Pásový opar a děti ??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9724
5.9.16 08:43

Dobrý den. Infekčnost pásového oparu oproti planým neštovicím je nižší, byť jsou vyvolány stejným virem (češtináři by se zřejmě zlobili, ale správnější výraz by byl virusem…). Nejrizikovější doba je v akutní fázi, kdy vidíme na kůži herpetiformně (plazivě) uspořádané puchýřky. Pokud nedojde k přímému kontaktu vašich eflorescencí s druhou osobou, která ještě plané neštovice neměla, pravděpodobnost přenosu je minimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12830
5.9.16 08:50

Moje matka ležela s pásovým oparem v nemocnici na infekčním oddělení. Bylo jí řečeno, že je to extrémně infekční. Řekla jí to doktorka v nemocnici, tak si vyber.
Každý tvrdí něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
5.9.16 08:51

@Mia21 Dobrý den, přesně tímhle jsme si prošli v červenci. 11letá dcera, která neštovice měla, tak donesla pásový opar a i když ihned po zjištěni a nasazení léčby odjela na chatu, tak 2letá dcera z toho chytla neštovice, naštěstí bez teplot, neškrábala si to a měla max 50pupínků. Neštovice jsme objevili v neděli a celý víkend u nás byla návštěva, má 33letá kamarádky neštovice neměla a ani je nechytla. Tohle je moje zkušenost 2měsice stará. Píšu z mobilu, tak překlepy přehlížejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
5.9.16 09:03

@Sany80s no vidíš a ja neměla ani nemocenskou ; ) bylo mi řečeno, že infekce a pouze plannymi neštovicemi je možná jenom z přímého kontaktu s puchýřky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2052
5.9.16 09:07

Já měla pásový opar na jaře, doma syna 2roky a dcerku 2měsíce. Opar jsem měla vždy překrytý gázou a oblečením, aby se co nejvíc snížila možnost, že se nakazí ostatní. Nikdo jiný z rodiny ode mě nechytnul ani neštovice ani opar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9724
5.9.16 09:09

@mag
To vám řekli správně, kapénkově se to nepřenáší. Navíc když jsou puchýřky již zaschlé, tak se riziko přenosu limitně blíží nule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
5.9.16 09:12

@Doctus jj, já to od te doby taky tak dál vykládám :) do te doby jsem si taky myslela, jak strašně infekční onemocnění to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.16 10:26

Ja když jsem měla pásový opar tak ke me děti nemohly, alespoň do te doby než se mi začaly dělat stroupky. Ale to uz je tak 5-6 let zpět, to jeste ja sama byla dítě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí