Peníze nejsou všechno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5606
31.8.11 09:16
LucieB84 píše:
gsimča: také s Tebou souhlasím, s tou cestou do Francie výborný nápad. Jen mě ještě napadlo, jak zakladatelka psala, že zde už žádnou rodinu nemá, proč se neodstěhují do Francie a sem ať jezdí na prázdniny.

No vidíš to mě nenapadlo to by mohlo taky klapnout tak by byli všichni pokupě a do ČR by jezdili jenom na dovču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenika
31.8.11 09:27

Přítel tě zahrnuje věcma, protože má asi špatné svědomí, když už nic, tak je s tebou velmi málo. No u tebe spíš vidím problém zlaté klece. Máš všechno, ale chceš mět muže u sebe, spolu se rozhodovat o problémech, nákupech atd. Pokud je na tom tak dobře, a skoro většinu doby tráví ve Francii, tak bych si vynutila jezdit s ním. Dnes to není problém, za hodku letecky. Určitě tam má nějaký byt.

• Citovat
  • Upravit
5606
31.8.11 09:37

můj první manžel-prodal pozemek peněz jak šlupek začal vše kupovat to nej a za nemalé peníze a ikdyž jsem s tím nesouhlasila tak jsem s ním nehla.Kdyby ty peníze byly pořád a přibývaly tak se něco povolit dá,ale když člověk ví že potom nebudou tak je to do nebe volající.On se strašně změnil vůbec jsme spolu nemluvili vázla těžce komunikace.A já nebyla důsledná. :think:
Můj druhý manžel a poslední :srdce: máme oba dobrou práci peněz dost,ale máme deníček kde hodíme po výplatě rozpočet abychom věděli kolik utratíme a kolik zůstane,ale kdybychom měli těch peněz více což zakladatelka s přítelem má tak bychom asi taky více utráceli.Ale je třeba myslet více na city a ne na peníze.

To je moje zkušenost ja jen přeji zakladatelce ať se ji podaří manžu získat a zpracovat tak aby byla i ona šťastná. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.11 09:48

ja jsem holky ze strakonic proste tu neni nikdo jinak pochazim z ostravy tam jsem mela aspon kamarDKY TADY NEMAM PRESTEHOVAT SE DO FRANCIEE NAD TIM JSEM JESTE NE PREMEJSLELA A CO SE TYKA SVATBY ve francii to je dobrej napad

• Citovat
  • Upravit
594
31.8.11 09:52

Jsme od sebe 22km :)

Anonymní píše:
ja jsem holky ze strakonic proste tu neni nikdo jinak pochazim z ostravy tam jsem mela aspon kamarDKY TADY NEMAM PRESTEHOVAT SE DO FRANCIEE NAD TIM JSEM JESTE NE PREMEJSLELA A CO SE TYKA SVATBY ve francii to je dobrej napad
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
31.8.11 10:00

no vidíš teď to jeno dobře prezentuj a uvidíš jaký bude výsledek. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22021
31.8.11 10:05

Základní problém je v tom, že Ti chybí sebeúcta a jakási zodpovědnost za sebe samotnou. Je jedno, jestli máte hodně peněz nebo nedostatek - partnerský vztah je o tom, že dva lidé vzájemně respektují sebe navzájem, své představy o životě a dokážou dělat kompromisy. U Vás toto nefunguje - Tvůj partner se k Tobě chová způsobem, jakým to vyhovuje jemu. Ale dělá to proto, že Ty mu to dovolíš… Že se podřídíš a ze svých představ prostě ustoupíš. Dřív nebo později - a on to ví.

Peníze jsou jiná věc. Existuje spousta smysluplných možností, jak s nimi naložit, když přebývají. Nemluvě o charitě a podobných věcech, není nic jednoduššího než je rozumně využít pro sebe a pro dceru. Kurzy cizích jazyků (francouzština by se vzhledem k přítelově práci jistě hodila, čeština by nebyla od věci, angličtina se neztratí nikdy), doplnit si vzdělání a rozšířit obzory podle vlastních představ (povozit kočárek v době kurzu může kvalifikovaná chůva), kurzy a cvičení pro maminky s dětmi, možností jsou stovky. Stačí chtít, snažit se, informovat se.

Obávám se, že Ty a Tvůj partner byste spolu válčili, i kdybyste počítali každou korunu. Váš problém nejsou peníze, Váš společný problém je chybějící komunikace a velmi nevyvážený, nerovnoměrný vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.11 10:19

no asi jo asi to je tim ze ja si neumim prosadit svou ja mu proste jen reknu to co chci a on jen rekne svuj nazor to je cele ale proste jsem se muse vypsat a diky za vase nazory co se tyce tech kurzu chodime na plavani rada bych mela aspon jednu kamaradku ale proste tady u nas to bohuzel nejde pokazde kdyz se snazim tak me stejne zavrhnou protoze prej ocem bych se ja snima mohla povidat kdyz prej mi vsechno servírujou pod nos tak nevim no pritel na nas proste nema tolik casu jo rikal mi ze to dela pro nas aby jsme se meli dobre ale ja chci aby pochopil i on me jsem proste sama tchyne je odnas nastesti dostatecne daleko tak to zase tak hrozny neni 8-)

• Citovat
  • Upravit
35777
31.8.11 12:24

No a proč nejdeš do francie za ním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
31.8.11 13:19

anonymní.. bud v klidu.. já tu také nikoho nemám.. nedá s nic bohužel dělat. Měla jsem kamarádku, ale ta mě jen využila a pak kopla do zadku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
31.8.11 14:15

zakladatelko mě připadá, že on to bohužel myslí dobře - což je blbý, páč mu to člověk ani nemůže vytknout, že??

Myslím, že víc ti vadí to ,že nic neorganizuješ a o ničem nerozhoduješ..Jsi jaksi nevyužita..

Co kdybys přistoupila na tu hru utrácet, hýřit a nakupovat, ale s tím ,že by ti dal tu částku on a ty bys měla možnost rozhodnout co se malé koupí..nebyla bys pak frustrovaná z Pumy, ale přestože bys koupila stejně drahé boty, byly by navíc zdravotní a kvalitní..
Dále píšeš ,že on je doma 15 dní - proč ho tedy nepoprosíš o peníze s tím, že až bude doma naplánuješ 5 výletů ( obyčejných rodinných) a bude po tvém..Opravdu by odmítl jet na Kokořín?? apod.. :nevim:
A se svatbou to samé - asi to neusmlouváš na malou, ale můžeš to uhrát na to, že tedy ano, velká svatba, ale že ty si chceš všechno zařídit a vybrat..( psalas, že cokoli chceš dostaneš)..Proč by ti manžel nevyhověl??
Možná chceš diametrálně jiný život - skromější..Ale zkus to polehoučku a zvolna směřovat alespon tím směrem, že budeš hýřit po svém.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
31.8.11 14:27

Tomu se říká „život ve zlaté kleci“ :-D My jsme zlatá střední cesta a nestěžuju si.Ale ještě než jsem přítele poznala,byl taky hodně bohatej,měl firmu,ale ta zkrachovala a on donedávna splácel dluhy :oops: Do dneška lituje,že nešetřil a všechno utratil za hovadiny - platil kamarádům zahraniční výlety,pařby atd.to měl kamarádů až moc,se na něj lepili jako vosy na bonbon,protože z něj prostě cítili peníze.Pak o všechno přišel a ty jeho kamarádíčkové ho pomalu ani nepozdravili,protože najednou chodil v montérkách a jezdil ve favoritovi.Já mu říkám,že měl myslet na zadní kolečka a investovat do nějaký nemovitosti,pozemku apod.
Z hodně peněz se lidem začne točit hlava azblbnou.Si dělám z chlapa srandu,že běda mu,jestli někdy zbohatne a zase zblbne,že bych ho nechtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.11 18:13

holky tak jsem se rozhodla ze jak prijede tak mu vecer pomaloucku naznacim co se mi libi a naopak co bych chetela udelat já moc vam vsem dekuji za rady i za nazoryja vim ze bych mela bejt rada za to co mam ale kdo nezazil nepochopí mě pred chvilkou odjela tchyne a rekla jsem ji ze svatba bude ale po mojem vzdyt mam proboha svatbu az za rok a ona vysiluje uz letos jedine co mi na to rekla ze dobre at je po mojim ale prej ze chce na svatbe toho a toho tak jsem udelala menší dusno ze je to moje svatba a podobne ze nebejt pritele tak nemam vubec nic normalne jsem ji vykopla a zavolala mu to a jeho reakce ona uz je takova ale prej to prehnala prominte ze pisu bez hacku ale mam nerva nani a prej ze si to sni vyrika predemnou aby nekroutila ze nic takoveho nerikala tak jsem zvedava

• Citovat
  • Upravit
12154
31.8.11 18:31

No sláva!!!
První krok, gratuluju. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
26.10.17 09:32

Ahoj-monentalne mam stop stav na diskuze, proto oživuji zde, ač téma je jiné: CO je pro vás víc - peníze nebo čas? A proč?Se ptám, neb mám v poslední době intenzivní a vzrůstající pocit, že se mi nedostává obého. děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný