Svěření do péče - dobrý právník

74
1.12.14 23:30

Svereni do pece - dobry pravnik?

5.2. mam soud v Praze kvuli svereni ditete do pece a stanoveni vyzivneho… uz ted nespim a mam strasny strach.
Mam dvouletou holcicku, kterou chce jeji otec za kazdou cenu do stridave pece a ja mam dost duvodu, proc s tim nesouhlasit. Bohuzel podle noveho rozhodnuti Ustavniho soudu ma byt stridavka uprednostnovana.
Potrebuji dobreho pravnika, ktery mi pomuze dosahnout (alespon dokud je tak malicka) co nejmensiho zla.
Mate prosim nektera tip, zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
1.12.14 23:41

Víc než na právnících bude záležet na těch důvodech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
1.12.14 23:58

Je otec opravdu tak neschopen se postarat, nebo je nějak úchylný, těžký alkoholik, narkoman, nebo jiný závažný důvod proč by nebyl schopen pečovat o dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
2.12.14 00:00

Souhlasím, ale právník by to mohl podat tak, aby to nevypadalo zaujatě, odprosti se od citů a řekne fakta. Poradí, jak vystupovat, co nerikat… aspoň doufám. Žádné zkušenosti se soudem ani právníky nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
2.12.14 00:01

@kajj To ne :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.12.14 00:11
@sona.sta píše:
Souhlasím, ale právník by to mohl podat tak, aby to nevypadalo zaujatě, odprosti se od citů a řekne fakta. Poradí, jak vystupovat, co nerikat… aspoň doufám. Žádné zkušenosti se soudem ani právníky nemám.

Určitě si právníka najmi, otec ho bude mít asi taky.

Ale pokud ty důvody nejsou nějak závažné, měl by tě rozumný právník tlačit k dohodě, což bude víc ku prospěchu dítěte, než na sebe házet u soudu špínu.

Pokud otec střídavku chce jen proto, že je to moderní, promluvila bych si s jím. Až se uvědomí, co péče o takhle malé dítě obnáší, rozmyslí si to. Ale jestli se fakt starat chce… No, je to prostě její otec. Má stejná práva jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
2.12.14 00:17

@Bábrdl otec uz pravnika ma, na doporučení. Tak nechci střílet od boku a radši bych taky nějakého na doporučení. Naštěstí, bohužel pro me, jsou všichni mi přátele a známí šťastní a tohle nikdo zatím řešit nemusel. Mluvit se s nim bohužel nedá, aké rok a půl otcem rozhodně nebyl. A k tem právům patří i povinnosti, na které zapomíná. Ale jinak souhlasím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
2.12.14 00:27

@sona.sta v praze znam jen jednu dobrou, ale ta je ted a materske:-/
I tak si udelej obrazek pokud nikdo nedoporuci-vetsinou je komzultace prvotni zdarma tam popises problem a oni ti predstavi zpusob jakym dosahnout ke tve spokojenosti… Asi to bude unavne ale ze 3-4 bych urcite vyzkousela a pak si nejakeho vybrala sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
2.12.14 01:40

@sona.sta Dcera je dvuletá. Předpokládám že si s ni doma. Jak by se řešil čas kdy by měla byt u otce-on má v práci půl měsíce volno? Ty by si dál mohla pobírat rodičovský příspěvek?
Přijde mě to špatně proveditelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.12.14 07:06
@lasička1 píše:
@sona.sta Dcera je dvuletá. Předpokládám že si s ni doma. Jak by se řešil čas kdy by měla byt u otce-on má v práci půl měsíce volno? Ty by si dál mohla pobírat rodičovský příspěvek?
Přijde mě to špatně proveditelný.

on nemusí mít volno, stačí, jak zajistí péči o dítě :think: neplést si pojmy.. ke střídavce - tedy k tomu, aby ji nedali, musí být závažné důvody. Práce není závažný důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101621
2.12.14 08:10

A hlavně střídavá péče nemusí znamenat, že má dítě každý týden… klidně může znamenat, že jeden týden ji má otec čt-pá a druhý týden čt-ne.
A třeba moje děti obě ve 2 letech chodily (na několik dní v týdnu) do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
2.12.14 08:19
@martina.se píše:
on nemusí mít volno, stačí, jak zajistí péči o dítě :think: neplést si pojmy.. ke střídavce - tedy k tomu, aby ji nedali, musí být závažné důvody. Práce není závažný důvod.

počkej, myslíš, že by bylo ideální, aby dítě místo toho aby ve dvou letech bylo u matky, tak v době, kdy by bylo u otce ho hlídala skoro celý den třeba cizí chůva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.12.14 08:24
@ynax píše:
počkej, myslíš, že by bylo ideální, aby dítě místo toho aby ve dvou letech bylo u matky, tak v době, kdy by bylo u otce ho hlídala skoro celý den třeba cizí chůva?

co si myslim já není relevantní. Píšu jen to, jak to je - práce není překážkou při péči o dítě. Jak to zajistí ten chlap, je na něm. Ale prostě práce není překážka..
Můj osobní názor? dítě není balík, lidi maj udělat maximum při péči o něm, né se hádat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.12.14 08:26
@ynax píše:
počkej, myslíš, že by bylo ideální, aby dítě místo toho aby ve dvou letech bylo u matky, tak v době, kdy by bylo u otce ho hlídala skoro celý den třeba cizí chůva?

jistě by to nebylo ideální, ona ani ta střídavá dle zkušeností není pro děti ideální. Ale co by se koukalo na dítě, hlavně, že tatínek chce, trvá si, má nárok a je moderní doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
2.12.14 08:28

@martina.se Souhlasím s tebou, dobře jsi to napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna