Pasport stavby

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.8.24 07:32

Pasport stavby

Dobry den,
Kupujeme nemovitost a teď jsem se dozvěděla že od ledna 2024 musí mít dům pasport. Paní od které dům kupujeme ho nemá ani žádné plánky nic a staré z úřadu nesedí kvůli rekonstrukci. Je povinna ho udělat ona? Než nám nemovitost předá.
Děkuji za radu, chci mít vše v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7188
21.8.24 09:03

Podle mě to platí pro nový stavby, ale ověř si to na úřadě.

Edit - tak kecám, fakt to musí být i pro starý domy :-o no, píšou že pokuta hrozí jen v krajním případě. Tak bych si s tím asi velkou hlavu nedělala, pokud má alespoň původní dokumentaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26848
21.8.24 10:22
@Anonymní píše: Více

Při prodeji by majitel měl nemovitost předat včetně dokumentace. Pokud ji ale nemá, tak ji prostě nemá.
Máte dvě možnosti. Buď po prodávajícím požadovat, aby ji nechal vypracovat, anebo si ji nechat vypracovat sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.24 11:04

Ta povinnost tam je, ale reálně je velmi malá pravděpodobnost, že by to po vás kdy kdo chtěl a drtivá většina starších domů žádné plány dochované nemá. (Mám i info ze stavebního úřadu, kdy jsem k jedné staré budově hledali něco v archivu, že „jestli tady historicky někdy něco bylo, tak už to tu nejspíš není, protože jednu dobu si tu každý dělal co chtěl a mraky se toho poztrácely“ - citace přímo úřednice SÚ - paní v důchodovém věku, co tam pracuje celý život).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max