Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, prosim o radu… nevite prosim co to muze byt? Nevlastni syn prijel vcera s touto vyrazkou, pry ho jen svedi…
Pásový opar jsem měla několikrát, ono to hlavně hodně bolí a pálí už před výsevem.
Mne treba nebolel vubec a to jsem ho mela od pulky hrudniku do puli zad - takovej pas. Zacalo to jednim pupinkem, pak se to vyselo…ale za celou dobu me nebolel, jen svedil…
Ahoj nevíte, zda je tohle pásovy opar? Zatím nějak nesvědí, jen trochu sem tam pálí.
Ano, vypada to na pasovy opar.Taky jsem ho mela a nesvedil, nepalil. Nemela jsem k tomu zadne jine potize v podobe teploty, nic.
@Niky2 píše:
Ano, vypada to na pasovy opar.Taky jsem ho mela a nesvedil, nepalil. Nemela jsem k tomu zadne jine potize v podobe teploty, nic.
No myslím si to taky, měla jsem ho před 5 lety ale na ruce a to pálilo a bolelo jako des! A teď je to 3 den a pořad nic. A byla jsi s tím někde? A nebo jsi něčím léčila sama? Já jsem si koupila zatím herpesin masticku.
Taky si myslím, že je to pasový opar. První dva dny jsem také nic necítila, pak se mi to rozjelo ze zad i na nohu a bolelo to hodně. Musela jsem na kožní, dostala jsem mast (připravenou v lékárně) a protože se mi to nelepšilo, tak i Herpesin tablety, na bolest jsem brala Paralen, jelikož jsem byla ke všemu těhotná. Přeji lehký průběh.
@mag12 píše:Dekuju, to muselo být peklo v těhotenství. No taky čekám co přijde! Predtim to byl des! Chtěla jsem dneska na kožní, obvolala asi 8 pracovišť. Vsude dovolená!🙈 Tak zítra budu zkoušet znova a jinde. 😅
Taky si myslím, že je to pasový opar. První dva dny jsem také nic necítila, pak se mi to rozjelo ze zad i na nohu a bolelo to hodně. Musela jsem na kožní, dostala jsem mast (připravenou v lékárně) a protože se mi to nelepšilo, tak i Herpesin tablety, na bolest jsem brala Paralen, jelikož jsem byla ke všemu těhotná. Přeji lehký průběh.
Zkus praktickou doktorku, nebo kožní/infekční ambulanci v nemocnici. Herpesin ti mohou napsat a pásový opar by měla poznat i praktická.
@Havlova píše:
Zkus praktickou doktorku, nebo kožní/infekční ambulanci v nemocnici. Herpesin ti mohou napsat a pásový opar by měla poznat i praktická.
To je právě ten problém, ze i praktická má dovolenou ale zkusím zástup. Dekuju 😊
@Margot26
Me ze zacatku vubec nenapadlo, ze to muze byt pasovy opar.Tim,ze vsude pisi, ze to boli, jsou k tomu horecky a vyskytuje se prevazne na zadech a jde po trupu az k brichu, tak ten muj byl v tomhle jiny.Mela jsem ho na boku a zadne problemy. Pridruzilo se mi to k zanetu dasne.Na to jsem dostala atb a kdyz se mi ten opar nezdal, sla jsem k prakticke.Ta mi to potvrdila.Pry by mi jinak dala antivirotika, ale tim, ze jsem mela ta atb a opar uz zasychal, nechala jsem to byt. Mazala jsem to koloidnim stribrem a pak uz nicim.
@Niky2 píše:
@Margot26
Me ze zacatku vubec nenapadlo, ze to muze byt pasovy opar.Tim,ze vsude pisi, ze to boli, jsou k tomu horecky a vyskytuje se prevazne na zadech a jde po trupu az k brichu, tak ten muj byl v tomhle jiny.Mela jsem ho na boku a zadne problemy. Pridruzilo se mi to k zanetu dasne.Na to jsem dostala atb a kdyz se mi ten opar nezdal, sla jsem k prakticke.Ta mi to potvrdila.Pry by mi jinak dala antivirotika, ale tim, ze jsem mela ta atb a opar uz zasychal, nechala jsem to byt. Mazala jsem to koloidnim stribrem a pak uz nicim.
Dekuju za tip vyzkousim to stříbro. Zítra zkusím tu MUDr. Doufám ze to budu mít taky jako ty! Lehci průběh🙏🏻 Poprvé to byla hrůza. Je fakt, ze to asi není jen tak. Oslabena imunita a nebo jak píšeš s tím zánětem dásní. Přišla jsem 4× do styku s covidem a nechytla ho, tak mám místo toho asi opar!🙈
@Margot26
Drzim palce, at mas lehky prubeh! Prakticka lekarka mi rikala, ze pokud mam deti a nemely nestovice, je moznost, ze je dostanou. Pasovy opar a nestovice zpusobuje ten samy vir.Syn je ale nedostal, tak to taky neni pravidlo.
@Niky2 píše:
@Margot26
Drzim palce, at mas lehky prubeh! Prakticka lekarka mi rikala, ze pokud mam deti a nemely nestovice, je moznost, ze je dostanou. Pasovy opar a nestovice zpusobuje ten samy vir.Syn je ale nedostal, tak to taky neni pravidlo.
Jj, moje holky už mel, tak snad dobrý. No je to radost fakt. ????Dekuju moc ????