Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky prosim jedu do zahraniči do Chorvatska s dcerkou a chci se zeptat zda stačí ta občanka dětská nebo musím pořídit malé pas???
Potřebuji to mít vyřízené do 2 týdnu takže to asi bude drahší.
Do Chorvatska už Ti ode dneška stačí jen dětská občanka, pas mít nemusíš.
Je tak to je supr
fajn zprávička takže stačí pro malou dětská občanka
Jen holky nevíte kolik to stojí když to potřebuji na počkaní? ![]()
@Saries No já si hlavně nejsem jistá jestli občanky dělají na poškání. Pasy určitě jo, ale s těma občankama nevím nevím.
@saracenka30 OP stačila do chorvatska už tak dva tři roky. Jsou docela vstřícni v tomto i když nebyli v EU a nejsou zatím v schengenu, ale i tak stačí OP.
Aha, tak pokud to občanku ještě nemáte, což jsem prve nevěděla, tak honem utíkej na úřad nejlépe ještě dnes. Existuje jakási varianta OP typu „Blesk“, ale nevím, zda je pro takový účel. Tak abyste to stihli.
Nicméně pas to kdyžtak jistí, a ten rychlopas stojí 1000,–.
Jo děkuji
Jdu tam ještě dneska tak uvidíme, kdyžtak 1000 za pas no nic se nedá dělat snad pujde ještě ta občanka udělat.
Děkuji
@saracenka30 Tak dokud nejsou v schengenu tak to podle mě není legální ani teď když jsou v EU. EU a schengen je něco jiného.
Holky, ale včera ve zprávách bylo, že děti mají mít při cestě do Chorvatska svůj vlastní pas, dospělým stačí je OP
Já bych do Chorvatska na dětskou občanku nejela. Pas je jistota. OP pro děti novinka, kterou nebudou znát. A riskovat, že narazíme na dalšího blba, kterej si myslí, že je pánem světa, to fakt ne.
@pvmr My když jsme letos v dubnu dělali holkám pasy, tak nám úřednice říkala že stačí OP i dětem. Ale jak píše @Raduš.ka44 pas je jistota, raději jsem si připlatila 50kč za pas.
@danali já jen co říkali v televizi
taky myslím že pas je jistota… navíc nikdy nevíš na jakého vola trefíš
![]()