PCO - verdikt IVF

1265
22.11.14 10:22

PCO - verdikt IVF

Ahoj holky snažilky s PCO :mavam:
Mám na vás dotaz… Snažíme se s přítele o druhé mimčo už rok a čtvrt. Beru 19-26 DC Duphaston na úpravu MS. 7 cyklů beru Clostilbegyt, s tím, že jsem měla 2 měsíce pauzu. Včera jsem byla na UTZ na folikulometrii ( 13 DC ). Dr. mi opět řekl, že nemám žádný folik. Mám zkusit poslední cyklus s clostilem s dávkou 2-0-2 a pokud to nezabere tak mi dr. řekl, že už to nemá smysl, že pro mě víc udělat nemůže a že poslední šance je IVF. Nevíte holky prosím vás jestli jsou ještě i jiné postupy než jít hned na IVF? Nemůžeme si to dovolit jelikož máme hypotéku. První dcera se nám povedla po roce a čtvrt na první pokus s clostilem a pregnylem.
Moc děkuju za každou odpověď a radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13428
22.11.14 10:52

@And-y nech se poslat na laparoskopii. Já mám taky PCO a neovulovala jsem. Měla jsem moc silný slupky na vaječníkách tak mi je nařízli- jak mi tenkrát dr v caru vysvětlila- jak pomeranč a od té doby ovulace každý měsíc ;) Potom se mi udělaly ještě srůsty takže jsem byla na druhé laparoskopii na rozrušení a za měsíc jsem byla už těhotná. Obě děti mám nakonec přirozeně :) Hodně štěstí a at se zadaří co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
22.11.14 11:05

Jo, drilling vaječníků by mohl zabrat. Případně můžeš ještě zkusit začít užívat inositol - v přípravcích Nosifol nebo Inofolic. To je v poslední době v podstatě zázrak při léčbě PCO - samozřejmě s ohledem na to, v jakém stavu jsou vaječníky, jak píše @Pekoni, někdy je třeba je narušit, aby vajíčko mělo „kudy ven“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1579
22.11.14 11:38

@And-y Ahojky, určitě laparoskopii, ten zákrok jako popisuje @Pekoni se jmenuje drilling vaječníků. Určitě jdi do centra asistované reprodukce, kde ti udělají i další vyšetření jako je třeba imunologie. Hlavně se nenech opít rohlíkem jako já.

Můj příběh: Mám PCO, žádný cyklus, žádná ovulace. Manžel má pomalejší spermíky. Takže máme za sebou dvě neúspěšná IVF, a neúspěšné inseminace. Teprve po těchto zmařených pokusech jsem se tady v diskuzích dočetla o laparce a drillingu vaječníků. Tento zákrok opravdu může vrátit ovulaci a pokud nebude jiný problém, tak časem můžeš otěhotnět přirozeně. Já právě teď čekám až budu moci jít na laparoskopii a potom budeme zkoušet inseminace. IVF opravdu dávám jako úplně poslední pokus… :|

Je to obrovský nápor na psychiku a ráda ti poradím pokud budeš něco potřebovat vědět. Hodně štěstí a určitě nadále vyhledávej informace a taky se obrň trpělivostí a optimismem, protože to mnohdy bývá běh na dlouhou trať. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
22.11.14 11:40

@Pekoni @histep a má to cenu, když se mi ty vajíčka netvoří vůbec ani po clostilbegytu? Právě na ten drilling se chci v prosinci zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
22.11.14 11:44

@Sájoušek Děkuju :) No včera to pro mě byl šok jakým způsobem mi to dr. řekl. Na takový způsob jako už se mi to nechce dál řešit jeďte si to zaplatit. Vím, že to bývá běh na dlouhou trať :) Sílu mi dodává první dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1579
22.11.14 11:46

@And-y Tím drillingem se totiž zmírní PCO, odplaví se přebytečný mužský hormon a myslím, že i ty cystičky se dostanou ven. Potom právě bude,,čisté" prostředí pro tvorbu vajíčka, ať už samo od sebe a nebo pomocí clostilu. Jinak já vždy beru clostík 2-2-2 aby vůbec něco bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1579
22.11.14 11:47

@And-y No co si člověk nezařídí sám to nemá… smutné že to platí i ve zdravotnictví… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
22.11.14 12:04

@Sájoušek Tak to je super, na ten drilling se určitě poptám :) To je fakt, že co si člověk sám nezařídí to nemá. Kdyby tam včera byla doktorova manželka tak ta by mi to všechno vysvětlila a hlavně by se snažila najít nejlepší způsob. Jenže ona je jen v úterky a to mi nevyšly ty dny. Zkusím se objednat k ní a na všechno se jí poptat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1579
4.2.15 21:47

@And-y ahoj koukam ze se vam nakonec zadarilo prirozene. Gratuluji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
4.2.15 22:24

@Sájoušek Ahoj. Děkuju :) Nakonec jo, byl to takový malý před vánoční zázrak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí