Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, myslela jsem, že nikdy nenapíšu příspěvek, ale treba mi pomuzete s rozhodnutim. 1,5 roku snazeni, pak CAR, 2× planovany styk s ovitrelle a nic. Vysetreni vse ok - hormony, vse. Nemam zadne priznaky pcos, ale mám na ultrazvuku vice vajicek a vyssi AMH asi 8. Což teda k potvrzeni pcos staci. Ikdyz jsem se vsude docetla, ze k tomu je chybejici ms nebo chybejici ovulace - coz mam vpohode. Ja ted ale nevim, jestli dal absolvovat planovany styk, jestli ma vubec cenu jit na iui a nebo rovnou na ivf. Precetla jsem tolik, clanku a diskuzi, ale stejne zkusim napsat.. dekuju ![]()
Záleží na tom, kolik Ti je let.
Já bych to do IVF ještě nehnala. Snažíte se v podstatě chvíli, o trochu déle než je standardní u zdravých párů. Časovaný styk, možná IUI.
@Wudy
Ja osobne bych sla nejdriv do IUI. Ja jsem z IUI otehotnela hned nekolikrat a ted z nej kazdym dnem cekam druhe dite. IVF u me treba vubec nevyslo…
Já mám PCOS a teda AMH ještě větší. My podstoupili 4X iui pak 1. Ivf. Na druhé klinice 1 iui a pak ivf. Zpětně bych u nás do iui nešla pro nás ztráta času bez výsledku. Ale u vás bych to aspoň párkrát zkusila. A pak šla do ivf.
@Zetmi pod toto se podepisuji, mame to do puntiku stejne. Jo a nevim cim to je, ale dle mereni bazalni teploty ovulaci mam take, cca az 28. den treba, ale dtejne jsem nikdy prirozene neotehotnela ![]()
Kolik je ti let? Spermiogram je v pořádku? Máš vyšetřenou průchodnost vejcovodů?
Pokud tě nějak extra netlačí věk, šla bych nejdříve do IUI. Do IVF bych šla až po několika nepodařených IUI.
Jak píšou holky, hodně záleží na věku a podle toho bych se rozhodla.
@Gracetheworld ano, spermiogram ok. Je mi 31 a dohodli jsme se, ze ted pujdu na průchodnost vejcovodu a iui.
@Wudy Asi bych to takhle brzy ještě neřešila. Podstoupila jsem jednou IUI bylo z toho akorát biochemické těhotenství a jen mi z toho zbyli oči pro pláč a byla jsem z toho ve stresu. Ješte mě pak chtěli dávat na průchodnost vejcovodu, ale to jsem nějak necitila tak jsem nakonec nesla (furt je to reprodukční orgán a je tam riziko ze se ti můžou udělat srusty.)A nakonec jsem pak přirozeně otěhotněla dva roky poté. Žádný problem nenašli ani u me ani partnera. Spis bych zkusila Macu nebo kontryhel me teda spise vyslo sledovat ovulaci mela jsem ji jindy nez je.
Ale jedne kamarádce IUI vyšla hned na poprvé. ![]()
@Wudy píše: Více
Tak v tom případě bych se do IVF nehnala a zkusila nejdřív IUI. Jsi pořád mladá, máš čas, ale rok a půl snažení už není málo, tak proč tomu nezkusit trochu pomoct.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.