Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Kimberly67 a ty jsi do toho navrhu napsala jak by mel probihat styk? My jsme v navrhu vubec toto nemeli zmineno, soudce to neresil, mame jen svereni a alimenty, podany navrh na rozvod, ptala jsem se advokatky a ta mi rekla, ze kdyz to takhle projde, tak mame styk dohodou. Ale my teda jsme schopni se dohodnout, takze to nicemu nevadi, pokud dela otec problemy, tak bych se na to u soudu normalne zeptala a jakypak nemas zminovat, kdyz neco nevim, tak se zeptam, hlavu ti nikdo neukousne.
Děkuji za odpověď, raději bych měla styk napsaný černé na bílém, už tak je to na psychárnu
,ale nikoho známého bohužel u soudu neznám a na advokáta vůbec nema ![]()
@Bibi239 píše:
@Kimberly67 a ty jsi do toho navrhu napsala jak by mel probihat styk? My jsme v navrhu vubec toto nemeli zmineno, soudce to neresil, mame jen svereni a alimenty, podany navrh na rozvod, ptala jsem se advokatky a ta mi rekla, ze kdyz to takhle projde, tak mame styk dohodou. Ale my teda jsme schopni se dohodnout, takze to nicemu nevadi, pokud dela otec problemy, tak bych se na to u soudu normalne zeptala a jakypak nemas zminovat, kdyz neco nevim, tak se zeptam, hlavu ti nikdo neukousne.
Do návrhu jsem nepsala nic, jak by měl styk probíhat a to, že půjde sociální pracovnice se mnou, neznamená, že bude hrát na mojí stranu.No když to neudělají hned, tak holt půjdu na zvláštní stání, ať mají úředníci stále co dělat.
Holky prosim, mela jsem s manzelem rozvod, pred nim svereni do pece me, rozvod jsme behem odvolaci lhuty vzali zpet, zili spolu rok (ano druha sance se moc nevyplatila) a ted se rozchazime. Je jasny ze zadost o rozvod bude treba podat znovu, jak ale to svereni do pece? Je jakoby porad platne? Je z roku 2016.
Děkuju ![]()
Jednou to soud potvrdil, tak je v péči tvé. A teď stačí jen rozvod. Pokud se ale změnily nějak finanční poměry, tak ale budeš muset stejně žádat soud o přezkoumání výživného. Takže je možné, že vás stejně 2 soudy čekají.
Hele nevím jak to přesně ale myslím si že to bude celé znovu i s tou péčí, protože logicky všechno se mohlo změnit, i důvody proč by třeba při nejhorším nemohly být děti ve tvojí péči..
@Barbjily
Tak to by snad musel u soudu napadnout chlap, že najednou se „není schopna“ postarat.
Jestli máš rozsudek, je samozřejmě platný. Podívej se na něj, když se teď skutečně rozcházíte, bude potřeba řešit výživné a kontakt s dítětem. Je možné si i požádat o změnu.
Jasný ale přece nikde nemáš jistotu že to chlap třeba u soudu neřekne
@Marcelka146 píše:
@Barbjily
Tak to by snad musel u soudu napadnout chlap, že najednou se „není schopna“ postarat.
Pokud budou řešit jen rozvod, nebude se u soudu o dětech projednávat nic a bude platný stávající rozsudek.
@Barbjily
Tak u soudu si může říkat chlap co chce, ale podávat žádost o svěření dítěte nemusí, protože už ho má a je jedno z jakého roku.
@Barbjily píše:
Jasný ale přece nikde nemáš jistotu že to chlap třeba u soudu neřekne
To u rozvodu opravdu nikoho nebude zajímat. Mohl by jen podat úplně jinou žádost na soud, a to o změnu výchovy a výživy a tam zdůvodnit, proč chce děti do své péče. Vzhledem k tomu, že dva roky měla děti v péči matka a otec neměl žádné výhrady, tak by asi těžko uspěl s úplnou změnou, maximálně s rozšířením kontaktu, pokud byl určen nějaký malý kontakt nebo v původním rozsudku žádný kontakt nebyl řešen.
Svěření do péče není platné, protože jste obnovili soužití, musíš to podat znovu.