Pauza od práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Mosu
17.10.24 12:55

Pauza od práce

Ahoj,
po několika letech končí firma, ve které jsem byla zaměstnaná, takže mě čeká hledání nové práce.
Bohužel momentálně nemám představu jakým směrem se vydat, tak mě napadlo si udělat například půlroční pauzu než začnu něco shánět (našetřené peníze mám).
Je tu někdo takový kdo si dal půlroční až roční dobrovolnou pauzu od práce? Jak se vám poté sháněla nová?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11774
17.10.24 13:08

Před mnoha lety jsem to tak měla. Byla jsem pár měsíců v zahraničí a po návratu jsem si nechala 3 měsíce volné. První měsíc jsem zařizovala stěhování a bydlení, během druhého už jsem pomalu začala koukat po inzerátech a připravila si CV a během třetího měsíce jsem si našla super práci. Výhoda byla, že jsem potom už mohla nastoupit ihned, žádné čekání na konec výpovědní doby.

Jen je dobré si na pohovory připravit odpověď, co jsi toho půl roku dělala. Aby to nevypadalo, že tě v té době vyrazili z několika firem ve zkušebce. A aby tvoje odpověď nezněla omluvně, není důvod. Pokud máš našetřeno, přijde mi to jako dobrý nápad si dát oddech. Ideálně si v té době udělat nějaké odborné kurzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1777
17.10.24 13:10

Kdysi jsem musela být doma po md navíc kvůli dítěti a ten půlrok se mi protáhl na rok a půl jen to hvizdlo. Na tvém místě bych si našla cokoli provizorního, i brigádu. Nevypadneš z tempa, budeš mezi. lidmi a snáze se dostaneš k něčemu, co by mohlo být tvá budoucí práce. Co doma na podpoře. To není žádné terno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mosu
17.10.24 13:20

Jo, na brigády bych asi sem tam chodila abych úplně vypadala. Bohužel a se nám to tak blbě sešlo, že přítelovi se teď mění práce a během toho půl roku teprve zjistí, novou pracovní dobu ( bude několikrát měsíčně odjíždět do jiného města na celý den) tak o to pro mě je to víc neřešitelné si něco hledat aby jsme to sladili. Máme psa, já vím někdo si rikene blbej pes, ale nemůžu ho pak nechat celý den bez vyvenceni. Proto mě napadla ta pauza než se to ustálí. Dluhy nemáme, bydlení máme svoje a já si říkám kdy jindy než teď, protze potom s dítětem si nebudu moc dát jenom tak z fleku úplnou pauzu bez příjmu…

• Citovat
  • Upravit
19784
17.10.24 13:26
@Mosu píše: Více

No… já jsem si dal měsíc pauzu… A půl roku jsem byl ve své kariéře na ÚP. Pak mi ty dny chyběly, když se mi počítal důchod. Měl bych o rok víc, kdybych si tu měsíční pauzu nedával (dny se vydělily 365 a zaokrouhlily na celé číslo dolů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35460
17.10.24 13:45

Půl roku mi tedy připadá celkem dost, navíc když až pak chceš začít hledat. To v životopisu moc dobře nevypadá. Jestli budeš brát podporu tak stejně mít legálně brigádu nemůžeš. A jen tak bez důvodu žít z úspor je podle mě nesmysl. Navíc když časem plánujete rodinu. To bych naopak pracovala co to jde a udělala si co největší rezervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
17.10.24 13:58

Mám to v plánu na jaře. Jsem ze současné práce naprosto ko a už dlouho cítím, že si chci po těch letech odpočinout. Vidím to teda tak na 4 měsíce max. Půl roku a víc mi přijde už dost dlouho. Ale jsem srab, takže nic není jisté.
Shodou okolností stejnou věc udělaly dvě moje kamarádky letos. Jedna skončila v květnu a teď už se vrací do práce. Ona pracovala celý život na živnost, pak přešla do klasického zam. poměru a teď se zas vrací ke své původní práci + nějaké šolichy. Je v pohodě, odpočala si, cestovala. Pak rozhodila sítě a práce se jí hrne.
Druhá je aktuálně ve výpovědní lhůtě. Pracuje většinu života v obchodě, už to nedala, tam kde je, je to regulérní otročina. Chce si měsíc, dva orazit a hledat si práci v jiném oboru. Je taky happy jak dva grepy.
Obě jsou pro mě značnou inspirací.

• Citovat
  • Upravit
Mosu
17.10.24 14:05

@LiduNe tak můj plán byl taky původně, že firma skončí až březnu a já budu mít pauzu přes léto, chtěla jsem být po 10 letech Jendou přes léto doma. To bohužel nevyslo, tak teď právě vychází ta pauza strašně dlouho🤣

• Citovat
  • Upravit
24552
17.10.24 14:32

Půl roku je strašně moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
17.10.24 14:58

Nikdo to tu nezminil, ale tedy i v te pauze bych si platila socpoj kvuli odprac. letum na duchod.

A pokud si nebudes chtit platit sama zdravko, tak se budes muset evidovat na pracaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
17.10.24 16:22
@Mosu píše: Více

Ano, já. Po osmi letech jsem dala výpověď a druhým měsícem jsem doma. Dávám se do pořádku, odpočívám a užívám si to. Brzy zase naskočím na x let do pracovního procesu. Myslím, že je fajn si takto uprostřed života dát pauzu, než se zhroutit a přijít o zdraví. Říká se tomu Sabatikl 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
17.10.24 17:09

Vloni jsem si takovou pauzu udělala, když skončila firma, ve které jsem pracovala. A bylo to super a hrozně moc mi to pomohlo, protože jsem předtím měla pocit, že se zhroutím :mrgreen: Plánovala jsem 5 měsíců, to jsem dodržela a práci jsem našla v podstatě ihned poté, co jsem ji začala aktivně hledat.

Tady ale hodně bude záležet na místě a také na oboru, popřípadě tvé ochotě smířit se (dočasně) i s něčím horším, ať se penízky zas sypou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bensova
19.10.24 15:51

Ahojky! 😄 Hele, ta pauza to nemusí bejt žádná tragédie, občas to člověk fakt potřebuje. 🍃 Kamarádka to tak taky udělala a pak byla v pohodě, našla fajn job, navíc v úplně jiným oboru, prostě taková restart šance. Hlavně, že máš našetřeno, můžeš aspoň v klidu přemýšlet, co dál. ✌️

• Citovat
  • Upravit
2933
27.10.24 09:02

Dobrovolnou ne, ale půl roku mi přijde dost. Dala bych si třeba měsíc, měsíc a půl., abych stihla vypnout z prac. režimu a volno si užít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silviiii
27.10.24 09:09

Pred pár rokmi som to tak urobila, v práci kde som bola mi už vadilo dosť vecí, rozhodla som sa pre výpoveď, v tej dobe manžel, dnes už exmanžel podnikal, vedel si zariadiť dosť voľna tak sme to využili na cestovanie a spoločný čas s deťmi. Plánovala som to na 6 mesiacov, vychádzala mi maximálna podpora v nezamestnanosti podľa príjimu za posledné roky, ale po 3 mesiacoch som sa už nudila a prišla aj veľmi dobrá pracovná ponuka ktorú som zobrala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat