Peníze nejsou všechno

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.8.11 07:29

peníze nejsou všechno

ahoj holky, píšu anonymně protože je to hodně citlivé téma. uz je to dva roky co spolu s přítelem bydlime spolu, máme spolu krasnou dcerku, ktrerou oba hodně milujeme. koupily jsme si baracek s velkou zahradou o ktere jsme vzdy snily,na oko jsme štastná rodinka. Dá se říct že mám vše na co si vzpomenu, nedavno jsem chtěla novou kuchin no a šup za tejden jsem jí měla doma,chtěla jsem novou ložnici no a zase jsem ji dostala , proste to co chci to mam , jenze já to tak nechci nechci aby mi přítel všechno kupoval, nechci aby sem já měla pocit že jsem neschopná, ška jsem si pro radu ke kamarádce a odešla jsem z odpovědí že jsem blbá proč si stěžuju že mám krasný bwzstarostný život. chtěla bych jít normálně do obchodu s oblečením třeba k větnamcum a tam koupit mále neco na sebe, NEPŘICHÁZÍ K UVAHU naše dcera musí mít kvalitu :pocitac: jasne chci pro sve dítě to nejlepší ale až tak moc no to ne už na začadu jak jsem šla na šestineděli jsem se těšila že si pokecam s ostatníma maminkama ale realita je uplne nekde jinde přítel mi zaplatil nadstandart takže jsem tam byla uplně sama po návštěvě porodnice přítel jel do německa a koupil tam podle něj to nejkvalitnější UM a jeho slova NAŠE DCERA NEBUDE JÍST TAKOVE PATOKY no holky a to je jen třetina mam se vdavat příští rok tchyně stoho děla akci roku chtěla jsem malou svadbu a no prdlajz budu mít svadbu velkou jako když má přijet prezident ano mám oprqvdu vše nemusím absolutně nic platit učwt mám prostě bezedny jenže přítel mi kontroluje učet jestli jsem sihla vše utratit prej nebudeme kupovat dcerce boty za 250kc jak jsem chtěla já ale museli jsme koupit boty PUMI za 1400kc tolik penez bože je to na mě prostě moc nejem vubec štastná tenhle život mě nenaplnuje chci počitat každou korunu ne uplně doslova ale prostě uplně normalne a to že přítele vídam jen jednouza dva měsíce jen na 15 dni je pro mě dost málo má ve francii firmu takže je více tam předem se omlouvám za překlepy a za chyby a za taaaaaaaak dlouhou otázku pproto bych ráda věděla váš názor doufam že nebude takoví jako jsem dostala

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
31.8.11 07:37

No,tak my to máme naopak,musíme dřít každou korunu,kuchyn splácime tchánovi auto zase svagrove,kupujeme nejlevnejsi oblečení pro mimi,na dovoleé nejezdíme,prostě u nás je to naopak.Myslím,že to co tvůj muž dělá je hýcaní penězama.Měl by si uvědomit,co mu vyroste s dcery jestli to bude tak dál dělat.

• Citovat
  • Upravit
12154
31.8.11 07:40

Ono to tak ale v životě je, že člověk chce vždycky to, co mít nemůže. Je spousta lidí, co by s těbou měnila a já taky.

Zkus si s přítelem rozumně promluvit, že takhle se z toho zblázníš a že potřebuješ taky, aby ti pomohl při výchově dcery tím, že se nebudete prachama ohánět na každém kroku. Že je potřeba, aby si děti peněz vážily a znaly hodnotu peněz.
A jestli si nevíš rady s tím, že nedokážeš utrácet, tak si založ nějaké konto, kam budeš ty peníze ukládat a třeba se ti jednou budou hodit. Nikdy nevíš na co.
Prosím, neber to jako návod k tomu, jak okrádat přítele, ale když píšeš, že tě přímo nutí k takovému utrácení, tak to udělej. Nebo ty peníze posílej někam na charitu, na nějaké dobré účely.

PS: Jestli chceš, pošlu ti číslo svého účtu, … :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Prosím, tohle je vtip, kdyby se někdo chtěl pohoršovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
31.8.11 07:41

Mě by to taky nebavilo,ale měl by brzdit.Podle mě bys si s ním měla sednout a vysvětlit mu vážnost situace.A peníze odkládat pro malou na školy,výlety atd.Jak si psala peníze nejsou všechno.

• Citovat
  • Upravit
102677
31.8.11 07:42

a to má být co, provokace? :lol:
ne dělám si legraci, asi bych byla na tvém místě ráda, že nemáme finanční nouzi, naopak bych se snažila příteli vysvětlit, že může nastat i krize a že by bylo dobré myslet na zadní vrátka, popřípadě šetřit dceři. hlavně bych mu řekla to, co píšeš sem, dělá to proto, že chce, aby jste měly s dcerou to nejlepší, třeba ani neví,že tě to oběžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
31.8.11 07:43

Podle toho, co píšeš, to tvůj přítel jistě přehání. Nepomůže, když se nějak ohradíš?
Třeba ty boty - značky Puma: jsou jistě líbivé na pohled, ale pochybuji, že jsou kotníčkové a mají nějakou lepší stélku, ohebnou a měkkou podrážku.
Já tedy kupuji taky dražší boty - u těch na cenu nehledím, jen mám jiné priority, co všechno by měly splňovat.

Ve věcech, týkajících se dítěte, by ses měla předpřipravit a mít opravdové argumenty, proč koupit něco jiného, než si zamanul přítel.

Upřímně tě lituji - kvůli tomu, jak sebou necháš cloumat :-(
Zkusila sis někdy pořádně dupnout?
Jsi svéprávná dospělá bytost, tak to zkus dát patřičně najevo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.11 07:44
ivule18 píše:
No,tak my to máme naopak,musíme dřít každou korunu,kuchyn splácime tchánovi auto zase svagrove,kupujeme nejlevnejsi oblečení pro mimi,na dovoleé nejezdíme,prostě u nás je to naopak.Myslím,že to co tvůj muž dělá je hýcaní penězama.Měl by si uvědomit,co mu vyroste s dcery jestli to bude tak dál dělat.

no právě já chci uplně normální život jako každý druhý marmě jsem mu to říkala ale ona si to nenecha vysvětlit mám tolik oblečení pro malou že nevím co stím mám dělat jsem jedináček a rodiče uz nemám věci pro malou co už jí je male prostě rozdávám kamaradkám ale bohužel jich moc nemám protozesi mysli že jsem jen zazobaná panička tak moc mě to štve malou uplně moc rozmazluje a jak odjede tak mi to trvá dost dlouho než to tám zase trochu dohromady

• Citovat
  • Upravit
102677
31.8.11 07:45

jo a radúno - taky mám moc hezká čísla v čísle účtu :-P :lol:
druhá věc je ještě ta, že zatím je to dcerce asi šumák, jestli nosí pumy nebo prestižky, ale at si přítel uvědomí,jak „kvalitní“ z ní vyroste člověk,když jí celý život bude všechno padat do klína automaticky v té nejvyšší kvalitě a jak bude jednou schopná vést samostatný život, když nebude znát hodnotu peněz a nebude vedená k úctě k nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
31.8.11 07:48

Myslím, že takovým způsobem vychováte z dítěte nehorázného sobce, pokud bude mít okamžitě vše, na co si vzpomene..
Taky máme v okolí bohatou rodinu, jejich děti sice dostanou peníze na kroužky, o které stojí, ale už od 15 let chodí na brigádu, oblečení, které rodiče považují za nadstandartní, na to si musí našetřit, to samé na kredit do telefonu navíc..
Doma mají poměrně přísná pravidla, děti jsou vychované a poměrně rozumné, nemají vše, na co si vzpomenou, i když rodiče na to mají..Stejně jim spolužáci ve škole závidí a určité typy jen k vůli tomuto všemožně podráží nohy.

Rázně bych si s ním promluvila, že takto „hospodařit“ nejde..Peníze, které nepotřebuji, bych ukládala na nějakém spořícím účtu nebo bych podpořila ty, které takové štěstí nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.11 07:50
Cappy píše:
Podle toho, co píšeš, to tvůj přítel jistě přehání. Nepomůže, když se nějak ohradíš?
Třeba ty boty - značky Puma: jsou jistě líbivé na pohled, ale pochybuji, že jsou kotníčkové a mají nějakou lepší stélku, ohebnou a měkkou podrážku.
Já tedy kupuji taky dražší boty - u těch na cenu nehledím, jen mám jiné priority, co všechno by měly splňovat.

Ve věcech, týkajících se dítěte, by ses měla předpřipravit a mít opravdové argumenty, proč koupit něco jiného, než si zamanul přítel.

Upřímně tě lituji - kvůli tomu, jak sebou necháš cloumat :-(
Zkusila sis někdy pořádně dupnout?
Jsi svéprávná dospělá bytost, tak to zkus dát patřičně najevo ;-)
je to protě na mě moc asi si budete klepat načelo ale mě se tento život prostě nelíbí malá má svoje konto na které ji posilá nemalou častku měsíčne a já ani nevím kolik tam má mže si to vybrat až po maturitě jenže kdo ví jestli tu maturu vubec uděla je to ještě malinkej špuntík několikrát jsem se mu to snažila říct ale marně ano kupuji dcerce věci uplně normální ale musím je schovat aby se přítel nerozčílil že buh ví co vtech věcech bylo když jsem to koupila u větnamce a tchýně ta je uplně to same
  • Citovat
  • Upravit
5misa6
31.8.11 07:51

Ono zas není dobré být zadlužený,ale my jsme mladí a nemáme našetřeno,tak jsme museli si pujčit.Já abych ti pravdu řekla,je to těžké být bez peněz a na opak.Je pravda,měla by sis dupnout,a vysvětlit mu následky.A podle mě nejsi zbohatla fifinka,není nad to si zajít s kamarádkou na kafe nebo do parku s dcerou,asi by mě to chybělo.

• Citovat
  • Upravit
44180
31.8.11 07:55

A proč jste si tyto věci nevyjasnili před narozením dítěte?
Víš, co se týče značkových věcí, není na tom nic špatného..Já osobně bych pro malé dítě nic u Vietnamců nekoupila, je to takové netvárné, bavlna tvrdá..Boty kupuju taky drahé, kvalitní, kožené, kotníčkové, ale to Pumy určitě nejsou..Tam platíš jen za značku, ne za zdravé obouvání..
U Vietnamců kupuji až teď věci do školky, na zahradu..

Podle toho, co píšeš, máš rodinu snobů..Divím se, že jste na tyto problémy nepřišli, než se vám narodilo společné dítě, kdy to šlo ještě řešit případně ze vztahu vycouvat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
31.8.11 07:57

S takovým přístupem tatínka asi maturu neudělá,jak si pubertak šáhne na peníze a zjistí jak jsou užitečné tak je konec,jo ted je mimi,nemůsí být taková jak píšu ale podle mého si na peníze člověk zvykne rychle.Tatínek by se měl víc zajímat o výchovu než hmotnou věc co má na sobě nebo v pokojíčku.

• Citovat
  • Upravit
6093
31.8.11 08:01

Já si vůbec nemyslím, že by tvůj přítel kupovat kvalitní věci, stačilo mi to s těma botama, on vyžaduje jenom drahé věci, podle kterých jde na první pohled vidět „že na to máte“.
Pokud by trval opravdu na kvalitě, vyžadoval by něco jiného.

Doufám, že se na mě nebudeš zlobit, já prostě nechápu, že si u něj nedokážeš něco obhájit, copak nemáš doma vůbec žádné slovo :?:

Ony jsou opravdu kvalitní věci z nezávadných materiálů fakt „drahé“ (samozřejmě jak pro koho), ale Puma to rozhodně není :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
31.8.11 08:04

Anonymko,doufám že se neurazíš,ale co se týče svatby.Máš říct tchýni,že si to tak nepředstavuješ,je to vaše svatba a né její,já za takových podmínek bych se na to vyprdla.Já jsem taková povaha a její svatbu bych odmítla,prostě bych se nevdávala za takových podmínek.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný