Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky mám dotaz. Sex (nechraneny) jsem naposledy mela na zacatku rijna. Za dva týdny na to sem dostala menstruaci. Ta dalsi ktera mela prijit tak už neprisla. Byla jsem u doktorky a ta rikala ze to tehotne nevypadá a dala mi vyvolávacku. Dneska to je 45DC a tyden po vyvolavacce a menstruaci jsem porad nedostala. Tt jsem si dělala a vecer jsem měla pocit ze tam byl opravdu takový extemne slaby proužek (doktorka mi taky ale rikala ze mám cystu), někde sem četla ze ta taky muže vyvolat falešne pozitivni test. Myslite si ze mužů byt těhotná z toho styku na začátku října? Nebo by mi to už nějaký test ukázal nebo by to doktorka viděla? Říkala ze pokud jsem těhotná tak by to muselo být čerstvě což je teda z toho října asi blbost. Ale nevím jsem zmatená. Co myslíte?
1. Cysta skutecne muze udelat falesne pozitivni tehotensky test.
2. Cetla jsem o nekolika pripadech, kdy zena byla tehotna, ale tehotenske testy mela stale negativni.
ALE!!!
3. Pokud bys byla tehotna ze styku ze zacatku rijna, tak bys ted byla v cca 10. tt. A to by doktorka na ultrazvuku fakt neprehledla ![]()
@Janča6 no ona prave rikala ze to těhotně nevypadá, ale že pokud to po te vyvolavacce nedostanu mám se otestovat. Takže jsem z toho byla zmatená
@Terez859 píše:
@Janča6 no ona prave rikala ze to těhotně nevypadá, ale že pokud to po te vyvolavacce nedostanu mám se otestovat. Takže jsem z toho byla zmatená
A rikala jsi ji, kdy jsi mela posledni nechraneny styk?
Maximalne bys mohla byt tehotna treba z pozdejsiho chraneneho styku, kdy treba byl poskozeny kondom. Ale to fakt jen teoretizuju.
Pcos je potvora. Vůbec bych v tomto stavu neřešila vyvolavacky, je to akorát nepřirozeny zásah do těla, který nic nevyřeší. Raději bych nejela na přírodní cestu. Ikdyz nebudeš mít ms tři mesice, nic se nestane.
@Terez859 tehotenstvi je šance v radu promile, to ze nemáš ms i přes vyvolavacku je fakt to pcos. Mám s tím dost zkušenosti…
@Janee19 no jasne, jen me zarazil ten duch na tom tt, protoze rikam. Styk jsem naposledy měla někdy 8.10 od té doby nic, takže mi to vůbec nejde do hlavy ![]()
@Terez859 píše:
@Janee19 no jasne, jen me zarazil ten duch na tom tt, protoze rikam. Styk jsem naposledy měla někdy 8.10 od té doby nic, takže mi to vůbec nejde do hlavy
To je temi cystami ![]()
@Janča6 no dneska jsem si dělala další a tam už nic nebylo. Nebo možná jen fakt takový malinký náznak když ho poradně otočím ke světlu jinak nic. Říkám si ze kdybych těhotná byla tak by ta carka určitě sílila když to dneska už 46DC. A taky vim jak to funguje, vim ze asi nemůžu být těhotná ze styku který byl v říjnu. Jen me pravé hrozně zarazil ten duch. Test sice nebyl z první rani moci asi ze druhé nebo třetí ale říkám si ze kdyby to bylo těhotenství tak by mi to už takhle pozdě 46DC ukázala i jiná než rani moc. Ale nevím jsem z toho fakt zoufalá. Ale taky soudím i z toho co rikala mudr ze to těhotně nevypadá a pokud ano tak by to muselo byt hrozně čerstvé, což nebylo. Jak jsi psala kdyby to bylo z toho října tak by to určitě už musela poznat ne?
@Janee19 dobrý den. Nedávno mi doktor řekl že je dost možné že mám PCOS. Dostala jsem vyvolavacku. Pokud ms i tak neprijde mam jit znova ve ctvrtek. Zatim necitim ze bych ji mela dostat. Jak jste to resila Vy? ![]()
@Anonymní píše: Více
Nikdy jsem na ni nebyla. Umele vyvolana ms nic neresi. Chcete mit prirozeny cyklus? Nebo otehotnet? Zalezi co cekate, ale injekce nicemu nepomuzou, na ty se vyprdnete ![]()
@Janee19 me ji dal doktor. potvrzene PCOS zatim nemam. Na dite mam jeste brzy a otehotnet bych fakt nechtela ted. Doktor neco rikal o antikoncepci. Je to tedy divny ze doktor mi dava injekci ikdyz mi nejspis nic neudelaji?
@Anonymní píše: Více
Tak to jsi v idealni situaci, kdyz na dite jeste nepospichas. Vykasli se na doktora, injekce a antikoncepce jsou krok do pekla. Zkus nejake prirodni nehormonalni preparaty, ja mam dobrou zkusenost s Inositolem, nekdo zase drmek nebo gynex. Muze se ti po nich hezky srovnat cyklus. A kdyz nesrovna, tak nesrovna, pri pcos jsou dlouhe cykly, ale neni to nic, co by ti ublizilo. Moje sestrenice ma ms 2× za rok a kupodivu i otehotnela. Neprijemne spis muzou byt ty dalsi projevy, nadvaha, ochlupeni…