Pasový opar

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2073
3.7.07 14:04

Pasovy opar

Ahoj holky,
manzelova babicka dostala pasovy opar - cca pred 10 dny. No a ted bydli u manzelovych rodicu, kteri k nam chteji o vikendu prijet na navstevu. No a ja vim, ze pasovy opar je velmi nakazlivy (asi 2 - 3 tydny) a tak se bojim, aby to maly nedostal … To by byla hruza ani si to nedovedu predstavit, ze by v 9 mesicich mel nestovice. :( :!
Je pravda, ze primo s babickou se nesetka, ale stejne si mylsim, ze by se to mohlo nejak prenaset. A tezko mohu rodice nejak od maleho izolovat ci je honit, aby si nejdrive umyli ruce apod. :( :!
Mate s tim nekdo zkusenosti?
Jsem z toho uplne vykolejena.
Verveve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
932
3.7.07 15:29

Ahoj Verveve,

pokud dítě nepřijde do kontaktu přímo s babičkou (teda doufám, že tchánovci budou rozumní a nechají babičku doma), myslím, že se nemáš čeho bát. To by se totiž nejdříve museli nakazit oni a pak to na malého přenést - fakt si nedovedu představit způsob, jak jinak by k té nákaze mohlo dojít. My bydlíme s našima v jednom bytě a mamka dostala pásový opar, když byly Aničce asi 3 měsíce. Snažila se k ní moc nepříbližovat a nedotýkat se jí a bylo to v pohodě. Samozřejmě jinak máš pravdu v tom, že je to prudce nakažlivé a když někdo pásový opar má, vůbec se nemá k dítěti přibližovat. Ale té návštěvy bych se opravdu nebála.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.7.07 15:44

No, pokud z toho mas takovy strach, tak co zavolat rodicum, at prijedou za dva tydny? :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.7.07 15:46

Zapomnela jsem se podepsat :oops:
jana

• Citovat
  • Upravit
2073
3.7.07 16:09

Take jsem si puvodne rikala, ze by to nejdrive museli dostat oni, ale inkubacni doba je 2-3 tydny takze to klidne mohou mit, ale nemusi se to projevit :-(
Babicku samozrejmne brat nebudou.
No mozna blbnu zbytecne, ale to je u nas matek asi normalni :-)
O tom jsem prave uvazovala, ze jim reknu at prijedou pozdeji, ale oni se hrozne tesi, nebot maleho dlouho nevideli. Take se trochu bojim, aby se nenastvali - kdyz treba plasim zbytecne. (Ach jo to jsou ty rodinne vztahy).
Take jsem manzelovi rikala, at se jich zepta co tomu rika ten doktor - jestli by navstevu doporucil nebo ne… Tak uvidime.
Kazdopadne moc dekuji za zkusenosti.
Verveve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
3.7.07 21:45

Tak si zítra přes den zavolej někam na kožní oddělení, poradí ti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
4.7.07 22:01

Ahoj,

tak tohle jsem teď přesně řešila… v půlce června jsem byla na týden u rodičů a ke konci pobytu se z mamčiných bolavých plotének (na které ji MUDr. předepsala i nějaké léky a které tou dobou brala) vyklubal pásový opar :? Tak jsem radši hned odjela a čekala jsem, jestli se neštovice objeví, nebo ne… Vypadá to dobře :wink:
Do kontaktu s babičkou se sice kluci dostali, ale asi by to opravdu musel být přímý kontakt na kůži…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
10.7.07 15:39

Tak jsme ty neštovice přece jen dostali :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
10.7.07 20:58

Tý jo… :? Tak ať jste brzy ok, a mají to oba kluci ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
31.7.07 12:31

Ahoj holky,
tak ja jsem nakonec navstevu manzelovych rodicu odsunula o tyden. Bohuzel na pozdeji se mi to jiz nepodarilo - i tak byl malem ohen na strese.
No a ted po dvou tydnech jsem nejdrive mylsel,a ze ma nejakou alergii, pak jsem si myslela, ze je postipany a ted to vypada, ze asi dostal nestovice :-( Odpoledne jedu k doktorce tak uvidime, ale mylsim, je je to jasne - ach jo.
No a kdyz jsem to rikala, ze je to hrozne nakazlive a ze je to pro dite nebezpecne, tak se na me vsichni koukali jako na blaznivou mamu :-(
Tak snad to nebude tak hrozne a hlavne snad nebudou nejake komplikace - cetla jsem, ze u deti do jednoho roku hrozi komplikace …
Verveve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
31.7.07 20:19

Tak jsem fakt asi blazniva mama :-)
Odpoledne jsme byla u doktorky a rekla, ze je to opravdu jen postipani - tak to jsem fakt rada a moc se mi ulevilo :-)
Verveve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.11 15:37

Ahoj..moje sestřenice měla na rameni asi deseti centimetrový pásový opar,brala na to nějaký vitamíny a mazala pudrem..ted ale jistila,že už byla těhotná když ho dostala dneska je v 7tt.Může to nějak ublížit plodu? Gynekologovi to ani neřekla,a na první ultrazvuk má přijít az v 12tt…na ten podrobný screening nejde :think:
co myslíte?
omlouvám se za anonimitu,ale zlobila by se,že to řeším za ní…

• Citovat
  • Upravit
131
23.1.16 12:45

Pásový opar

Zdravím, mám několik dotazů ohledně pásového oparu…
Moje babička letos jí bude 90 let v prosinci dostala pásový opar…A teď po měsíci od propuknutí nemoci, opar stále nezmizel..babička má i velké bolesti…trochu se to zhojilo, ale nemělo by to být za takovou dobu už zahojené?..Paní doktorka za ní byla jen asi jednou, napsala jí na to nějakoou vodičku, antivirotika jí nenapsala hned, ale až asi po týdnu, nevím přesně, což mě dost překvapilo…na bolest jí sestřička přišla píchnout injekci, která byla na bolesti zad a ne na bolesti při pásovém oparu. Mám obavu, že její prakt. lékářka je vůči ní trochu laxní.
Moje dotazy…Neměl by už být pásový opar za tuhle dobu zahojený?
Můžu se zajít zeptat za její prakt. lékařkou na její názor, popř. poprosit o větší zájem o její stav? A má její lékařka povinnost za ní zajít, vzhledem k jejímu věku a stavu není možné, aby tam došla sama… S babičkou nežiji, mám jen pocit, že se tu něco zanedbalo a chtěla bych to změnit..jen nevím zda mám nějakou možnost jako vnučka…Prosím pokud s tímto máte někdo zkušenost o Váš názor děkuji… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
23.1.16 12:55

Podle mého názoru doktorka, co se týče léčby, postupovala správně. Injekce, kterou máš na mysli, není jen na bolesti zad (předpokládám Ketonal, Dolminu a pod.) Stav se určitě zlepšil, to, hojení a vymizení trvá klidně i 2 měsíce. Ještě bych doplnila k medikaci vit. B.

Někdy se antivirotika ani nedávají- až dle rozsahu alokalitě postižení pásovým oparem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
23.1.16 12:58

Tak ta injekce se jmenuje Hotemin…a ještě se chci zeptat..jak to je s docházkou lékaře do domu..je to jen jejich dobrá vůle nebo je to poviností prakt. lékaře? Babičku viděla jen jednou..zdá se mi to vzhledem k jejímu věku málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí