Nabídka práce - vzaly byste?

Anonymní
15.10.24 17:32

Nabídka práce - vzaly byste?

Potřebovala bych poradit, jak byste to řešily vy. Hledám si práci, protože brzy mi končí rodičák. Dítě už chodí do školky. Manžel bývá obvykle 2 dny v týdnu doma, což je samozřejmě luxus, který každý nemá, ale když je v práci tak má směny tak, že vyzvedávat nemůže a mně se prostě nedaří najít něco (pokud by to nebyla brigáda, což nechci nebo zkrácený úvazek, což by šlo, ale zas by to bylo za míň peněz), kde bych mohla končit tak, abych stihla vyzvedávat. Babičky v dosahu nemáme. Bohužel jsem se nikdy nepohybovala v oborech, kde by byl běžný HO, spíše naopak. Samozřejmě někdy mě pozvou i na pohovor, kde by to bylo možné, ale spíš jen doplňková možnost.
Dnes mi volali z jedné práce, že by mě vzali. Směny se tam dají zařídit tak, že člověk může přijít dřív a dřív skončit a stíhala bych to (a navíc to nepotřebuji vždy, jen když manžel není doma), ale zároveň upozornili, že se jim blíží hektické období (Vánoce) takže se zrovna teď může stávat, že člověk bude končit až pozdě. Zároveň bude mít předvánoční přesčasy i manžel a hlavně nástup je hned v listopadu, to ani nevím, jestli projde v mé stávající práci :lol: Je to spíš brigáda takže nejsem vázaná nějakou 2měsíční lhůtou, šéf ví, že hledám, stačí když mu neřeknu, že „zítra“ už nepřijdu, ale 2 týdny nevím, jestli není až moc rychle, nehledě na to, že bych za ty 2 týdny musela najít spolehlivou paní na vyzvedávání dítěte, protože jinak to asi nepůjde, seznámit je spolu atd. Nějaké kontakty už mám, ale přijde mi to dost naknap, hlavně jsem pořád doufala, že to nebude třeba. Tak mám spíš strach než radost a říkám si, jestli ještě nehledat dál, klidně až s nástupem ke konci roku nebo od ledna, ale taky se samozřejmě bojím, abych pak nelitovala, jinak je to velmi dobrá firma.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8302
15.10.24 17:45

Vzala bych to., když o tebe stojí a ty vlastně taky. Odejít ve zkušební době můžeš vždycky a hned, když to nepůjde. Zase čekat co se vyvrbí v prosinci nebo v lednu, abys zjistila, že je to pořád stejný, to nedává smysl, to bys nenastoupila nikdy nikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
15.10.24 17:48

Tak odejít ve zkušebně můžeš vždycky, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8443
15.10.24 18:30

Já bych do toho taky šla, neboj se toho. Pak toho můžeš litovat, kdo ví co bude v lednu nebo kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3044
15.10.24 19:00

Já bych to zkusila. Však odejít můžeš kdykoliv, budeš mít zkušebku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148437
15.10.24 20:17

Zkus to, abys nelitovala. Za to nic nedáš. Zkus v nějaké skupince na FB nebo jestli máte něco u vás, nástěnku pro nabídky dát inzerát, třeba nějakou studentku co si ráda přivydělá, co by vyzvedávala dítko že školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 09:50

Děkuji za rady. Tak jsem se rozhodla, že do toho jdu :palec: Na tu pracovní dobu jsem se radši ještě přeptala znovu, však to znáte, raději se 10× zeptat než vše odkývnout a pak být zaskočen a uklidnili mě, že vše se plánuje s předstihem, dá se domluvit komu jak který den vyhovuje a i případné předvánoční přesčasy nejsou zas tak často takže to zkusím. Tu firmu zná každý a byla by škoda odmítnout takovou příležitost. I můj současný šéf to vzal v pohodě, mám vlastně ještě 3 týdny a ty si dochodím, stejně šlo vždy jen o 2 dny v týdnu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.24 14:01

Ahoj, tak jen píšu jak to dopadlo. Firma je fajn, benefity taky, ale zjistila jsem, že to opravdu dělat nechci. Je to vlastně call centrum, byť bez aktivního prodeje a lidi většinou volají tam (často naštvaní) a to jsem teda nikdy dělat nechtěla a tím jsem si to jen utvrdila. Dítě je ve školce každý den poslední (ráno první) a kdyby se stalo, že někdo bude volat 5 minut před koncem pracovní doby a bude to na půl hodiny tak jsem nahraná, takže další stres.
Zvažuji, že bych si asi našla spíš kratší úvazek aspoň pro začátek, je to opravdu chvíli, co začal chodit do školky a sice je tam v pohodě, ale vlastně ho takhle ani skoro nevidím.
Ve zkušební době jsem ještě nikdy neodešla, někdy jsem si samozřejmě řekla jen vduchu pro sebe, že tvl, to nedám, zítra končím :lol: ale vždycky jsem pokračovala a zajelo se to, ale teď chci skončit už zítra :oops:
Manžel je spíš proti, prý si mám hledat něco jiného přitom, ale jak mám chodit na pohovory, když jsem 8 hodin v práci to fakt nevím a na dovolenou jsem ještě nováX. To radši risknu být chvíli na ÚP a na pohovory chodit k tomu, brzy je nový rok a to přece vždy hledají od nového roku do firem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat