Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj @Likinka,
za mě zkušenost s lékem Femara nemám… Ale v Clostíku je taky psáno, že je to na léčbu rakoviny vaječníků, tak to prostě je a bezpochyb to driáky jsou, oboje… ![]()
Jenže bez nich to bohužel nefunguje vůbec.. nemám sama od sebe menstruaci a ani ovulaci všechno jen pod lékama..:-(
@Likinka
Tak to máme úplně stejně… také nemám sama menstruaci a ovulaci už vůbec. ![]()
Snad to po té operaci bude lepší, pevně v to věřím ![]()
A tu operaci ti doktorka doporučila po 7 měsících snažení? a pak by měl být cyklus v pořádku? menstruace i ovulace?
Je to ale boj je to pořád nahoru dolů a tech ultazvuků.. ![]()
Ano, doporučila, protože podle UTZ mám jasnou PCO.. Tam není jiná diagnoza a přes PCO se můžeme snažit jak chceme a je šance 3%, po operaci by to mělo být v 10kách procent… v pondělí jdu na to, tak uvidíme…
Ano po operatic by měla být MS i OVU pravidelně… Tak uvidíme, budu dávat vědět… ![]()
Ahoj holky, s manželem chceme miminko a mám PCO, ale menstruaci mám i bez utrogestanu, ale ten mi ted dali na srovnání cyklu a beru clostibegyt 1 tableta denně, ktery jsem měla poprvé. Ve čtvrtek jsem byla na ultrazvuk a paní doktorka říkala, že mi vyrostl jeden folikul a pak mi pichli injekci , aby praskl. Říkala, že bych měla pak cítí tlak nebo bolest v podvříšku , jenže nic jsem necítila. Znamená to , že folikul nepraskl? Musí to jít vždy cítít , když nastane ovulace nebo to některé necítíte? Někdy jsem ovulaci měla , ale nyní už nemám asi rok a pamatuji si , že mě to někdy bolelo.
Ahoj, to ti asi neporadím… za mě si myslím, že ovulace bolet nemusí, mám spoustu kamarádek které ani nevěděli, ze ovulují…
jinak my se snažíme již 3,5 roku. Mám PCO a zatím žádná změna, už jsem opravdu zoufalá
… jak pokracujete vy holky? ![]()
Tak to mě moc mrzí
A jak vážné to máte? Já naštestí měla aspon menstruaci a ovulace bla taky někdy , ale ted rok po antikoncepci už ji nemám vubec
Předtím jsem měla přestávky od HA. Některé ženy pry ani nemají menstruaci. Jinak nejsem ani obézní ani nemám nadměrné ochlupení tak to nechápu. Prý je super inofolic nebo nosifol a ještě josu prý dobré kapky gynex. Já jsem ráda , že clotík zabral, ale pořád nevím , jestli to vajíčko prasklo ![]()
Vůbec to na mě není vidět, nejsem obézní, spis hubená, nemám žádné pupinky ani ochlupení, ale za to uvnitř mám klasické PCO, bez menstruace, ovulace
takže nic moc, můj doktor říká, že nechápe jak já muzu mít PCO, na první pohled se úplně liším od klasických na prvních pohled viditelných příznaků PCO… ale i tak to mám, bohužel … ![]()
A neposlal tě na umělé oplodnění ? Protože 3 roky už je dost dlouhá doba. Zkoušela jsi brát nosifol nebo inofolic a k tomu gynex?
Tyhle doplňky stravy jako nosifol beru již 4 rokem, takže to mi už asi nepomůže a toho, co jsem vyzkoušela… od bylinek po tinktury, léčitele, kartarky, čínskou medicínu, cvičení dle mojžíšové atd… to někteří lidé nestihnou za cely život, co já stihla za 4 roky
ano uměle oplodnění mám jedno již za sebou, první transfer nevyšel a já se psychicky sesypala a od té doby jsem v caru nebyla… mám ještě 4 mrazáčky… ![]()
Devcatka ahojky my jsme se snažili skoro dva roky veškerý leky jsem vyzkousela. V prosinci me dr poslal na driiling vaječníků jeste v prosinci jsem zacala kapat GYNEX v lednu byla MS a v unoru //
preji vam hodne stesti at brzy najdete // ![]()
@Nikuska…niky To jsi jedna z těch šťastných
gratuluji! Já mám za sebou drillingy dva a stejně nic
![]()
Holky a vy co jste někdy mely clostibegyt a následně vyvolavacku na prasknutí folikuli citily jste ovulaci? Myslim bolest pro prasknuti. Já se obavam, že mi folikul neprasknul nic jsem necitila: (