Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No a co při močení, boli to? Nebo potřebuje casteji? Určitě ať víc pije, je jedno co…ale ne alkohol
Ledvinová kolika?
Na pohotovosti byl, takže nejspíš ten močák ![]()
A to byl v nemocnici na chirurgicke pohotovosti? ![]()
Příspěvek upraven 03.09.16 v 20:50
@Anonymní píše:
Ledvinová kolika?Na pohotovosti byl, takže nejspíš ten močák
Já bych s močákem problém neměla, ale zaraží mě dvě věci - a to chybějící horečka a moč, že je v pořádku…
@eviku-miluna ne, na normální pohotovosti - oni musí dát vždy doporučení. U nás se jinak nedostaneš nikam, vyjma úrazu.
Měla jsem takové potíže před měsícem. Ze začátku tedy i řezání při čůrání. Ná pohotovosti moč ok a dostala jsem také ciplox a že je to infekce močáku. Ten mi zahnal pouze řezání, ale bolesti jsem měla stále. Takové bolesti v podbřišku a pálení v kříži, že jsem myslela, že je po mě. Takže mě manžel vzal znovu na pohotovost. Dostala jsem jiné antb a ty mi zabraly po dobu braní. Po dobrání opět bolest v podbříšku. Jedla jsem na kila sušené brusinky a kapala kapky rowatinex(volně prodejné a zabírají na mírný zánět močáku). Min. týden jsem byla u urologa a ten mi zánět potvrdil.. Ať manžel hodně pije, jí sušené brusinky a co nejdříve zajde k doktorovi a pokud možno na urologii.
Zánět močového měchýře u muže? Velice raritní věc. Většinou se pojít s vrozenými nebo získanými abnormalitami vývodných cest močových.
Asymptomatická bakteriurie (bez příznaků řezání, pálení, častějšího chození na moč, močení pouze po malých porcích) se u mužů dokonce nedoporučuje léčit, u žen však ano.
A ciprofloxacin (fluorochinolon)? Když narůstá jejich rezitence na uroinfekce?
Co to tam je za idioty. Při zánětech močového měchýře je naprosto ideální skupina nitrofuranů (nitrofurantoin, nifuratel), které se v těle nemetabolizují a nezměněné se vylučují do moči, přičemž se tyto v močovém měchýři koncentrují, čímž se zvyšuje jejich účinnost (roste jejich koncentrace v MM nad hodnotu MIC = minimální inhibiční koncentrace).
Jakékoliv bolesti břicha nejasné etiologie (tedy skoro všechny, pokud není příčina jasná hned, např. bodné poranění) by měl vidět chirurg. Na pohotovosti leckdy slouží lékaři odborností typu dermatolog, gynekolog… a už podle předepsaného léku to nebude žádná hvězda, ten doktor. ![]()
Děkuji všem za příspěvky, manželovi už je líp. A začal více běhat na WC. Takže to asi bude opravdu močák.
Mamky, jdu si pro radu, jsem celkem rozčarovaná. Manžela od včerejšího rána bolí břicho ( bolest lokalizuje spíše ve spodní části a pak lehce směrem doleva), bolestivé je to na dotek a tlak. Horečku nemá, špatně od žaludku mu není, nemá průjem, nezvrací. Bolest se stupňuje. V noci spal schoulený v klubíčku. Manžel není člověk, který si dobrovolně bere léky (ráno si vzal 1 Ibalgin) a už vůbec ne, člověk, který dobrovolně jede na pohotovost. Nicméně byl na pohotovosti, tam ho vyšetřili pohmatem, odebrali moč, kterou pravděpodobně vyšetřili pouze tím papírkem, kde vyšlo, že je to OK. Dal mu injekci Ketonal a ATB Ciplox 500, s tím, že má zánět močového měchýře.
Injekce je na bolest (mimojiné, jak jsem se dočetla na netu) a pomohla mu dle něj trochu. Mě se to nezdá. Napadá vás co by to mohlo být? Případně je možné aby to byl opravdu močák?