Komu doručit výpověď

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.10.24 14:21

Komu dorucit vypoved

Zdravim, na konci rijna chci podat vypoved v praci, zatim cekam na rozhodnuti v mem novem zamestnani, proto ji nepodam hned. Chci se zeptat, jak muzu pak podat vypoved. Kdyz vim, ze nebude pritomen zamestnavatel a ani zastupce? :nevim:
Zkousim zkusenosti zde, dekuji :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3675
15.10.24 14:23

Doporučeně poštou k rukám zaměstnavatele.

A samozřejmě by bylo slušností o tom nadřízeného předem informovat, alespoň telefonicky.

Příspěvek upraven 15.10.24 v 14:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.24 14:24

Mělo by stačit poslat ji doporučeně (a uschovat si podací lístek). Případně pokud máte v práci něco jako podatelnu, odevzdat ji tam. Nebo poslat datovkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.24 14:28
@Fee-bee píše: Více

A kdyz bude zamestnavatel odjety pryc?

• Citovat
  • Upravit
3675
15.10.24 14:29
@Anonymní píše: Více

No, tak mu to nechají na poště k vyzvednutí a mobil s sebou asi bude mít i odjetý, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.24 14:33
@Fee-bee píše: Více

Proc tak neprijemne hned? Nikdy jsem to nedalala, tak se v tom nevyznam :lol: Dekuju za radu

• Citovat
  • Upravit
22805
15.10.24 14:34

To je nějaký malý podnik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24567
15.10.24 14:35

Pokud nemáš datovku, což by bylo nejjednodušší, pošli to doporučeně s dodejkou. Někdo to převzít musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missinecka
15.10.24 14:37

Doporučeně s dodejkou (nech si lístek a dej pozor, abys stihla konec měsíce) a podpořila bych to klidně telefonicky nebo mailem ;)

• Citovat
  • Upravit
3675
15.10.24 14:37

Protože mi to přišlo jako nepříliš inteligentní dotaz. Předpokládám, že víš, jak funguje doporučený dopis, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22805
15.10.24 14:38

Jestli je to větší podnik, má manažera? Předala bych jemu, šéfa informovala. Tak jsem to udělala já, dávala jsem výpověď, když vedoucí byla pryč.
U malého podniku bych poslala datovkou nebo poštou s dodejkou, jestli si ji nechceš zakládat a zaměstnavatele informovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35480
15.10.24 15:19

Tomu kdo přebírá poštu, asistentce. Nebo tou dodejkou, ale to už aby si to poslala hned při rychlosti české pošty a taky to nemusí vyzvednout hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
15.10.24 17:32

U nás je potřeba dát výpověď mě jakožto přímému nadřízenému a poslat i na HR oddělení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
15.10.24 19:53

Nebude přítomen zaměstnavatel ani jeho zástupce - zaměstnavatel je tedy fyzická osoba?
Při osobním doručení pracovně právní zásilky zaměstnanec doručuje

• kterémkoliv svému nadřízenému (nadřízenému na kterékoliv úrovni), nebo
  • sekretariátu ředitele, nebo
  • na personální oddělení, nebo
  • na podatelnu (místo, kde se obvykle přijímá došlá pošta).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
15.10.24 19:59
@VeronikaV33 píše: Více

To nemá oporu v judikatuře. Podle judikatury nemusí být obojí, stačí jedno z toho, a je na vas abyste si informace předali.

A nemusí to být zrovna přímý nadřízený, ale nadřízený na kterékoliv hierarchické úrovni od přímého až po ředitele, alternativně ( ne tedy zároveň) HR, alternativně místo, kde se obvykle předává pošta.

Pracovněprávní zásilka se považuje za doporučenou okamžikem, kdy dojde na kterékoliv z těchto míst a je už na organizaci zaměstnavatele, aby si uvnitř informace předali. Tolik judikatura.

Pokud budete například tvrdit, že výpověď nebyla doručena, protože přímému nadřízenému sice došla, ale nikoliv HR (nebo opačně), tak případný soud musíte prohrát. :mavam:

Na zaměstnance, který dal výpověď, nelze přenášet odpovědnost za to, že jednotlivé organizační složky jeho bývalého zaměstnavatele si nejsou schopny předat informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat