Pásový opar u ročního dítka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22044
10.2.14 21:39
@Pizlam píše:
Tak skryte nevim. Ani se dr o takoveto posloupnosti nezminil :think: Jinak jsem rada, ze nema teploty, je normalni. Doufam, ze tomu tak bude i nadale.

V tom bude zakopaný pes. ;)

Pokud skutečně má pásový opar, neštovice už prodělal - jenom Ty o tom nevíš.

Horší ovšem je, jestli toto neví Tvůj pediatr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
10.2.14 21:42

@BohunkaP Vůbec jsem netušila, že neštovice lze prodělat i skrytě. To je fakt zajímavá informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
10.2.14 21:44
@Trojlístek píše:
Vůbec jsem netušila, že neštovice lze prodělat i skrytě. To je fakt zajímavá informace.

Ano, to spousta lidí neví… a pak nechávají zbytečně očkovat sebe i své děti.

Ve skutečnosti je takovýto test první věc, kterou by měl udělat každý, kdo zvažuje např. očkování proti neštovicím. Protože se snadno může stát, že nechá sebe nebo dítě očkovat zcela zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
10.2.14 21:45
@BohunkaP píše:
V tom bude zakopaný pes. ;)

Pokud skutečně má pásový opar, neštovice už prodělal - jenom Ty o tom nevíš.

Horší ovšem je, jestli toto neví Tvůj pediatr…

No, ja tam ani nevidim ty puchyrky :think: Asi jsem slepa a to mam vokularis :D
A jak je to s ockovanim? Mel byt v roce ( rok mu byl 18. ledna) a kvuli ryme jsme to odkladali, ted tedy kvuli „ oparu“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
10.2.14 21:47
@Pizlam píše:
No, ja tam ani nevidim ty puchyrky :think: Asi jsem slepa a to mam vokularis :D
A jak je to s ockovanim? Mel byt v roce ( rok mu byl 18. ledna) a kvuli ryme jsme to odkladali, ted tedy kvuli " oparu"

Teď nerozumím - jaké očkování myslíš?

To povinné?

To rozhodně odlož, i kdyby na x dalších měsíců… na to musí být úplně, ale opravdu úplně zdravý… Naočkovat jakkoli oslabené dítě, to by se mohlo šeredně nevyplatit.

A čím ten diagnostikovaný „pásový opar“ Tvůj doktor malému léčí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
10.2.14 21:50

@Pizlam určitě odložit, a o dost. My jsme měly jít na očkování nějak v půli prosince, od začátku prosince měla ten pásový opar, tak nám to odložila až na druhou půli ledna, ale ještě jsme se k tomu furt nepropracovaly. Nejdřív jsme byly na horách, pak dostala (opět :roll:) rýmu a teď pro změnu chytla od starší zánět nosohltanu. Já teda taky, tak tu máme veselo :jazyk:
Takže počítám očkování nejdřív tak na přelomu února a března…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
10.2.14 21:51

U nás myslím jde o čtvrtou hexu (pro úplnost).
Odložení mi vůbec nevadí, ideálně kdyby pak odložila i Trivivac (nebo čím se to teď vlastně očkuje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
10.2.14 21:52
@BohunkaP píše:
Teď nerozumím - jaké očkování myslíš?

To povinné?

To rozhodně odlož, i kdyby na x dalších měsíců… na to musí být úplně, ale opravdu úplně zdravý… Naočkovat jakkoli oslabené dítě, to by se mohlo šeredně nevyplatit.

A čím ten diagnostikovaný „pásový opar“ Tvůj doktor malému léčí?

Ano povinne. Rekl, ze nejdrive za 14dnu a to mi prijde desne malo :roll:

Nooo, to se pobavis :mrgreen: Gencianka, Bkompkex v kapkach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
10.2.14 21:53
@jiji píše:
@Pizlam určitě odložit, a o dost. My jsme měly jít na očkování nějak v půli prosince, od začátku prosince měla ten pásový opar, tak nám to odložila až na druhou půli ledna, ale ještě jsme se k tomu furt nepropracovaly. Nejdřív jsme byly na horách, pak dostala (opět :roll:) rýmu a teď pro změnu chytla od starší zánět nosohltanu. Já teda taky, tak tu máme veselo :jazyk:
Takže počítám očkování nejdřív tak na přelomu února a března…

Tak to jste na tom stejne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
10.2.14 21:55
@jiji píše:
U nás myslím jde o čtvrtou hexu (pro úplnost).
Odložení mi vůbec nevadí, ideálně kdyby pak odložila i Trivivac (nebo čím se to teď vlastně očkuje)

Jj, my snad taky na hexu ale jista si nejsem. Ockovak mam u maleho v pokojiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
10.2.14 22:05
@Pizlam píše:
Ano povinne. Rekl, ze nejdrive za 14dnu a to mi prijde desne malo :roll:Nooo, to se pobavis :mrgreen: Gencianka, Bkompkex v kapkach

Hmmm…

B-vitamin pomáhá proti normálnímu oparu… Na ten pásový nebyla jeho účinnost prokázaná :think: :think:

A očkovat za dva týdny… :zed:

Osobně bych to nechala odeznít, klidně brát béčko, (ono asi extra nepomůže, ale ani neuškodí) a pak bych s ním třeba za měsíc došla na ten test. Když bude negativní, je jasné, že neprodělal ani jedno… a v takovém případě bych rovnou trasou vyměnila doktora. A když bude pozitivní, tak budeš aspoň vědět, že už neštovice nemusíš čekat (a že bohužel můžeš klidně čekat opakování toho pásáku, protože u dětí, které neštovice skrytě či normálně prodělaly do 1 roku věku, bývá pásový opar častější a dochází k jeho recidivám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
10.2.14 22:08

Pasovy opar znama resila dle starych lecebnych rad vysokou davkou Ccka a polivanim daneho mista vlastni moci. velmi rychle se to vylecilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
10.2.14 22:09

@BohunkaP Jsi mi to vzala z klávesnice ;) Jsem se chtěla zeptat, zda je možný negativní test a tím pádem nebyly skryté neštovice, ale ani pásový opar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
10.2.14 22:11

Dcera taky měla v 18 měsících pásový opar, aniž by předtím prodělala neštovice. Je fakt, že test na protilátky jí nikdo nedělal, takže netuším, jestli je neprodělala skrytě. Ani mi o této možnosti pediatrička neřekla. Dcera měla pásák v době, kdy ho měl i někdo jiný v širší rodině, ale jsem si jistá, že se do přímého kontaktu s puchýřky nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
10.2.14 22:13

A to mi na ten test musi pediatr vystavit zadanku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí