Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, sice nevím jestli to mám taky opakovaně, protože jsem teď byla na preventivce po dvou letech a předtím si ničeho nevšimla, ale taky mi našli zánět a žádné příznaky nemám
Zatím kojím, takže to mám řešit brusinkama a urologickým čajem, pozítří jdu na kontrolu a uvidí se co dál.
Zkus nejakou prevenci- brusinky, bylinkove caje. Mela jsem minuly rok zanet moc. 4 x a byl to fakt mazec, pomohla mi az brusinka od nahrinu. Takze kvalitni brusinky fakt doporucuju!
@uklidcb a tu jsi brala pri antibiotikach? Nebo misto antibiotik ci uz jen jako prevenci? Ja beru brusinky od swissu a laktobacily. Pak lichorerisnici atd.atd. ![]()
@ka2ka je pravda, ze na urologii jsem jeste nebyla. Mam to spojeny s gyn. zanetem, takze chodim na kultivace na gyndu. ![]()
@Happy Hippo píše:
@uklidcb a tu jsi brala pri antibiotikach? Nebo misto antibiotik ci uz jen jako prevenci? Ja beru brusinky od swissu a laktobacily. Pak lichorerisnici atd.atd.[/citace
Je to koncentrat a pije se, 2× jsem uzivala pri atb pak uz jsem atb uplne vysadila a pila jen brusinku a do toho tyden urologicky caj a kupodivu byl efekt stejny jako po atb, ted ji uzivam preventivne, fakt na to nedam dopustit!:)
Je to koncentrat a pije se, 2× jsem uzivala pri atb pak uz jsem atb uplne vysadila a pila jen brusinku a do toho tyden urologicky caj a kupodivu byl efekt stejny jako po atb, ted ji uzivam preventivne, fakt na to nedam dopustit!:)
@ka2ka píše:
Ureoplazmata? zkus si nechat na urologii udělat testy
taky si myslím.
A tím, že bereš další a další atb a pak se jednou objeví zánět i s příznaky, tak už ti potom ty atb nemusí zabírat ![]()
@tamata ja jsem si musela zjistit, co to ureaplaz.sou, znelo mi to spis jako nejaky podruzny problem, ktery muze byt pricinou opak.se zanetu
takze uroplasmata to urcite nejsou, ja vim vzdy o jakou bakterii jde diky kzltivacim u gynekologa. Dela mi je jak z pochvy tak moc.trub. Mam vzdy cilena antibiotika, ale o infekci nikdy nevim pocitove. Nebo alespon ne typickymi pocity. A hlavne se mi to hned vrati po preleceni. Proste mi to nejde na rozum. Nikdy v minulosti jsem na zanety moc.cest netrpela. Nebo jsem o tom mozna opet nevedela. Chjo ![]()
@Happy Hippo já jsem si to vyhledávala před rokem na internetu, už si to moc nepamatuju. Ale měla jsem podobný problém. A rady byly různé, ale vyšlo mi z toho, že pokud já nemám žádné příznaky, tak atb netřeba. Doktorka řekla, že také až kdyby byly problémy. Že takhle je to zbytečné. A víc jsem to neřešila. Takže si ráda počkám na odpovědi. Samotnou mě to zajímá.
Jsem se na to podívala a myslela jsem teda tohle, omlouvám se ![]()
*Asymptomatická bakteriurie
Asymptomatická bakteriurie se vyskytuje asi u 5 % fertilních žen, ale jen 0,1 % mužů. Terapie nekomplikované asymptomatické bakteriurie není nutná, většinou dochází k spontánnímu vymizení nálezu, u některých jedinců je však třeba počítat s vývojem symptomatické infekce. Komplikovaná asymptomatická bakteriurie je závažnější, může vést i k infekci a poškození ledvin. Léčba asymptomatické bakteriurie se s výjimkou gynekologických (u těhotných) a urologických intervencí nedoporučuje (ani u diabetiků).*
Ahoj,
Měla jsem velké problémy s močovými cestami, záněty, zúžená trubice hrozila mi i operace… nakonec jsem našla zajimavý článek ohledně zánětu a močových cest na mynatureproduct.com a podle toho jsem si pak objednala New Organic Curcumin Extra 2016 a Brusinky - Natural ActiFruit Cranberry. cca po 20 dnů užívání problémy začaly odcházet, konečně přestalo pálení a neustálý pocit chodit čúrat. antibiotika bych už nebrala byla jsem z toho už unavená, curcumin dnes uz neberu, ale ty silné brusinky beru stále preventivně alespoň obden. ![]()
@Aisha11 dekuji za typ. Cetla jsem si to o tom curcuminu extra…je to snad lek na vsechno ![]()
Urcite vyzkousej já jsem mega spokojena cetla jsem si clanek na mynatureproduct.com a hrozne me to zaujalo tak jsem to nakonec objednala z naturgreenu a opravdu mi to pomohlo, ten curcumin je takovy maly zazrak na mocove cesty hlavne je protizanetlivy
@Happy_Hippo
Pekny vecer…uz dlouho se potykam s problemem, ktery je mozna trochu kuriozni. Pred 2 lety jsem mela dost silny zanet mocaku, ktery mel i takove priznaky. Brala jsem nitrofurantoin, ale kvuli alergicke reakci po 10 dnech jsem ho vysadila. Doktor rikal, ze tu hlavni dobu jsem ho brala, takze vpohode. Bylo mi uz dobre. Od te doby jsem sem tam pocitila mensi diskomfort v teto oblasti, ale zanetu jsem to neprisuzovala. Bylo to velmi mirne, oproti puvodnim priznakum. A pak to zmizelo. Po asi roce od dobrani jsem sla na preventivku a vzala mi moc a ejhle…masivni zanet. A ja nic necitila, az na obcasne jemne nutkani a nebo obcas zvlastni pocit v podbrisku. Ale tomu jsem neprikladala duraz. Takze antibiotika. Od te doby si necham delat i kontroly po dobrani a vzdy je tam hned jina bakterie. Takze vylecim se, ale naleze mi tam jina. Ale stale bez typickych priznaku. Jsem z toho na palici. Ted sem dobrala dalsi atb. a uz se mne pro dalsi nechce. Necham si to, az mi bude zle. Mozna to neni dobry pristup. Mate s takovym problemem nekdo zkusenost? Jaktoze nemam typicky priznaky, kdyz mam silne zanety? Prijde mi to divny. Kdybych nesla na tu preventivku, tak o tom ani nevim.
Kdyby jste mel nekdo podobnou zkusenost, budu moc rada.
Krasny vecer