Pas pro dítě do Bulharska?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
121
15.6.09 14:29

Pas pro dítě do Bulharska?

Ahoj všichni,
nevíte někdo, jestli stačí mít při cestě do Bulharska zapsané dítě pouze v občanském průkazu? Paní v cestovce říkala, že ano, ale v katalogu píšou, že má mít svůj pas. Tak teda nevím nebo poraďte, kde se zeptat.
Díky, Marta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2393
15.6.09 14:46

ahoj, musi mit svuj vlastni pas :(
vyrizovala jsem si ted pas a babka urednice me varovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
15.6.09 14:49

Díky a my musíme mít taky pasy? Já jen, že už ho mám dávno prošlej. Před čtyřma rokama jsme byli v Řecku na OP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
15.6.09 14:53

jooo, tak to nevim… my tam byli, kdyz jeste nebyli bulhari v eu, nevim, jak moc prudi ted :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
15.6.09 14:58

Fakt?? Já na to spolíhám… máme malého v OP a Bulharsko je v Unii a tak jsme to neplánovali vůbec řešit… 8O 8O to mě neděste :roll: :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
15.6.09 14:58

Moc díky. Asi nic nezkazíme tím, když si uděláme pasy všichni tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
15.6.09 15:24

hmm, tak teď mi to v cestovce také potvrdili, že buď vlastní pas nebo v pase u nás, v občance to nestačí…
díky Majčo , za založení diskuze :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.6.09 20:46

my letime za 3 tydny a staci ho mit ve svym pase,svuj mit nemusi,psala jsem na konzulat nebo jak se to jmenuje..Ela

• Citovat
  • Upravit
2393
15.6.09 20:48

http://www.mzv.cz/…cuments.html
Doklady potřebné pro vstup do Bulharska:

Občan ČR může cestovat do Bulharska na základě platného cestovního pasu nebo platného občanského průkazu. Nedoporučuje se však cestovat na občanský průkaz s odděleným rohem. Doklady by měly být platné minimálně po dobu plánovaného pobytu na území Bulharska.
Občanský průkaz slouží jako cestovní doklad pouze pro jeho držitele. Pokud tedy rodič cestuje pouze s občanským průkazem společně s dítětem, pak je NUTNÉ, aby dítě mělo vždy vlastní cestovní pas, a to i v případě, že dítě je zapsáno v občanském průkazu rodiče.

Děti zapsané v platném cestovním pasu rodiče mohou s rodičem, v jehož pasu jsou zapsány, překročit hranice bez vlastního cestovního dokladu, přičemž dítě zapsané do pasu rodiče před 1.9.2006 může takto cestovat do 15 let věku a dítě zapsané do pasu rodiče od 1.3.2008 může takto cestovat do 10 let věku (v období od 1.9.2006 do 29.2.2008 nebylo možné děti do pasu rodiče zapisovat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
15.6.09 21:08

Krisulko,
díky za vyčerpávající informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...