Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Za mě je důležitá rovnohváha. Hromada peněz je bez času s trochou nadsázky k ničemu a spousta času v živoření nejde kvalitně trávit. Jedno bez druhého tedy nemůže existovat.
@Emimin7 píše:
Za mě je důležitá rovnohváha. Hromada peněz je bez času s trochou nadsázky k ničemu a spousta času v živoření nejde kvalitně trávit. Jedno bez druhého tedy nemůže existovat.
@tasa Čas. Ale jen pokud zaplatím všechny náklady a naspořím přiměřenou rezervu.
Pokud to mám, nemám tendenci hnát se za luxusem.
Na tohle pro mě prostě absolutní odpověď neexistuje, chci příjemné bydlení, chci kvalitní vzdělání pro děti, chci slušné oblečení.
To vše stojí peníze, které musím vydělat.
@Emimin7 píše:
Nicméně čas má jednoznačně větší hodnotu. Na to přicházejí až lidé v různých fázích (někdy i konečných) svého života. Až tehdy přicházejí na to, co všechno měli udělat jinak. Mezi tím je mimo jiné vždycky přítomno povzdechnutí „kéž bych tak tolik času netrávil v práci“.
@tasa V reálu se nikdy člověk nerozhoduje buď - a nebo, hledáme nějakou rovnováhu. Někdo dělá práci, která ho baví, je jeho koníčkem, a ještě mu přináší dobré prachy
Pak jsou lidé, kteří makají do úmoru a jsou rádi, že zaplatí střechu nad hlavou. Mít peníze někdy taky znamená mít víc času - život je totiž pak jednodušší. Když mám peníze, pořídím si paní na úklid, nakoupím po internetu a celý byt mi zrekonstruuje firma, zatímco já mám po práci padla
Atd.
@tasa píše:
Ahoj-monentalne mam stop stav na diskuze, proto oživuji zde, ač téma je jiné: CO je pro vás víc - peníze nebo čas? A proč?Se ptám, neb mám v poslední době intenzivní a vzrůstající pocit, že se mi nedostává obého. děkuji za odpovědi.
Pokud se Ti nedostává času ani peněz, tak děláš něco špatně, neboť-pracuješ=máš peníze=nemáš kdy žít, nepracuješ=nemáš peníze=nemáš za co žít, ale čas máš ![]()
Na otázku; volný čas máme raději, ale na výběr nemáme, bez peněz to zkrátka nejde ![]()
Pro mě je to spíš formulace: Čas versus ještě víc peněz
Manžel byl několikrát lákán jít dělat do Německa…definitivně jsme usoudili, že čas, který by trávil dvě hodiny dojížděním ráno a při návratu zas dvě hodiny…je spousta času, který chceme trávit spolu. Do toho vícesměnný provoz…a být manuálně pracující. Oproti tomu, tady je vedoucí pracovník se svojí kanceláří, velmi příjemnou pracovní dobou a možností kdykoliv z práce odjet řešit nemocné dítě a jiné problémy…
Lákadlo to bylo mocné…ale po odpočtení nákladů na dojíždění a pod. jsme došli k tomu, že dokud dokáže uživit mě - na rodičáku zadarmo…plus dvě děti, dvě auta a velký dům, každý rok moře…a výlety a kroužky pro děti, není důvod se honit za dalším dukátem. Nestojí nám to za to…takhle dnes přijede v 15 hod. domů…rozdělá gril, přijdou naši a budem dělat poslední grilovačku.
Píšu anonymně, nemusí každý vědět, jak na tom jsme.
Evelína