Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Návštěvy jsou o domluvě, není to povinnost, lékař vyhodnotí, jestli je to potřebné. Ale zkus zavolat doktorce, normálně se vyptat, jak to s babičkou vidí a slušne poprosit o návštěvu.
Šlo mi taky o to, jetli mi bude ochotná poskytnout informace o babičce… jinak děkuji za informce…
Ahoj všem,
musí se jít s pásovým oparem k lékaři? Nebo stačí jen doma mazat?
Díky
@topkiss píše:
Ahoj všem,
musí se jít s pásovým oparem k lékaři? Nebo stačí jen doma mazat?
Díky
Záleží, jak jsi drsná. Je v podstatě samoúzdravný, ale bolí to a trvá to dýl.
@Havlova Všude právě čtu, jak se musí k lékaři. Tak mi to vrtalo hlavou
@topkiss Kdybych se cítila v pořádku, nešla bych. Kdyby se mi začalo dělat špatně, šla bych. Stejně tak bych šla, kdyby byl na obličeji nebo se nadměrně zvětšoval.
Určitě k lékaři, předepíše antivirotika… To, že teď to není nic hrozného, ještě neznamená, že se z toho nemůže vyvinout velmi bolestivá a dlouho trvající postherpetická neuralgie. Pásový opar je vysoce infekční onemocnění, lékař výskyt povinně hlásí na hygienu. Je třeba se izolovat od všech, kdo neměli neštovice - malé děti, těhotné ženy… V případě potřeby vystaví PN. Sama začni užívat B-komplex, lokálně tekutý pudr a zásyp (např. Aviril).
@Ayinka3 Doma mám děti od kterých se izolovat nemůžu. Jinak nikam nepůjdu. O víkendu si stejně nikam nedojdou, tak uvidím v pondělí.
Stačí, aby se ložiska oparu nedotýkali, mít to zakryté, vlastní ručník atd. Infekční je pouze tekutina v puchýřkách, jakmile všechny zaschnou a nové se nebudou tvořit, už to není infekční. Maximálně chytnou neštovice, pokud je doteď neměli, nic horšího se nestane…(izolace byla myšlena spíš na cizí děti, hlavně novorozence)