PČR - psychotesty

Anonymní
7.8.24 07:49

Pcr - psychotesty

Dobry den,
Budu delat psychotesty a i kdyz vim, ze se nejde na ne uplne pripravit, tak shanim tipy. Zkousel jsem si ruzne iq testy, vykonovou cast i tu na osobnost. Vyslo mi vse v pohode, ale vyssi lzifaktor :lol:, i kdyz jsem v nicem nelhal. Spis jsem asi nejake otazky pochopil trochu jinak. Myslim si, ze se na tuto praci hodim, proto bych to nerad zkousel az zas za 2 roky. Tak to uz zkousim i zde, poradil by mi nekdo? Jak spis na neco odpovidat? Nebo nejaky tip? Jaky by mel byt po osobnostni strance vubec policista? Diky :pankac: a pardon za anonym

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
438
7.8.24 07:53

Když jsem dělala já psychotesty, tak tam byla třeba jedna otázka, která byla třeba 10× jinak formulovaná.
Pokud si člověk toho všimne a je vnímavý, více si pamatuje, tak ví, jak odpovědět. Je to hodně individuální.
To samé u ústní, kdy s vámi mluví, ptají se. Jednu otázku řeknou třeba 4× jinak a když odpovíte 4× jinak, tak se ptají, proč tak odpovídáte apod. Dělala jsem je před 6ti lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
7.8.24 08:06
@Anonymní píše: Více

připravuješ se správně
zkus těch iq ještě víc, hodně se tam doplňují řady - třeba slov, co následuje, co tam patří či nepatří ( může jít o stejnodruhové věci, nebo i věci, které spojuje jen jedna vlastnost - příklad vyřaď nepatřící : televize-píšťalka-noviny-pták-gramofon-komár

nepatří tam kupodivu Noviny, protože nevydávají narozdíl od všho ostatního zvuk)
taky dost matematické řady a skryté části hrací kostky či jiné matematické doplňovačky

na lži-skore fakt bacha, můžeš za to vyletět, obecně jde o to, že existuje řada vložených otázek do testů, které se buď skoro dublují již s položenou otázkou, nebo jde o otázku, na kterou bys měl jasně odpovědět, ale ty ze sebe děláš „lepšího“ a celé to překombinuješ..
takže je lepší třeba na otázku o dívání se do ohně klidně odpovědět, že ano, rád
neznamená to fakt, že jsi pyroman a většina lidí se na oheň dívá rádo…
Obecně je prostě lepší zaškrtávat osobnostní otázky podle pravdy..

pár poznatků třeba kluci píšou tady
https://www.policista.cz/…a/club/3068/?…

hodně štěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.24 08:22
@Lucy75 píše: Více

Dekuji moc, ja se myslim do toho dost zamotal, ze jsem polemizoval, jestli otazka je mirena na profesni zivot nebo spis osobni (protoze bych odpovedel jinak). Hlavne si nemyslim, ze bych lhal, protoze myslimc ze jsem dost uprimny clovek. Tuto diskuzi jsem take cetl. Odpovidam podle pravdy, jen u neceho jsem se snazil si rict: jak bych odpovedel uz ve sluzebnim pomeru, jako policista. Bylo tam dost otazek treba: vidim nekoho brecet/smutneho, pomuzu mu. A pote treba: kdyz mi clovek rekne, ze nechce, abych mu pomohl, pomuzu mu.
Ja uz zacal premyslet, ze v osobnim zivote bych ho nechal, ale v profesnim bych mu pomohl (vybavovaly se mi ruzne situaci) a asi se to nastradalo ze lzu a odpovidam ruzne :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
24914
7.8.24 08:30
@Anonymní píše: Více

ano, to je přesně ten typ otázek, kdy se ti nasčítá to lži-skore
odpovídej tak, jak jsi DNES, jaký jsi, žádné co by kdyby… a jak by odpovídal Policista :zed:
prosím tě, policista není jednotlivá „diagnoza“ :mrgreen: sice v něčem jsme podobní, ale jsme lidi jako každý druhý, nejsme stejní… včetně motivace pro tu práci.. taky se to různí..
takže tenhle moment vůbec nezohledňuj…

jinak ti ten test prostě vyjde, že lžeš a projedeš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.24 08:39

Diky moc! “Jaky jsem dnes” pisu si :lol:
Vim ze to neni diagnoza :lol: ale jaky bys rekla ze podle psychotestu by mel byl policista? Jasne empaticky, asertivni, ne uplne rad byt stredem pozornosti, jaky dyl? Co treba introvert/extrovert?

• Citovat
  • Upravit
24914
7.8.24 08:51

U policisty vadí každý extrém, takže jak přílišný extrovert, tak přílišný introvert není OK, více vadí ten introvert, protože dokáže hůře komunikovat s lidmi a policejní práce ze 100% o Komunikaci, a nikoliv snadné a jednoduché, často jsou ti lidi agresivní, pod vlivem alkoholu nebo OPL, lžou ti do očí…
hlavně by měl být VYROVNANÁ DOSPĚLÁ OSOBNOST
na to si psychologové dávají pozor, kluci kolem 20 z mamahotelů moc dospělí ještě nebývají, posledně řekl jeden takový synek ředitelce na výtku k rozvázaným botům, že mamka mu vždy kupovala boty na suché zipy :zed: a některé matičky volají šéfům oddělení a své syny „omlouvají“ kvůli nemoci jako ve škole :zed: tak to fakt jednoznačně NE.. musí se umět v první řadě postarat Sám o sebe..
až pak se může starat o jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.24 09:06

Tak to je mazec :lol: :lol: Tak to fakt nejsem, moc diky za tipy, kdyby te neco jeste napadlo budu rad.

• Citovat
  • Upravit
Missinecka
7.8.24 21:01

Já jsem se „připravovala“ přímo ze stránky policejních psychotestů a musím říct, že mi to fakt pomohlo… osvěžila jsem si číselné řady, geometrické tvary a všechny tyhle logické srandy, ze kterých jsem měla strach a které mi prostě nejdou.

Na ten zbytek už se nepřipravíš, ale normální průměrně inteligentní člověk to musí zvládnout 8) Odpovídej prostě tak, jak to momentálně cítíš… kdyby ses rozhodl lhát, tak v tom množství otázek to nemáš šanci ulhat všechno a akorát by ses do toho zamotal. Těch 600 nebo kolik otázek už po několika zdlouhavých testech už je únavných a já osobně jsem byla ráda, že už nad tím nebylo potřeba přemýšlet :kytka:
Ty testy nejsou „těžké“, ale spíš hodně podceňované…
Bude to únavné, ale dáš to :mavam: Držím palce :palec:

• Citovat
  • Upravit
1409
7.8.24 21:17

Tu část se slovy „vyřaď nepatřící“ teda nechápu - vždyť tam existuje odůvodnění u každého slova, proč ho vyřadit. Proč jsou správně zrovna noviny… Vždyť je to pak jen o tom, jestli to tipneš podle uvažování toho, kdo to vymýšlel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.24 11:30
@kyslík píše: Více

Naprosto souhlasim, zkousel jsem si testy taky primo ze stranek od policie a mel jsem dobre oduvodneni, proc bych neco vyradil, ale bylo to neco jineho. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15916
8.8.24 11:37

To mi řekni, co s těmi lidmi u PČR děláte, když jsou bývalí příslušníci značně nevyrovnané osobnosti. A o tom, jak by v těle hrocha dělali fyzické testy, rozebereme někdy jindy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
8.8.24 11:48
@Zumpa píše: Více
:mrgreen: ano, naše profese zanechává značná poškození na těle i duši :mrgreen:
jak říká náš služební lékař : někteří svou vstupní váhu i zdvojnásobí :mrgreen:

a jinak - každá práce nese své deformace, tak to prostě je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8115
8.8.24 11:52

To je přesně ono, nepřekombinovávat, nevymýšlet složitá zdůvodnění a hlavně se nesnažit to nějak ofixlovat :) Většinou to první, co člověka tak nějak samozřejmě napadne, bývá to správné, ale když nad tím člověk začne moc přemýšlet, tak si nakonec zdůvodní špatnou odpověď :) Dělal jsem testy několikrát za život (myslím ty opravdové, co tam člověk sedí pár hodin, ne nějaké z časopisu Květy :) ) a vždy mi vyšlo velmi vysoké skóre podle mě jednak díky dobré paměti, kdy jsem vnímal opakující se jinak formulované otázky a hlavně díky tomu, že jsem prostě napsal to první, co mě u otázky napadlo :) Protože kdybych nad tím moc přemýšlel, tak bych si určitě našel nějaké zdůvodnění i pro ty špatné odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24914
8.8.24 12:12

@rmot tos dělal k armádě?

já to zažila 2× v životě celodenní a byla jsem pak totálně vyřízená, KO…
ale mně dělají problémy už od 2.stupně zš složitější matematické operace, narozdíl od humanitních a slovních - kde to valím od pasu rychlostí blesku, ale uvědomit si nějaké řady, ve kterých už nejen sčítáš/odčítáš a násobíš-dělíš, ale ještě od toho celého musíš odečíst-přičíst nějakou zradu ze začátku otázky, nebo si jen uvědomit ty kostky, když jsou extra těžce nastavené, no, zpocená až na pr-eli a závity zavařené :mrgreen:
osobnostní otázky mi nikdy nevadily, ani nikdy nevadily horší věci z dětství, jen se zkoumalo, jak jsem s tím srovnaná - to samé brácha - dosáhl na extrémně vysokou pozici u pčr, de fakto systémově jednu z nejvyšších - a tomu se v tom dětství šťourali trochu víc, ale taky to ustál, protože je prostě silnej a srovnanej :srdce:
už je v civilu, zdědil lesy, pole, vinohrady a polo-penzion, tak se baví tím a je šťastný a spoko, říkal, že už ani nespával, pohyboval se v nejvyšší politice (na korupci) a to fakt nechceš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat