PCO a Clostilbegyt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4764
29.8.10 18:26

ahoj holky, tak od tohoto týdne začínám s clostilem,konečně :potlesk: dnes jsem to dostala (dopoledne v 11h.) Doktorka mi ho předepsala od 3 dne MS 1tabletku ráno, 1 večer. Chci se zeptat jestli ten první den menstruace mám počítat jako dnešek, nebo až zítřek? Jde mě o to, jestli si mám vzít první tabletu v utery nebo až ve středu.. Díííky za info :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
31.8.10 10:21

Ahoj Neloušku,já na tvém místě bych jako první den počítala ten den kdy jsi to dostala.ja tedy většinou když to dostanu do 12h,tak to počítám jako první den,pokud až odpoledne tak až ten následující den je prvním dnem.Někde jsem ale četla že se to snad počítá do 10h :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
31.8.10 10:27

Ahoj neloušku, pokud to byla jasná krev, tak v úterý, pokud se ti MS rozjela více ž v úterý, tak ve středu. První den cyklu se počítá vždycky první den menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4764
31.8.10 10:29

Ahoj Maja :-) clostil jsem si vzala dneska ráno nakonec, bylo to už v tu neděli docela dost… Tak jsem strašně zvědavá jak to dopadne příští čtvrtek u paní doktorky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
31.8.10 12:50

Neli tak to jo!!! Držím palečky, ať tam folíci jsou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4764
31.8.10 13:34

děkuji já se ozvu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4764
7.9.10 08:23

Dobré ráno, holky, jsem dnes 10DC, brala sem od 3DC ten clostilbegyt, v neděli mě trošku pichlo na vaječníku a od té doby nic, snažení proběhlo v neděli, včera a pak až ve středu, dnes nebude večer přítel doma,tak až zase snažení ve středu, ve čtvrtek budu 12 DC a jdu na kontrolu, zatím mě ale vubec nic nebolí a nikde nepíchá, nevíte kdy zhruba ucítím učinek clostilu? nebo to ani nemusím? Jen mam strach aby mě dobře učinkoval tak jsem taková nervozní a budu až do čtvrtka :-? Holky, prosím, dejte mi vědět. Všem přeju hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4764
9.9.10 08:47

Ahoj Holky!! Dnes jsem byla 12 DC na UTZ a mám tam krásný dominantní folikul který behem 2-3 dnů praskne!!! mám ohromnou radost, že mi clostil zabral!! Ted se stan co se stát má.. mám radost, bud se povede nebo se povede až za dýl, důležitý pro mě bylo že si mi utvořilo krásný vajíčko, paní dr. mě taky radost. Holky na netu sem četla, že se bere 15dc progesteron (duphaston, utrogestan) ale mě ho paní Dr. nedala, a zapomněla sem se zeptat!! nevadí to?? říkala že sliznice by mohla být vyšší?? tak snad paní doktrorka ví co dělá:-) HOlky všem Vám držím palečky a přeju moc štěstíčka!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1287
24.5.14 16:29

@Neloušek Ahojda, jak ti to dopadlo s clostíkem?? Ja mam taky PCO a dostala jsem clostík, už jen čekám na menstruaci. A Gynex užívám také :palec: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
2.7.15 13:09

@Neloušek ahoj mame to stejne me na pco prisli minuly mesic bez hormonu ms nedostanu brala jsem 2 mesice utrogestanol ms prisla krasne potom co mi Mudr. Zjistíla pco mi napsala clostika ale bohuzel ms se nedostavila takze jsem to jeste ani nestohla uzivat musim zas na vyvolani :( mam cysty na vajecniku takze ani ovůlaci nemam doufam ze mi clostik pomuze jinak nevim jsem ztoho zoufala navic ja jsem pribrala a ne a ne jit dolu s vahou i kdyz se neprejidam chodim cvicit a furt nic jsem zoufala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
27.2.16 21:15

PCOS a Clostilbegyt ve 25 letech

Ahoj dámy :-),
věc se má tak - po mnoha útrapách s (nyní snad bývalou) gyndařkou mi byly zjištěny PCOS. Hodnoty z hormonálního profilu nemám až tak extrémní, ale jsem bez cyklu, tudíž i bez ovu. Ostatní příznaky PCOS nemám, váha v normě, vlasy padaly jen chvilku, akné nemám, tak snad toho testosteroňáku tolik nebude :roll:
Jeden vaječník je asi kaput, je polycystický, ale druhý je zdravý, nicméně se tam nic neděje, folikuly se ani nehnou.
Dostala jsem Clostil na příští cyklus 5. - 9. DC a to 1 denně. Chtěla jsem se zeptat hlavně vás mladších, co jste dostaly Clostyl na PCOS, jestli jste zareagovaly na této nižší dávce a jestli jste k tomu Clostíku pily nějaké bylinky a tak. Já to teda doplňuju ještě Nosifolem (na doporučení nové dr.) a cvičím hormonální jógu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
16.8.17 10:11

Clostilbegyt - 1 tableta denně

Ahoj holky,
chci se zeptat - zabral někomu Clostilbegyt při jedné tabletě denně? Mám ho začít brát, ale doktor říkal, že mám vaječníky na hraně velikosti a že při vyšší dávce bych mohla skončit s bolestmi na pohotovosti. Potřebuji povzbudit :andel:

PCO mám na obou vaječnících téměř stejné, od vysazení HA jsem MS dostávala jen s hormony :? Teď mám začít brát Clostilbegyt. Doktor mě s tím chtěl poslat do CARu na inseminaci, ale prý by mi ho tam napsali taky, akorát bych k tomu ještě dostala injekci, aby folík skutečně prasknul. Rozhodla jsem se zkusit to zatím u něj a podle reakce uvidím jestli tam pak budu muset nebo ne. Přítel má spermiogram daleko nad normami, tak mi ta inseminace přijde zatím zbytečná. No uvidíme… Moc bych si přála, aby to zafungovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7868
16.8.17 11:27

@-arrow- ahoj :mavam:
Taky mam PCOS. Synka mame po Clostil. 3×1 a IUI (taky mame spg na 1 ;) ) cekali jsme na nej pres 4 roky.. ted to vypada, ze to klaplo podruhe opet po Clostil.2×1 a opet IUI :lol: na 1 tbl. denne jsem nereagovala.
Chodim do CAR, poslal me tam OG automaticky, maji s tim vetsi zkusenosti a moznosti. A injekci na spusteni ovu je docela dulezita, pri PCOS nemusi k ovu vubec dojit, ikdyz je folikul narostly.

S PCO je to pomerne na dlouho. A je dulezity UTZ, jak folikuly rostou a jak na nej reagujes. Za jeden cyklus jsem byla na utz i 3× nez byla ovu :D
Ja bych osobne sla do CAR, ale je to na tobe. :kytka:
Kdyby te cokoliv napadlo, klidne se ptej :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
16.8.17 12:22

@Alexandraf ahoj, a děkuju za odpověď :) my se snažíme zatím půl roku, tak jsem si říkala, že by se to mohlo zkusit zatím takhle, ale pokud nebude reakce, tak půjdu. Na UTZ jsem chodila i teď. Sledovalo se, zda se vaječníky „nerozběhnou“ spontánně (někdy se to prý po vysazení HA stává) a taky reakce na ty hormony, ale žádná změna, žádný folikul.
Můžu se zeptat, kolikrát jsi musela na IUI než se vám zadařilo? :) A brala jsi i nějaké jiné přípravky? Já beru ještě Gynprodyl (progesteron) a na doporučení doktora piju Fertipronu (inositol). Pokud nezabere nic z toho, jsem rozhodnutá podstoupit laparoskopii, ale doufám, že na to nedojde :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7868
16.8.17 13:01

@-arrow-
Mozna bych jeste chvilku pockala, HA jeste muze klidne dojizdet. Ale Clostil.bych zkusila a uvidis :hug:
HP mas hotovy?

Se synem jsme chodili do CAR pres rok, otehotnela jsem po 4.IUI, mezi tim byl nespocet planovanych styku. Ted se zadarilo po pul roce v CAR, 2.IUI + predtim byly 3 planov. styky :hug:

Brala jsem jen Clostil. + Kontryhel. Ten doporucuju :palec:
Pak Ovitrelle (to je ta injekce na spusteni ovu) a po ovu do ms Utrogestan. Nic vic :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí