Dál absolvovat plánovaný styk nebo zkusit IUI, či rovnou IVF?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
27.8.25 22:28

PCO, IUI, IVF

Ahoj, myslela jsem, že nikdy nenapíšu příspěvek, ale treba mi pomuzete s rozhodnutim. 1,5 roku snazeni, pak CAR, 2× planovany styk s ovitrelle a nic. Vysetreni vse ok - hormony, vse. Nemam zadne priznaky pcos, ale mám na ultrazvuku vice vajicek a vyssi AMH asi 8. Což teda k potvrzeni pcos staci. Ikdyz jsem se vsude docetla, ze k tomu je chybejici ms nebo chybejici ovulace - coz mam vpohode. Ja ted ale nevim, jestli dal absolvovat planovany styk, jestli ma vubec cenu jit na iui a nebo rovnou na ivf. Precetla jsem tolik, clanku a diskuzi, ale stejne zkusim napsat.. dekuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6895
27.8.25 23:14

Záleží na tom, kolik Ti je let.
Já bych to do IVF ještě nehnala. Snažíte se v podstatě chvíli, o trochu déle než je standardní u zdravých párů. Časovaný styk, možná IUI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
27.8.25 23:45

@Wudy
Ja osobne bych sla nejdriv do IUI. Ja jsem z IUI otehotnela hned nekolikrat a ted z nej kazdym dnem cekam druhe dite. IVF u me treba vubec nevyslo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8013
28.8.25 05:35

Já mám PCOS a teda AMH ještě větší. My podstoupili 4X iui pak 1. Ivf. Na druhé klinice 1 iui a pak ivf. Zpětně bych u nás do iui nešla pro nás ztráta času bez výsledku. Ale u vás bych to aspoň párkrát zkusila. A pak šla do ivf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2804
28.8.25 05:48

@Zetmi pod toto se podepisuji, mame to do puntiku stejne. Jo a nevim cim to je, ale dle mereni bazalni teploty ovulaci mam take, cca az 28. den treba, ale dtejne jsem nikdy prirozene neotehotnela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5568
28.8.25 09:54

Kolik je ti let? Spermiogram je v pořádku? Máš vyšetřenou průchodnost vejcovodů?
Pokud tě nějak extra netlačí věk, šla bych nejdříve do IUI. Do IVF bych šla až po několika nepodařených IUI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9267
28.8.25 11:58

Jak píšou holky, hodně záleží na věku a podle toho bych se rozhodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
28.8.25 22:09

@Lojzísek je mi 31 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
28.8.25 22:10

@Gracetheworld ano, spermiogram ok. Je mi 31 a dohodli jsme se, ze ted pujdu na průchodnost vejcovodu a iui.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
28.8.25 23:42

@Wudy Asi bych to takhle brzy ještě neřešila. Podstoupila jsem jednou IUI bylo z toho akorát biochemické těhotenství a jen mi z toho zbyli oči pro pláč a byla jsem z toho ve stresu. Ješte mě pak chtěli dávat na průchodnost vejcovodu, ale to jsem nějak necitila tak jsem nakonec nesla (furt je to reprodukční orgán a je tam riziko ze se ti můžou udělat srusty.)A nakonec jsem pak přirozeně otěhotněla dva roky poté. Žádný problem nenašli ani u me ani partnera. Spis bych zkusila Macu nebo kontryhel me teda spise vyslo sledovat ovulaci mela jsem ji jindy nez je.
Ale jedne kamarádce IUI vyšla hned na poprvé. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5568
29.8.25 08:40
@Wudy píše: Více

Tak v tom případě bych se do IVF nehnala a zkusila nejdřív IUI. Jsi pořád mladá, máš čas, ale rok a půl snažení už není málo, tak proč tomu nezkusit trochu pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.