Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
ahoj,našel jsem toto forum asi jako jediné kde by jste mi mohly poradit ohledně Pay Pal.tak já začnu…prodávám motocykl na českým inzertním webu,ozvala se mi paní z Floridy že má zájem o motocykl,chtěla platit pomocí Pay Pal,o dopravě jsme se nějak nebavily.tak jsem si založil účet u Pay Pal.ona mi zaslala částku za motocykl a za dopravu,pak mi přišel email od Pay Pal at zaplatim částku 9tis(tuto částku mi paní zaslala navíc)u Western Union která částku zašle na dopravní službu-námořní doprava Velká Británie…a napsaly mi z Pay Pal že až zaplatim dopravu u Western union tak jim mam zaslat vyfocenou fakturu o zaplacení že jsem zaplatil dopravu a pak až mi peníze dají na účet…psaly v emailu že částku té paní jí strhly z účtu a prozatim že si jí ponechaj u nich,a teprv až zašlu fotografii se zapalcením dopravy tak mi částku daj na účet…mam věřit a dopravu zaplatit?nemůže to být podvod?jsou to mé první zkušenosti s PayPal.budu vděčný za jakoukoliv odpověd.děkuji
Ahoj, neodpovim ti presne na tvou otazku. Neznam tento konkretni pripad, ale s Pay pal mam velmi dobre zkusenosti. Ziju v Anglii a na Ebay se tak plati vse.
Pokud byl u nas nejaky problem s prodavajicim, Pay pal nam naopak pomohl ziskat penize zpet.
Přijde mi to jako absolutní nesmysl a podvod.Manžel mi tu říká, že Pay pal je pouze peněženka, nezajímá je, za co ty peníze jsou, prostě jde jen o převod peněz..To je jak kdybych posílala z banky někomu peníze a banka by se zajímala o to, za co jsou..Taky je jim to šumák, převedou a nazdar.Můžete napsat odesílatele emailu, tedy emailovou adresu toho Pay palu?
Jo a ještě mě napadlo - máte všechno aktivované jak máte mít?
Presne, paypal je proste jenom takovej meziucet. Psali ti to z paypalu nebo pani? Co je to za motorku, ze po ni touzej na Floride? Prepravni spolecnosti se da platit ruzne, ten Western moc nechapu. Pani si prepravu objednala? Pochopila sem, ze penize mas uz komplet na paypal uctu. To ti uvolnili jenom tech 9 tis. nebo jak? Me to spis pride jako pojistka od pani, ale potom mi tam nesedi ten pay pal. Btw. Jinak fintou pres western uni. a koupi auta okradli kamarada. Davala bych si pozor. Ale m,ozna je to v poradku, nevidela sem ty mejly co ti psali nebo psala.
Takze sem moc neporadila. Ale platit fakturu za prepravu pres western se mi zda divny, nikde sem se s tim nesetkala.
ahojky, včera o tom mluvili v televizi… nový způsob podvodu… ![]()
Bacha.....ano jak je psáno…
zrovna včera o tom byla reportáž…v televizních novinách myslím…raději se na to podívej
Podvod to je.Takove podvody jsou stare a zname,je toho plny net.Nechapu,ze to cloveka hned nenapadne a ma potrebu se ptat.Me jako prodavajici by teda uz uhodilo do hlavy,ze ja mam nekomu platit 9000kc za prepravu.
Hodne stesti.Jaruna
Obdrželi jste PayPal Platba 59000 Kč od Janet Smith (s.janet18 @ gmail.com)
Jsme umístili dočasné zadržení prostředků této transakce
Jak je uvedeno v přijetí platby, a jak na Nový Platba PayPal politiky, jsme plně odepsána z celkové částky (viz výše) z účtu kupujícího, který zahrnoval Doprava / doručné (Courier Exchange logistika).
V zájmu dokončení této transakce a získat finanční prostředky schválené ve vašem účtu. Doporučujeme vám přejít na nejbližší úřad Western Union, a poslat přesahující částku 9.000 Kč na Transport Agent a pošlete nám naskenovanou kopii / Fotografie z vašich Western Union transakce Příjem (v tis. formátu JPG).
Poznámka: To je důležité, jako bezpečnostní opatření k zajištění bezpečnosti této transakce. A také to, že přepravce adresy se změní.
Prosím, najít pod jménem a adresou Transport Agent, kde by fondů být zaslány prostřednictvím Western Union Money Transfer.
Klikněte zde Vyhledejte Nejbližší Western Union
Kancelář
Dopravní podnik: „KURÝRNÍ VÝMĚNA“
Adresa: Karla Marka,
8 Velké Sutton Street,
Londýn EC1V 0NB
Velká Británie.
Adresa Stav: Potvrzeno https: / / www.paypal.com/us/cgi-bin/?…
https: / / www.paypal.com/…ZAL42RVE3MQS
Váš účet bude připsána tedy po obdržení požadovaných informací. By měly být buď zaslána ve formátu JPG nebo poslat typ detaily, jako jsou:
(1) jméno odesílatele;
(2) přijímače Jméno;
(3) MTCN;
(4) zaslaná částka;
(5) Western Union Příjem
Můžete se obrátit na PayPal zákaznický servis kliknutím zde, nebo odpověď na tuto zprávu přímo pomocí tlačítka Odpovědět na svůj e-mail, že předloží požadované informace a obsahují buď ID transakce, nebo referenční číslo (PP307), rychlé uznání této transakce.
S pozdravem,
PayPal tým
PayPal E-mail ID PP30
to je poslední email co mi dorazil od Pay Pal,dneska ještě dorazil od té dopravní agentury.díky
není lepší motocykl prodat v ČR než se nechat okrást o 9 tisíc? ( pošlete přes Western Union paníze a už o nikom neuslyšíte ) ![]()
Ten mail sice vypadá relativně důvěryhodně, ale prostě Paypalu je ukradený, kam ty peníze jdou..Nedokážu si představit, kolik by musel mít zaměstnanců, aby mohli kontrolovat a osobně asistovat u každé transakce.Po manželovi chtěli poprvé taky udělat nějakou platbu, pro ověření, ale jednalo se o 50,–, které mu ještě k tomu nejdřív sami poslali.A jak psala Scarlett, že jí pomohl peníze zpět získat Paypal, tak to nebyl Paypal, ale samotnej Ebay, který kdysi Paypal vytvořil pro své potřeby a ten se nakonec rozšířil jako netové placení.Takže je to vlastně jedna společnost.Paypal je prostě jen peněženka, nic neplaťte.
díky za odpovědi,napsal jsem paní z Floridy že momentálně nemám finanční prostředky na zaplacení dopravy,že potřebuji nejdříve zaslat na účet alespoň 9tis na dopravu…paní Janet mi napsala ten to email(překladač to vždycky docela pěkně zkomolí)můžete mi někdo vysvětlit co timto emailem myslela?díky:-)
Hello.
Thanks for your mail..Am sorry i should have inform you about this before making the payment,i don't have access to western union at the moment due to my nature of work.Am a marine engineer busy sailing,am in a ship right now at Bermuda.That is the reason why i add the money to your payment so you can help me to pay the shipping agent when the payment is complete into your account.
PayPal is holding the payment just to secure both party as they have already deducted the money from my account which is on the way to your account history.You just have to send the money the shipping agent through western union and email the western union receipt to PayPal Customer care email in order to receive the whole money into your account.
Thanks..Hope to read back from you soon.
Janet
Tak pise,ze ted nemuze jit na ucet,protoze je prave nekde v praci na lodi,tak at postovne zaplatite Vy a pak Vam penize na ucet posle spolecne za motorku.
Mate ji co nejdrive odepsat.Hlavne nic neplatit,odepiste ji co si zaslouzi,je to neskutecne.