Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@zikado
. Jo, když jsem tenhle výjev viděla poprvé, tak jsem ráda, že nebylo nikde poblíž zrcadlo…
![]()
Bydlime ve starem cihlovem dome. Drive v podkrovi, ted v prizemi. Tam i tam bylo pavouku vzdy dost. Doted jsem resila posteikem, biolitem proti lezoucimu hmyzu, kdyz jich bylo fakt moc. Ale ted mame doma jestera, ktery se krmi cvrcky, ktere mame doma uskladnene. Tim padem nestrikam. Bojim se otravy cvrcku a naslede jestera. Ach jo.
Pokoutniky nesnasim. Jednou, asi v sedmem mesici tehotenstvi, jsem sla v noci na zachod. Vracim se a kousek nad posteli krysa(tak jim od te doby doma rikame, to melo fakt takovych 5-8cm v tele). Vzbudila jsem spiciho manzela, ktery, rozespaly, ovlivneny mym vriskotem netrefil. No odtahovali jsme postel, vysavali preventivne a tak. Nedostal ho. Malem jsem nekolik noci nespala.
V sestinedeli si tak sedim na kresle, kojim a p podlaze si to sine o kus vetsi krysa. Uz nevim, jestli jsem ho zamazla novinama, nebo priklopila kyblikem. Zlikvidoval pak manzel.
@radúna Takovou kočičku bych si nechala patentovat
,zase na druhou stranu by mna zajímalo jak ti pavouci chutnají, ty naše kočky jsou pěkně vybíravé, nejedí kde co ![]()
@Ivetm4 néé, na pavouky není nic. žijou na tmavých místech, kde mají klid a dostatek potravy. Takže buď stále šůrovat, rušit jim pavučiny, nebo se s tím smířit ![]()
Holky já to tu jen čtu a je mě zle. Díkybohu za novej byt, kde pavouci nejsou, max nějakej malej sem občas vleze z venku. Jinak já paniku ještě z vos a sršní. Když kolem mě lítá naskočí mě normálně husina jak prase a nejsu schopna se přestat třepat.
Ahoj, tady máme taky obří pavouky, pod náma ve skladu jsou takové kusy akorát do dlaně
musím říct, že ve tmě tam nechodím. Po bytě chodím s vysavačem a sice jsem asi tyranka, ale lepší vysátý pavouk, než infarkt ![]()
Tak vidim, ze fobie z pavouku je hojne rozsirena. Taky se jich desne bojim a vzdycky zkoprnim, kdyz nejakyho vidim. Johany mi nevadi, ty zvladam, ale cokoli vetsiho uz je problem… Vzdycky kdyz nejakyho vidim, ani se nehnu a „volam o pomoc“. Jednou dokonce mobilem, protoze me manzel dole v prizemi neslysel a je za zadnou cenu nehodlala pod tim hajzlikem projit. ![]()
Já mám taky fobii…čím nohatější tím mám vetší strach…a ještě snad horší jsou ty samičky komárů protože ty kromě toho že jsou nohaté ještě lítají…nevydržím s nimi v místnosti…
![]()
@arcanobacterium Tak to tak pročítám a koukám, že tě děsili žralokama když jste jeli k moři.. to celkem jde:D.. brácha kdysi koukal na čelisti a jeli jsme se koupat do obyčejnýho plavečáku a on spustil histerák že tam je žralok a museli jsme jet domů:D..ale jak byl zoufalej:D
Jinak pavouci jsou kapitola sama o sobě, fuj fuj… když nějakýho vidim, ztuhnu a jen se mi spustí slzy a na nic nemám sílu, občas ani zavolat na někoho..takže naposledy jsem takhle stála dvě hodiny než přišel přítel z práce domů a odklidil ho ![]()
@wiki čiki píše:
Já mám taky fobii…čím nohatější tím mám vetší strach…a ještě snad horší jsou ty samičky komárů protože ty kromě toho že jsou nohaté ještě lítají…nevydržím s nimi v místnosti…![]()
![]()
![]()
samicky komaru jsou ty, co ti pijou krev. Mas asi namysli pakomara. Jinak ja proti pavoukum bojuju tak, ze se prilis nerozhlizim.
Kdyztak je vemu luxem.
@Fíková luxem je beru taky:D a pak do toho luxu ještě nastříkávám biolit:D
@zikado náš kocour taky nejí kde co.. ale pavouky zabíjí, sice je nechá ležet, ale zabije je.. chutná mu saranče:D
@Ivetm4 píše:
Ahoj holky, mám tentýž problém, akorát, že my máme nový zděný domek, tak nechápu, kde se tady berou. Ti malí mi nevadí, ale takový ty obrovský potvory co by se vešly skoro do dlaně, předevčírem byli dva, včera jeden a pořád tak nějak se objevují. Je teda fakt, že jsme dělali za domkem dřevo a tam se drželi nejvíc, já musela odsud utéct, to bylo něco šílenýho co tam bylo za zvěrstva a byla jsem svědkem jak proleze i skrz sítko v okně. Jen doufám, že si u nás neudělali hnízdo, ještě na ně nic nevymysleli???![]()
![]()
![]()
![]()
Nevymyslela jsem na ně nic, protože nechci používat chemii.
Jediný, čím proti nim bojuju je vysavač. Jednou za 3 měsíce musím vzít vysavač a prolézt celej byt a zlikvidovat, co se dá. Jakmile mám zpoždění (jako třeba teď na posledy), tak se mi přemnoží a bojuje ses nimi hůř. Poslední velká akce byla před cca třemi týdny (komplet celý byt s odtatáním nábytku), pak jsme nebyli 14 dní doma a tento víkend jsem musela za lovit pro vysavač znova a ty na viditelných místech zase zlividovat. Našla jsme jich min 40 (jen 10 jich bylo pod gaučem) a to jsme neodtahovala nábytek. Kde se tu berou fakt nevím, kocour je bohužel nezabíjí.
Prvně se tu objevili cca 5 let od postavení baráku. Od tý doby bojuju.
@Terulisekk píše:
@Fíková luxem je beru taky:D a pak do toho luxu ještě nastříkávám biolit:D
:lol
:
Tak to tady čtu, místy jsem se docela pobavila, když si ty různé situace představím
- já se pavouků až tak nebojím, ale jela jsem v autě po městě a najednou se pavouk střední velikosti spustil mě před obličejem ze stropu
z té protisluneční clony, to jsem měla málem infarkt,
jak jsem mávala rukou, tak zmizel, pak jsem ho hledala až jsem zastavila a nenašla, dlouho jsem teda měla blbý pocit při řízení. ![]()