Pauza ve snažení :-(

89
3.5.13 16:20

Pauza ve snažení :-(

Ahoj holky, jsem nešťastná, protože asi budeme muset na nějakou dobu přerušit „výrobu“ mimíska :-( od prosince jsem na PN, protože mi bývalý zaměstnavatel neprodloužil smlouvu. V tu dobu už jsme se snažili asi půl roku, takže jsme doufali, že se co nejdříve zadaří, najdu // a budu na PN kvůli těhotenství. Jenže pořád samé komplikace, neustálé návštěvy gynekologa kvůli krvácení mimo MS, najednou objevil i cystu, takže na obojí léky… asi i stresem se furt nepodařilo ty // najít a teď mi navíc obvoďák dal poslední měsíc PN :-( chápu ho, ale práci nemůžu sehnat už dlouho, takže pokud se mi to během měsíce nepovede, skončím na pracáku a to si pak nemůžeme mimi dovolit :-( stalo se někomu z vás, že jste museli vaše snažení taky zastavit? moc jsem se na mimi těšila a teď je v nedohlednu… :-( je mi hrozně :-( a nevíte jak je to s rizikovym těhu když jste na pracáku? díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9970
3.5.13 16:29

@Lili3nka kdysi jsem řešila to samý. Snažili jsme se o druhý mimi, necelý dva roky před skončením mojí první mateřský. Pořád se nedařilo, nastaly zdravot. problémy a tím se snažení prodloužilo :(…nakonec jsem otěhotněla ještě před skončením mateřský, ale ještě mi zbývalo pět měsíců do termínu porodu.Na pracáku mě nezaregistrovali, že jsem těhu, na víc bylo rizikové a na nemocenskou jsem nárok neměla a z pracáku by mi taky nic nedali, tak jsem byla doma úplně zadarmo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
3.5.13 16:29

Chapu to dobre, ze jsi uz paty mesic na neschopence „jenom tak“?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
3.5.13 16:32

@Komteska80 díky za reakci, toho se právě bojím.. nemůžeme si dovolit, abych byla doma zadarmo, takže to asi budem muset fakt přerušit.. je mi z toho tak zle, dokonce už jsme i objednaní do pronatalu. nevim, co jim tam teď řekneme :-(
a rodičák ti dali bez problémů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
3.5.13 16:35

@Ali-Ali ne jenom tak ne, mám zdravotní problémy, který jsou teď trochu lepší, takže mi odbornej doktor sebral nějaký léky a díky tomu nemá už můj obvoďák takový důvody, aby mě nechal doma. což je jasný, sám by měl kontrolu, která by mu dala za uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.13 16:41

@Komteska80 nezaregisrovali na up? to šlyším prvně. kamarádku tam bez problémů zaregistrovali a i ostatní o kom vím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
3.5.13 16:41

My momentálně naše snažení taky zastavili. Rok a půl jsme se snažili, proběhl jeden potrat, já mám teď rozhozené hormony (nepravidelná MS atd.) a ještě ke všemu nevíme, kde budeme příští rok bydlet (máme to teď v podnájmu jaksi nahnuté). No do konce roku musíme vymyslet to bydlení a když se to vymyslí a vyřeší, tak teprve potom budem moct řešit další dítě. Ale já to beru na jednu stranu i pozitivně - sice tím trpím, protože druhé dítě šíleně chci, ale na druhou stranu, dcerku se pokusím udat ve školce a já si budu shánět práci. Když nenajdu, tak budu doufat v mimino, když najdu, tak mimino přeložíme na neurčito. Někdo může namítnout, že situace to není ani podobná, když já dítě už jedno mám, ale věř, že jsem stejně celkem zoufalá. První dítě totiž plánované nebylo a teď, když je plánované další, tak mi někdo furt hází klacky pod nohy… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
3.5.13 16:46

@rajada tak to je taky na nic.. ach jo. když nenajdeš práci, budeš doufat v mimino? víš o něčem, co zajistí příjem, během těhotenství? p. s. bohatýho milence nemám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9970
3.5.13 16:47
@Lili3nka píše:
@Komteska80 díky za reakci, toho se právě bojím.. nemůžeme si dovolit, abych byla doma zadarmo, takže to asi budem muset fakt přerušit.. je mi z toho tak zle, dokonce už jsme i objednaní do pronatalu. nevim, co jim tam teď řekneme :-(
a rodičák ti dali bez problémů?

dali…ale už je to roky stará záležitost. Mě tu nemocenskou neuznali, protože jsem jí měla vyčerpanou z prvního rizikovýho těhu. A na ty dávky z pracáku jsem nárok neměla, protože jsem vlastně byla práce neschopná, když jsem měla rizikový těhu. Prostě začarovaný kruh :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5382
3.5.13 16:49

I my máme pauzu a doufám, že už brzo skončí, protože těch pauz už bylo několik.
Když jsme si řekli předloni v létě, že chceme miminko, tak jsem si před tím zašla ještě na preventivku ke gynekoložce. Ta mi našla nějaký vřídek na čípku a že se jí to moc nezdá, takže uděláme výtěr a podle výsledků se uvidí. Nakonec mi brali i vzorek z čípku, nakonec se ukázalo, že se nic neděje, ale pro jistotu nám gynekoložka doporučila počkat až mi vyjdou 2× po sobě dobré výsledky z cytologie, takže pauza rok. Potom nám snažení dovolila a já byla do tří měsíců těhotná, bohužel mimoděložně (přišla jsem o vejcovod). Takže opět pauza 3 měsíce a já pak otěhotněla okamžitě, co čert nechtěl, asi zase mimoděložně (revize- v děloze nic nenašli, takže to muselo být opět mimo). No a teď to je 4 měsíce a mě čeká vyšetření na průchodnost vejcovodu a potom nám snad bude snažení opět povoleno, pokud vše bude v pořádku. S každým tím nepovedeným těhotenstvím moje touha po miminku neskutečně roste a já nemůžu dělat vůbec nic, musím čekat a nesnažit se :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854

@Lili3nka
Já už jsem doma zadarmo v podstatě teď, takže by to bylo stejné, nic se u mě nezmění. Prostě budu doma zadarmo i v těhotenství a po porodu si zvolím skrz manžela 3letý rodičák. Třeba mě taky zaregistrují na pracáku a mohla bych dostat nějakou podporu, ale o tom nic nevím a ani jsem si nezjišťovala, jak to funguje :) Bohatého milence taky nemám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Raději anonymně :kytka:
Takhle, my se snažíme už 4 roky a měli jsme před IVF než jsem se rozhodli že počkáme, -našla jsem si práci kde si vydělám lepší peníz a v klidu se dodělá baráček takže taky mě to stálo hodně sil se takhle rozhodnout ale taky bude mět prcek všechno když budou penízky takže věřím že ačkoli tě to teď mrzí, tak až si najdeš práci a budeš mít zásobu peněz budeš ráda že sas tak rozhodla,, tedy nevím jak na tom jste ale jen abys věděla teda :hug:
mě pořád mrzí že jsme se tak rozhodli a doufám že než do IVF pudem tak už nebude pozdě :think:
Každopádně držím palce abys byla brzo maminkou :hug:

• Citovat
  • Upravit
89
3.5.13 16:50

@Komteska80 ježiš ona se dá nemocenská vyčerpat? 8o no tak to je teda hrozný… opravdu máme perfektě nastavený systém…vždy se o nás postarají, že?! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
3.5.13 16:54

@Deniska2000 :,( to je mi strašně moc líto.. neumim si představit, čím procházíš..musí to být šílený :-( a já tady truchlim :oops: snad budeš brzy v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
3.5.13 16:55

Celé to na mě působí, že se ti prostě nechce makat :think: tak půjdeš na pracák, začneš si shánět práci, přijdeš na jiné myšlenky a to je zákon schválnosti, že v tu dobu otěhotníš a ne zrovna v dobře, kdy ty chceš, resp. potřebuješ.

Kde navíc bereš tu jistotu, že v okamžiku, kdy budeš těhotná, dostaneš další PN, když nebude důvod?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex