Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já Adámkovi vitamíny dávám,ale rozhodně ne celoročně.Jen v zimě,kdy je nedostatek čerstvého ovoce a zeleniny,v období chřipek..
Levnou,nechutnou zeleninu ze supermaketu nekupuju,fuj,rajče chutná jako voda a kvalitní nebo bio si nemůžeme pořád dovolit..Jen poznámka na okraj ![]()
Měl Multitabs,teď má Preventan Junior na posílení imunity..
I naše doktorka je toho názoru,že vitamíny jen občas..Pokud je strava pestrá a není období chřipek,nejsou nutné.Prý tyto vitamíny tělo stejně nezužitkuje pořádně..
Ahoj,
syn nejí ovoce ani zeleninu, s jídlem to taky valný není, takže teď v zimě dostává Probian pro děti a Echynaceu. Od ledna nemarodil, tak věřím, že nějaký účinek to má. Do tý doby byl nemocný skoro pořád.
Ale na jaře dávat přestanu, přes léto se s tím musí poprat sám.
Taky davam pres zimu Echinacky a spokojeni jsme s Multitabsem, ktery ma v sobe i probiotika. V lete mam v lednici laktobacily Dophilus, kdyz jsou ruzne prujmy z horky nebo nadmerneho pozivani melounu a zmrzliny.
Preventan detsky sem tam taky soupnu. Chtela jsem pro prvnacku do ni dostat Omega 3 na mozkovnu, ale vsechny kapsle maji olejovy obsah a to ona nepozre.
Umělé vitamíny nedávám, oba mi jí hodně jablek, ty vydrží dobré celou zimu, rajčata kupuju jen ty malinký, ty velký fakt nemají chuť, ale v zelenině je na výběr, brokolice, květák, okurky, papriky, nově jíme pomelo, prostě si myslím, že čerstvé vitamíny jsou lepší, než ty uměle dodané, stejně si toho z nich tělo vezme málo, dočetla jsem se, že pouhých 10%, ale co je na tom pravdy netuším, snad je to víc. ![]()
Mám štěstí, že mi děti jí skoro všechno z ovoce i zeleniny (akorát dcera moc nejí brokolici).
Ale v zimě dávám na posílení imunity Preventan junior (oligopeptidy, nukleotidy, aminokyseliny), v období, kdy lítají všude virózy, jsem ještě dávala kolostrum, taky na imunitu.
Ahoj,
chci se zeptat jestli je vhodné aby mé děťáko (4 roky) jedlo nějaké dětské vitamíny. nevím, třeba tyto marťánky ?
děkujiii