Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To vůbec neni výchovou. To je naturou. Chlapům je budování hnizdecka totiž naprosto u zadku
jak už tu bylo napsáno, co se týká auta, tak tam bývají chlapi casto až prehnane pořádní. A maminka je to určitě neučila
jsou proste jiní, rozházené oblečení po bytě je netankuje. Pokud nemají nějaký OCD. A někdy si říkám, že jsem asi radši za chlapa, co neuklizi, než za toho, co by mě buzeroval, jak jsem narovnala hrnky do poličky. Zlatý bordelar
@Denisa56 píše:
Proc po spickach? Ja to vidim jako pokus o nejakou rozumnou domluvu. Ale tak klidne na nej muze nastoupit ostreji a ukolovat ho jako skolaka, ale obavam se, ze tim on se jeste vic zatvrdi. Jestli je ji s nim jinak fajn a chce s nim zustat, je lepsi najit nejakou formu komunikace, ktera bude prijatelna pro oba. Vztah je vzdycky o kompromisech. Jestli ale on nebude ochoten slevit ze sveho pohodli a postoje, zvazovala bych setrvani v takovem vztahu, kdy ten druhy bere jako samozrejmost, ze nemusi nic delat.
Na té komunikaci pracuju. Ani já bohužel kolikrát neumím komunikovat tak, jak bych chtěla a když už je toho na mě víc, zním nejspíš dost podrážděné a to se potom strhne hádka, že po něm zase štěkám. Takže na komunikaci chci pracovat a snažím se mu úkoly předávat spíše jednoduše a stručně.
@smile_xxx píše:
Lepím náhodně. Teď jsem si vzpomněla na scénu z My všichni školou povinní. Je tam schůze ředitelů a ředitelek. A Věra Galatíková v roli ředitelky si stěžuje, že mají každý rok více a více práce s administrativou. A že ředitelé mají po práci padla, ale ředitelky přijdu domů a mají druhou směnu - uvařit, vyprat, uklidit. A ptá se: „Kdopak z vás páni kolegové doma pomáhá s domácností?“. A jeden chlap zvedne ruku a řekne něco jako: „Tak já občas umyju nádobí, ale moje hobby to není“.
A to vypovídá o všem. Je to skoro 40 let starý seriál, už jsem myslela, že jsme se v tomhle posunuli. [/citac@sucuba píše:
To je hrozný, každý den tady číst jak jsou chlapi naprd v domácnosti, k dětem, k partnerkám. Tenhle materiál je prostě bohužel úplně všude.![]()
Ten, kdo neuklízel normálně nebude uklízet jen tak. Je mu bordel jedno a žil by ve svinčíku. Buď se domluvíte jako dva dospělí nebo čau pipi.
Moje zkušenost je, že když už chlap žil sám pryč z hnízda rodičů, tak byl zvyklý po sobě uklízet. Naopak ti kteří setrvali po dospělosti pořád i byť v jednom domě rodičů tak po mě požadovali ať žehlím jejich 2 košile do práce v 10 večer a sami nebyli schopni umýt záchod.
Jak tu už někdo psal, chlapa nepřevychováš. Taky si nedokážu v klidu sednout třeba k tv, když vím, že je něco neuklizené. Můj chlap zas nevidí, kde je nepořádek a prach nikdy neutirá. Zato když mu nadiktuju co má uklidit tak jde, a bez keců to udělá protože ví, že se práce dělí. Mezitím
co on uklízí tak já většinou vařím, což je pro něj menší zlo, protože vařit neumí. Máme nastavené na větší uklid čtvrtky (prach, koupelna, vysávání, wc, praní)- v pátek se nikomu nechce a přes vikend je alespoň uklizeno a po, ut, stř se odpoledne věnujeme práci a sobě.Pokud ho tak moc miluješ, řekni si o pořízení vysávacího a vytíracího robota, kterého zapneš na dálku když nebudete doma ušetřít to hodně času. A asi bych se s ním zkusila domluvit, že když nechce uklízet tak zatímco budu uklízet já, tak on bude vařit. Určitě bych ho nenechala sedět a čumět jak kmitám.
Kolik vám je??a pokud pohazuje prádlo třeba jen tak po bytě, tak smůla letí do koše.
TOHLE NENÍ O PENĚZÍCH, NEMÁŠ DŮVOD SE MU ZAVDĚČOVAT SERVISEM. Co protebe dělá on? Ty peníze ti odevzdává nebo co? Jste v nájmu?Taky mě to dost motivuje, tady číst o neúspěšných vztazích, podvádění nebo jak chlap nechal těhotnou ženu kvůli jiné…je to hrozný. O tom robotickým vysavači jsem přemýšlela, ten by byl super. Jen jsem od tety slyšela, že stejně po něm musí kolikrát vysávat, ale na udržování to asi musí být fajn.
😀 😀 Kdybych měla vyhazovat to oblečení, co hází po zemi, chodí po venku nahej. To se mi nepovedlo ho nějak odnaučit.
Já už nevím, jak na něj, dneska dal nádobí od zaschlého proteinu do myčky s tím, že se to umyje. To naše myčka nedá, spousta věcí se musí alespoň opláchnout vodou. Tak jsem mu řekla, že to musí vydrhnout houbou a on řekl, že tam dá rozpouštědlo.
Bydlíme v nájmu a je nám 23 a 27.
@Mamhlucnehosouseda píše:😀 Kéž bych měla taky takový přístup, ale někdy už mě to fakt vyčerpává a to si ani neumím představit, že bych k tomu měla kompletní rodinu. Ještě že máme jen kočku.
To vůbec neni výchovou. To je naturou. Chlapům je budování hnizdecka totiž naprosto u zadkujak už tu bylo napsáno, co se týká auta, tak tam bývají chlapi casto až prehnane pořádní. A maminka je to určitě neučila
jsou proste jiní, rozházené oblečení po bytě je netankuje. Pokud nemají nějaký OCD. A někdy si říkám, že jsem asi radši za chlapa, co neuklizi, než za toho, co by mě buzeroval, jak jsem narovnala hrnky do poličky. Zlatý bordelar
@je_to_tamta píše:
Ano, těší mě, žes našla chlapa, který se domácích prací nebojí 😀 škoda, že to tak nemá většina. Zatím, co jsem měla s muži tu čest, víc jich spíše neuklízelo, než uklízelo.
Zvláštní, že mám přesně opačnou zkušenost
jediné, co mě napadá… že by to bylo tou ženou?
@Sisika9 píše:
Zvláštní, že mám přesně opačnou zkušenostjediné, co mě napadá… že by to bylo tou ženou?
Aha! To je ono, celou dobu jsem JÁ ten problém, že mě to nenapdalo, vy jste to normálně vyřešila. Nechcete si cestou z této diskuze odnést Nobelovu cenu míru?
@je_to_tamta píše:
Aha! To je ono, celou dobu jsem JÁ ten problém, že mě to nenapdalo, vy jste to normálně vyřešila. Nechcete si cestou z této diskuze odnést Nobelovu cenu míru?
Nech toho, nemusíš hned být vytahovačná. Na tvém místě, bych začala změnou přístupu „je normální, že muž doma dělá méně než ja“ Ne. Prostě to normální není!
Oznam mu, že končíš. Oblečení je asi to nejmenší, to mu prostě házejí někam na hromadu, a víc se o to nestaral. Na tom není co řešit. Z ostatního mu příděl třeba mytí nádobí, to zabere dost času, a pokud dojde nádobí na vaření, partner platí restauraci. K tomu ať vynáší koš. Pokud to nebude první týden fungovat, tak už nikdy. Alespoň budeš vědět, že tenhle týpek je 100 % ztráta času.
@Sisika9 píše:
Nech toho, nemusíš hned být vytahovačná. Na tvém místě, bych začala změnou přístupu „je normální, že muž doma dělá méně než ja“ Ne. Prostě to normální není!
Oznam mu, že končíš. Oblečení je asi to nejmenší, to mu prostě házejí někam na hromadu, a víc se o to nestaral. Na tom není co řešit. Z ostatního mu příděl třeba mytí nádobí, to zabere dost času, a pokud dojde nádobí na vaření, partner platí restauraci. K tomu ať vynáší koš. Pokud to nebude první týden fungovat, tak už nikdy. Alespoň budeš vědět, že tenhle týpek je 100 % ztráta času.
Dobře, omlouvám se za svou reakci. Asi jsem vás špatně pochopila, nebo spíš to přečetla moc útočným tónem.
Každopádně mi vaše rady přijdou super a strašně ráda bych na to měla koule. Hlavně ta s těmi talíři, wow.
Kde na to berete sebevědomí? Také bych jedno takové chtěla mít 🥺.
@je_to_tamta píše:
Na té komunikaci pracuju. Ani já bohužel kolikrát neumím komunikovat tak, jak bych chtěla a když už je toho na mě víc, zním nejspíš dost podrážděné a to se potom strhne hádka, že po něm zase štěkám. Takže na komunikaci chci pracovat a snažím se mu úkoly předávat spíše jednoduše a stručně.
Preved si to na sebe, jak by se to líbilo tobě a jak bys byla ochotná něco udělat. Když ti někdo stroze a podrážděné vmete, že snad by ses taky mohla zapojit, ještě ve chvíli, kdy sotva dorazíš z prace, nebo když jsi o to slušně a laskavě požádána. Ve vztahu je důležitý respekt a zachování důstojnosti toho druhého. A to musí být oboustranné, jinak to nemůže fungovat. Nám s mým mužem je cca 60, už jsme stáří pardalove a jsme spolu 26 let. A slova jako prosím a děkuji používáme stále a hodně často. Až budete v pohodě, po povídejte si o tom, bez výčitek, urazenosti a osocovani. Prostě normálně a v klidu mu vysvětlí své pocity a ty zas vyslechni ty jeho a pokuste se najít nějaký kompromis. Když na sobě zapracujete oba, tak vám to může klapat. Jste mladí, ono i tohle je potřeba se naučit.
Můj chlap má taky názor, že když spolu lidí bydlí, nebo i mají děti, tak domácnost i děti mají přece oba. Buď si teda už v začátku nějak ujasní, co kdo dělá - styl na baráku ženská doma, chlap venku, nebo že dělá ten, co je doma, nebo má příště čas, nebo se dělí cca stejným dílem. Jsem na RD, ale rozhodně chlap nečeká, že když přijde z práce, bude doma čisto, nikde ani smítko, kafe, jídlo na stole,…
Prostě co je potřeba udělat, to se udělá. Chlap převážně vaří, já radši myju nádobí a hned je část rozdělena
Nebo jsem řekla, že jsem chtěla udělat třeba tři věci a zvládla jsem jen dvě. Hned řekl, že o nic nejde, že mi pomůže, nebo zabaví dítě a já to půjdu dodělat ![]()
Nejsem služka, takže nemíním dělat doma všechno sama ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím,bydlíme společně s partnerem necelé dva roky a stále bojujeme s úklidem.
Teď jsem si našla novou brigádu, kde uklízím v hotelu, dá se to dobře skloubit se studiem.
Takže v práci uklízím a pak přijdu domů, abych mohla znovu uklízet, protože mi přítel s úklidem moc nepomáhá nebo se na to tváří, jako bych po něm chtěla, aby si uřezal ruku.
Dnes mě opět naštval, uklízela jsem už než přišel z práce a jakmile přišel domů, řekla jsem mu, aby vysál v obýváku. Vysával snad necelé 3 minuty a pak si šel sednout a nechtěl pokračovat. Už je toho na mě moc… Já už nevím, jak dál, jak ho přimět, aby po sobě uklízel a aby mi s úklidem pomáhal. Několik týdnů mu musím připomínat, aby si něco po sobě uklidil.
Já vím, že když byl malý, nic neuklízel, všechno dostával od maminky naservírované pod nos.Nevíte, jak ho přimět uklízet nebo mi aspoň pomáhat s úklidem? Já jsem už zoufalá, už opravdu nevím jak dál.
Příspěvek je anonymní, protože sem přítel občas chodí a pročítá si do
diskuze.
Smířit se nebo rozejít.
@Dahlia0409 píše:
Můj chlap má taky názor, že když spolu lidí bydlí, nebo i mají děti, tak domácnost i děti mají přece oba. Buď si teda už v začátku nějak ujasní, co kdo dělá - styl na baráku ženská doma, chlap venku, nebo že dělá ten, co je doma, nebo má příště čas, nebo se dělí cca stejným dílem. Jsem na RD, ale rozhodně chlap nečeká, že když přijde z práce, bude doma čisto, nikde ani smítko, kafe, jídlo na stole,…Prostě co je potřeba udělat, to se udělá. Chlap převážně vaří, já radši myju nádobí a hned je část rozdělena
Nejsem služka, takže nemíním dělat doma všechno samajsem řekla, že jsem chtěla udělat třeba tři věci a zvládla jsem jen dvě. Hned řekl, že o nic nejde, že mi pomůže, nebo zabaví dítě a já to půjdu dodělat
Johoo tebe chci domu
. Taky bych potřeboval dycky uklidit ten výbuch po sérii granátů když vařím ![]()
@Lorre píše:
Johoo tebe chci domu. Taky bych potřeboval dycky uklidit ten výbuch po sérii granátů když vařím
Mně to problém nedělá, dělá mi víc problém to vaření, nemám na to buňky ![]()
@Svistice píše:
No starého psa novým kouskům nenaučíš. Takže bych ho odeslala zpátky k mamince. Potřebuješ partnera při život, ne děcko.
Moje řeč.