigádu, kde uklízím v hotelu, dá se to dobře skloubit se studiem.
Takže v práci uklízím a pak přijdu domů, abych mohla znovu uklízet, protože mi přítel s úklidem moc nepomáhá nebo se na to tváří, jako bych po něm chtěla, aby si uřezal ruku.
Dnes mě opět naštval, uklízela jsem už než přišel z práce a jakmile přišel domů, řekla jsem mu, aby vysál v obýváku. Vysával snad necelé 3 minuty a pak si šel sednout a nechtěl pokračovat. Už je toho na mě moc… Já už nevím, jak dál, jak ho přimět, aby po sobě uklízel a aby mi s úklidem pomáhal. Několik týdnů mu musím připomínat, aby si něco po sobě uklidil.
Já vím, že když byl malý, nic neuklízel, všechno dostával od maminky naservírované pod nos.
Nevíte, jak ho přimět uklízet nebo mi aspoň pomáhat s úklidem? Já jsem už zoufalá, už opravdu nevím jak dál.
Příspěvek je anonymní, protože sem přítel občas chodí a pročítá si do
diskuze.