Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, nevim vubec nic o metodach v CAR, kterymi se pomaha k otehotneni. Dnes jsem tam byla poprve, zatim na pohovoru a testech. Mam vice nez rok problem s rustem sliznice, beru Estrofem. Dr. se zminil o tom, ze jedna z moznosti je, ze by mohlo jit uz o prechod- dalo by se s tim v tomto pripade pak jeste neco delat? Myslim nejaka z tech metod.. Na minule kontrole u meho gynekologa ale byla zminka o tom, ze se vajicka tvori-ze vajecnik pracuje. Je mi 39 a jednoho prcka mame. dekuju moc za nazory
Nadpis se mi hodí, ale dotaz mám teda jiný. Máma je po přechodu, už asi 2 roky menstruace žádná. Před 3 roky umřel táta a ona si našla přítele. Nebo našla, znají se už spousty let. Je to divný takhle se ptát, ale pokud už nemá menstruaci, tak je potřeba používat nějakou ochranu? Já to fakt nevím a odpovědět neumím. ![]()
@Spokojení obecně pokud už nemá MS víc jak rok, tak nemusí. Je určité období, kdy obvykle ty hormony blbnou, cykly nejsou už vždy ovulační, mají krátkou luteální fázi, zkracují se, nebo naopak prodlužují, a to znamená že už činnost pohasíná. Když už delší dobu není MS vůbec (a ještě bych asi chtěla od Dr nějaké potvrzení, hormonální profil nebo tak něco), tak bych se už nijak nechránila a měla se za po přechodu.