Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, sháníme nějaké hry pro naší Terku v dubnu jí bude 6. Máte nějaké tipy pro tento věk? Máme Viva piňata, ale tam se musí číst, to zatím ještě neumí, tak něco kde se nemusí číst..
Pro předškoláky (pokud už s počítačem nějakou zkušenost mají) bych volil hru z kategorie, které se říká „budovatelské strategie“ ( nějakou hodně jednoduchou). Těch her je spousta - budování vlakové dopravy, stavění měst, budování osad při kolonizaci Ameriy… Jsou tam i slovní popisy zadání, ale ty obvykle přečtou rodiče (dvakrát třikrát…) a dětem to velice rychle sedne do hlavy. Výhodou těchto her je, že to nejsou střílečky typu „bojuj nebo umři“ a výsledná podoba hry na jejím konci má nekonečně mnoho variant. Takže zábava na hodně dlouho.
V tomto „vývojovém“ věku je otázka vhodnosti konkrétní hry dost individuální. Pokud by se s počítačem ještě moc nekamarádila, pak bych asi sáhl po hrách označených symbolem „3+“, to znamená pro tříleté a starší. Ale právě v tomto období už některé děti začínají být „napřed“; sama asi víš nejlíp, jak to u vás doma je…
Ahoj, náš mladej má ZOO tycoon a spokojenost. A pak hraje hry na netu. Ví přesně které jsou brutální a střílečky a ty má zakázané. Hraje hodně na HREJ ZONA.
ahoj,moje dcerky mají moc rády Rexíka-o pejskovi,sbírá písmenka a překonává všelijaké nástrahy,je to napínavé,koupila jsem v globusu. ![]()
Viki ještě chodí na Alíka
http://alik.idnes.cz/
je tam pěkné vybarvování a nějaké hry.
Alíka jsem taky chtěla napsat. Pak ještě hrajou holky u nás v dětských knihovnách Barbie salón krásy (
) - i já jsem si s tím pohrála, musím říct
Vím, že tam pak snad bylo ještě něco s nějakýma Popelkama atd., to už nevím, jak se jmenovalo ![]()
A pak možná nějaký ten Tycoon. Moji bratránci hrávali Age of Empires - i když ze začátku si tam spíš jenom tak pochodovali, chápat to začali až časem…
Pro první dceru jsme měli Gordiho a Tomíka - jsou to hry kde se něco učí, skládá a poznává.. Zkoušela jsem už od 4 let - bylo to milé a jednoduché..
Gordiho kouzelné hračky, Tomík a podmořský svět a pod. Určitě najdeš na netu..
Ještě hodně hrála hru z pohádky Nemo..
Ale Gordi byl nejlepší..určitě budeme hrát i s druhou dcerkou
![]()
Zkus ŠPIDLU. NA http://www.spidla.cz. Je tam spousta her pro děti, celkem hezký a ne drahý.
Sice jsem taky dítě ale hrával jsem hry již od 4 let takže tomu rozumím. Pro děti tohoto věku doporučuju starší hry (dosky nebo omibytovky(to je typ hry ne název)) které se dají ještě na internetu sehnat.Já sám jsem vyrostl na hře Test Drive 5. Nebylo to sice moc jednoduchý ale o to jsem měl větší radost když jsem vyhrál. Nebojte se rodičové není to střílečka. Podle toho co má Váš potomek rád bych vybral hry. Já měl vždy rád auta a ještě to přetrvává. Proto moje skřín na hry je plná takových her. Rozhodně bych dětem nedával tzv. hry pro mimina kdy vždy vyhraje. Někdo tu již zminoval budovatelské strategie což je rozhodně dobrý nápad. Pokud se Vaše ratolest snaží, vyhraje. Pro menší děti nevadí miminkovské hry. ještě přihodim obrázek hry z roku 1990 Street rod 2 která je naprosto super! Pokud máte Windows 7 tak Vám staré hry nepujdou
. Takže LOVU ZDAR!
je
Tahle hra je moc hra, loví se ryby, pocvičí si i šikovnost při lovu…https://www.fishao.com/?ref=Loraaa&affId=35
Ty jo, PC hry už pro děcka
Ta doba se mění. Jo, my něco doma také měli. Kupovali jsme to u SEVTu . Nejsem upřímně moc nadšená z toho, že děcka hrají takhle brzo na PC, ale zase vím, že je to rozvjíjí jinak a doba to asi potřebuje :/