PCO - clostilbegyt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
471
30.9.15 15:11

PCO - clostilbegyt

Ahoj ženy,

jsem tu nová, ale jak tak koukám nejsem v tom sama. Popíši Vám krátce svůj příběh a byla bych ráda, kdyby někdo, kdo už je o trošičku dál mi k tomu řekl jeho zkušenosti a rady.
HA beru od svých 14 let. Žádné problémy jsem nikdy neměla. Vše probíhalo naprosto v pořádku, bez bolestí, menstruaci jsem měla na minutu přesně, myslela jsem si jak jsem v pořádku a, že je vše ukázkové. Problém nastal v březnu konkrétně 9.3.2015, kdy jsem si vzala poslední prášek HA s tím, že jsme se s manželem rozhodli začít pracovat na miminku. Začalo to tím, že jsem nedostala menstruaci. Po měsíci jsem si samozřejmě myslela, že jsem těhotná, když jsem MS nedostalam říkala jsem si jaká to je rychlovka atd. naivka :nevim:. Takže jsem zkoušela TT vše samozřejmě negativní. V květnu po 2 měsísích jsem šla k Dr. už mi to přišlo divné, tam mi přišli dle UTZ na cysu 5×6 cm, která mi o týden na to, co jsem se to dozvěděla praskla sama, takže se nic zásadního neřešilo. Po tom začali následovat měsíc co měsíc injekce Agolutinu na vyvolání MS, poprvé jsem měla strašné bolesti a silnou MS, další měsíce až do ted už je to krátké a bez jaékoliv bolesti. Paní Dr. mi v srpnu sdělila, že se jedná o PCO a nasadila Clostilbegyt. Dne 15.9 jsem šla na injekci Agolutinu, 20.9 přišla MS a trvala 3 dny. Jako obvykle, Clostilbegyt jsem brala 1-0-1, 3-7 DC. Říkala, že to zkusíme po 3 měsíce Clostilbegytem a pak bych šla na „seříznutí vaječníků“ laicky řečeno. Nevím o tom vůbec nic, jen to, co jsem slyšela u Dr. Teď čekám jestli tedy clostík zabere. V pátek jdu na UTZ, tak strašně moc doufám, že ano…
Máte některá taky takový aspon trošku podobný problém jako já?
Díky za všechny komentáře. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2455
30.9.15 16:25

Ahoj :mavam:. Mám podobný problém - PCO, ale neléčím Clostilem.

Doporučuji navštívit tuhle diskusi https://www.emimino.cz/…o-to-215260/

Je tam dost živo a holky Ti rády poradí a sdělí své zkušenosti :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
30.9.15 17:31

Ahoj Veverko :mavam:,

děkuji moc, zkouknu to.

Máš diagnostikováno PCO? Jak se léčíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
30.9.15 20:14

@Niki.F. Ano, mám potvrzené od lékařky PCO. Doktorka mi podává léky na vyvolání ovulace. Dává mi nejdřív nízké dávky Puregonu a pak Pregnyl a Utrogestan. S těmi léky mám pokaždé ovulaci, ale zatím to nevyšlo :nevim:. Možná jsem trochu netrpělivá, čekáme už přes dva roky :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
30.9.15 20:51

Veverko, :mavam:
Utrogestan já bych měla dostat, co tedy říkala Dr. až podle pátečního UTZ… A ten je na co? Protože když ovu bude, tak to je na udržení vajíčka? :nevim:
Určitě Ti to vyjde. Vůbec nejsi netrpělivá! To jsem možná tak já, myslela jsem si, že to bude brnkačka a šup, šup bude mimi… a ono prd :pocitac:
A to Ti ani Dr. neporadila po 2 letech laparoskopii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
1.10.15 08:07

@Niki.F. Na laparoskopii už jsem také byla. Tam našla malé ložisko endometriózy, jinak bylo všechno v pořádku.

Utrogestan je na udržení sliznice a měl by právě pomoci zahnízdění a udržení těhotenství.

Už mám zkrátka pocit, že se to fakt vleče :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
1.10.15 08:45

Veverko,

to chápu, je to prostě děs, ten kdo miminko nechce, tak to ho má hned a ten, kdo si ho přeje, musí čekat.
Věřím, že je to hodně o psychice.. tedy aspon u mě… každý mi říká at se na to nesoustředím, ale ono to nejde… víš to sama… :nevim:
Ale my to zvládneme, vim to!! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
1.10.15 08:49

@Niki.F. Hlavně mi řekni, jak se „nesoustředit“ a „nemyslet“ na to, když nesmím prošvihnout UZ, brát léky včas apod. To prostě nejde. Teď mám od léků měsíc pauzu, ale nechala jsem se přesvědčit, ať si udělám ovulační testy… Negativní :cert:. Vypadá to, že bez léků opravdu ta ovulace není :nevim:. A fakt nevím, co s tím udělat. Už jsme zkoušeli všechno možný na podporu ovulace :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
1.10.15 09:14

Přesně tak, jak říkáš… nejde se na to nesoustředit, když bereš léky, samý UZ atd. Nejde to… musíš na to myslet.. Já jdu na ovulační test za chvilku, taky mi dr. řekla ať ho zkusím mimo to, tak jsem zvědavá, ještě nebyl nikdy pozivní :lol: Já to chápu, když se pak zkouší uplně všechno, tak je to strašnej nápor na psychiku… Já už teď po 7 měísích mám stavy, že jsem občas na zabití.. občas lituju manžela… :oops: ale to se nedá nic dělat, hormony se mnou cloumají… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
1.10.15 09:33

Tak je ovulák negativní… Víc mi řekne asi zítra. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.10.15 17:08

Ahoj, jsem na tom uplne stejne jako ty :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
15.10.15 14:06

@KatkaXY

Ahoj Kačenko,

já už jsem trochu dál, mně clostík absolutně nezabral, nic se tam ani nehlo a dr. řekla, že to nebudeme pokoušet další 2 měsíce a už jsem objednaná 2.11 na laparoskopii-drilling vaječníků, tak já doufám, že po tomto zákroku bude vše jak má a konečně budeme mít mimi :dance:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
15.10.15 14:16

@Niki.F. Držím palce :kytka:. Spousta holek po laparce otěhotní, tak ať jsi mezi nimi :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
15.10.15 14:44

@Veverka X

Děkuji Veverko :kytka:,

já se na jednu stranu strašně těším, hlavně kvůli tomu, že budu mít konečně pravidelnou MS… teda aspon v to doufám. Také moc věřím, že se nám to povede.

Děkuju moc za podporu, nám oboum se to co nejdříve povede!! :mavam: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
16.10.15 13:08

Ahoj holky,
Nemáte některá zkušenost s lékem Femara? Mám PCO a na clostilbegyt jsem přestala reagovat:-( Měla jsem folikul jen jednou před třemi měsíci a dostala jsem injekci pregnyl a dokonce i otěhotněla ale za 3 týdny bylo po všem…a ted už na clost. vůbec nereaguji:-( tak jsem dostala femaru 3× denně 1tbl od 3.dne do 5. dne cyklu, ale v letáku je napsáno že je to lék na léčbu rakoviny prsu…tak z toho nemám dobrý pocit co to je za driák..
Děkuji za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital