Nezodpovědný chlap

46
5.12.14 15:52

Nezodpovědný chlap

Ahoj,
už mám všeho dost a potřebuju se vypovídat a asi slyšet i názor někoho jiného. Jsem šest let rozvedená a s bývalým manželem mám dvě děti. Rozvod a to vše okolo něj nebylo nic hezkého, ale to asi není nikdy. O to teď, ale vůbec nejde.
Jde jako vždy o peníze. Už v době po rozvodu měl problém s placením alimentů a tak je rok a půl neplatil, po podání trestního oznámení se to srovnalo a byl chvíli klid. Pak zase z jeho strany výmysl, že si je nechá snížit. Nechal se vyhodit z práce a naoko se odstěhoval od té paní, co si našel. Takže mu snížení samozřejmě prošlo, protože u soudu ze sebe udělal absolutního chudáka a blbce a pak zase pěkně šup k té paní, se kterou si nakonec pořídil další dítě. Začal zase dělat v Německu a přišel cca před dvěma a půl lety s tím, že zařídí dětem přídavky, že na ně mají nárok a já si tak nebudu muset žádat o zvýšení výživného. Říkala jsem si dobře, aspoň se s ním nebudu muset zase tahat po soudech a dívat se na něj jak hraje nechutné divadlo. Takže veškeré papíry, potvrzení ze sociálky všechno, co po mně chtěl jsem mu dala s tím, že to dá paní, co se vyřizováním těhle věcí živí a víc to neřešila. Jenže utíkal měsíc za měsícem a nic se nedělo. Když jsem se ptala, tak odpověď byla, že to ještě není, že taky čeká, že musel dokládat ještě nějaký papíry. Vím, že tohle je v Německu běžné, že chtějí spoustu potvrzeních, vyřizovala jsem tam papíry ještě v době, když jsme byli manželé a vleklo se to taky rok a půl. Jenže ani jsem se nenadála a byli to roky dva. Jsem dost trpělivá, ale všechno má své meze a tak jsem udělala zle a dala mu ultimátum, že buď mi ukáže všechna potvrzení nebo jdeme k soudu. Najednou přišel s tím, že musím ještě podepsat nějaké papíry u té paní, co nám to vyřizuje a k mému překvapení jsem zjistila, že on za ty dva roky nevyřídil vůbec nic, že to všechno byly jen kecy a lži, tak jako v manželství. Takže jsem u paní dostala papíry, co si mám nechat potvrdit na sociálce a pak s tím zase přijít, aby se to mohlo poslat. Doložila jsem jim tady vše, co chtěla paní na přepážce, ale stejně mi od nich přišel dopis, že ještě chtějí potvrzení o délce zaměstnání v SRN bývalého, takže jsem volala paní, co nám to vyřizuje jestli ho náhodou nemá, ta mě odbyla slovy, že tam má klienta, že si to mám řešit s bývalým, tak jsem jí řekla, že ten je v Německu, telefon nebere a jestli mi může vysvětlit proč mám dokládat jeho papíry, když s ním nemám nic společného. Její odpověď mi pěkně zvedla mandle, protože mi řekla „nemáte s ním společnýho, jenom ty prachy, co chcete“ a zavěsila mi telefon. Když jsem se konečně dovolala bývalýmu, tak mi řekl, že mi ho dá v pátek, což je dnes. Přijel, ale zavolal malý na telefon, aby mu šla otevřít, strčil jí do ruky mikulášský balíčky a zmizel. Papír nikde a alimenty za listopad, co mi dluží taky nikde. Hlavně, že paní, co s ní žije utrácí po obchodech a on si koupil auto, sice ojetý, ale zadarmo rozhodně nebylo.
Chci vědět, co by jste dělali vy. Jestli by jste dál lítali jak pitomci po úřadech a vyřizovali papíry, když on není schopný doložit papíry, přitom by to měla být hlavně jeho starost nebo už by jste to nechali a dali ho prostě k soudu a ať se třeba zblázní. Pořád se to ve mně pere a nevím jak dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
5.12.14 15:59

@123PetraK exekuci na plat. a nahlásila bych ho.. nenechávam si dělat na hlavu, od ex už vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
5.12.14 16:03

Prominˇ, ale to je vážně ha.jzl.K soudu určitě, ale z vlastní zkušennosti vím, že na takový týpky nejvíc a hlavně nejrychleji zabere bohužel jen hrubé násilí. Taky sem utratila moře peněz za věčné telefonáty o ničem, projezdila benzín atd. až se můj přítel naštval a chytl panáčka pod krkem a najednou to všechno šlo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
5.12.14 16:06

Presne tak. Nahlasit a nelitat.Ty se ještě mas doprosovat penez pro deti? To má na mysli přídavky od statu? Jako, ze on ušetří na alimentech, ale stát ať se stara?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
5.12.14 16:37

@martina.se
Právě, že toho už mám tak akorát. Asi to, že mi nedal ten papír, když ví, že v pondělí je poslední den, kdy ho mám donést na sociálku, aby potvrdili ten formulář pro Německo. Už mě nebaví být za tu rozumnou, co rozumnou, ale vyloženě blbou, co se nechá vždy nějak umluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
5.12.14 16:38

@Eva Sz
Bude mi dál platit to snížené výživné a k tomu by mi chodily ty přídavky z Německa, abych já měla peníze a on nemusel platit víc. Takže ano, jsou to přídavky od státu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
5.12.14 16:39

@belik
To se neomlouvej, vím, že to je ha.jzl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
5.12.14 17:47

Dala bych ho jednoznacne k soudu, zbytecne ti pridelava starosti a je to od nej hnusne si nejprve nadelat deti a pak se chovat jako zbabelec :roll: Kamaradka ted konecne podala zalobu na ex, ktery ji na alimentech dluzi pres 30tis., pritom si bere holcicku vzdycky s sebou na oblbovani svych pritelkyn, kdyz chce dokazat, jaky je skvely tatka- pritom uz vice jak rok neplati a ani mu to neni blbe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
5.12.14 17:56

Zažádala bych o zvýšení alimentů a to zpětně, ať mu to hezky spočítaj ;) Toho, že nezaplatí bych se moc nebála, dneska mu klidně seberou řidičák a on nejspíš z a do Německa nějak jezdit musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
5.12.14 18:15

@KlaraBoch
Tohle období, kdy děti předváděl jak cvičený opičky a neplatil taky máme za sebou. Děti udělat umí každej blbec, ale postarat se o ně už je pro ty chlapy problém. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
5.12.14 18:16

@kadlina
To je vlastně pravda, to s tím řidičákem mi úplně přitom všem vypadlo z hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna