Dítě svěřené do péče matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7009
25.4.15 23:44

@Kimberly67 a ty jsi do toho navrhu napsala jak by mel probihat styk? My jsme v navrhu vubec toto nemeli zmineno, soudce to neresil, mame jen svereni a alimenty, podany navrh na rozvod, ptala jsem se advokatky a ta mi rekla, ze kdyz to takhle projde, tak mame styk dohodou. Ale my teda jsme schopni se dohodnout, takze to nicemu nevadi, pokud dela otec problemy, tak bych se na to u soudu normalne zeptala a jakypak nemas zminovat, kdyz neco nevim, tak se zeptam, hlavu ti nikdo neukousne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
25.4.15 23:49

Děkuji za odpověď, raději bych měla styk napsaný černé na bílém, už tak je to na psychárnu :cert:,ale nikoho známého bohužel u soudu neznám a na advokáta vůbec nema :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
25.4.15 23:50
@Bibi239 píše:
@Kimberly67 a ty jsi do toho navrhu napsala jak by mel probihat styk? My jsme v navrhu vubec toto nemeli zmineno, soudce to neresil, mame jen svereni a alimenty, podany navrh na rozvod, ptala jsem se advokatky a ta mi rekla, ze kdyz to takhle projde, tak mame styk dohodou. Ale my teda jsme schopni se dohodnout, takze to nicemu nevadi, pokud dela otec problemy, tak bych se na to u soudu normalne zeptala a jakypak nemas zminovat, kdyz neco nevim, tak se zeptam, hlavu ti nikdo neukousne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
25.4.15 23:52

Do návrhu jsem nepsala nic, jak by měl styk probíhat a to, že půjde sociální pracovnice se mnou, neznamená, že bude hrát na mojí stranu.No když to neudělají hned, tak holt půjdu na zvláštní stání, ať mají úředníci stále co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.18 12:45

Holky prosim, mela jsem s manzelem rozvod, pred nim svereni do pece me, rozvod jsme behem odvolaci lhuty vzali zpet, zili spolu rok (ano druha sance se moc nevyplatila) a ted se rozchazime. Je jasny ze zadost o rozvod bude treba podat znovu, jak ale to svereni do pece? Je jakoby porad platne? Je z roku 2016.
Děkuju :srdce:

• Citovat
  • Upravit
5924
1.2.18 12:49

Jednou to soud potvrdil, tak je v péči tvé. A teď stačí jen rozvod. Pokud se ale změnily nějak finanční poměry, tak ale budeš muset stejně žádat soud o přezkoumání výživného. Takže je možné, že vás stejně 2 soudy čekají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
1.2.18 12:50

Hele nevím jak to přesně ale myslím si že to bude celé znovu i s tou péčí, protože logicky všechno se mohlo změnit, i důvody proč by třeba při nejhorším nemohly být děti ve tvojí péči..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
1.2.18 12:53

@Barbjily
Tak to by snad musel u soudu napadnout chlap, že najednou se „není schopna“ postarat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
1.2.18 12:53

Jestli máš rozsudek, je samozřejmě platný. Podívej se na něj, když se teď skutečně rozcházíte, bude potřeba řešit výživné a kontakt s dítětem. Je možné si i požádat o změnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
1.2.18 12:54

Jasný ale přece nikde nemáš jistotu že to chlap třeba u soudu neřekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
1.2.18 12:57
@Marcelka146 píše:
@Barbjily
Tak to by snad musel u soudu napadnout chlap, že najednou se „není schopna“ postarat.

Pokud budou řešit jen rozvod, nebude se u soudu o dětech projednávat nic a bude platný stávající rozsudek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
1.2.18 12:58

@Barbjily
Tak u soudu si může říkat chlap co chce, ale podávat žádost o svěření dítěte nemusí, protože už ho má a je jedno z jakého roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
1.2.18 12:59
@Barbjily píše:
Jasný ale přece nikde nemáš jistotu že to chlap třeba u soudu neřekne

To u rozvodu opravdu nikoho nebude zajímat. Mohl by jen podat úplně jinou žádost na soud, a to o změnu výchovy a výživy a tam zdůvodnit, proč chce děti do své péče. Vzhledem k tomu, že dva roky měla děti v péči matka a otec neměl žádné výhrady, tak by asi těžko uspěl s úplnou změnou, maximálně s rozšířením kontaktu, pokud byl určen nějaký malý kontakt nebo v původním rozsudku žádný kontakt nebyl řešen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
1.2.18 12:59

Tak snad to tak bude a budou v péči matky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
1.2.18 13:12

Svěření do péče není platné, protože jste obnovili soužití, musíš to podat znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna