Svěření do péče - dobrý právník

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74
2.12.14 08:42

JJ, dite neni balik. Jenze majetnicky „tatinek“ se tak chova, potrebuje nekoho vlastnit. Kdyz s nim bude dcera spokojena, bude ho mit rada, at je klidne s tatinkem jak jen to pujde. Ale ktera mama by souhlasila s tim, aby si ji otec bral, kdyz dcera place, vola mama, natahuje rucicky, snazi se mu utect… a pak ty navraty… to nikomu nepreju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
2.12.14 09:00
@terinka4444 píše:
jistě by to nebylo ideální, ona ani ta střídavá dle zkušeností není pro děti ideální. Ale co by se koukalo na dítě, hlavně, že tatínek chce, trvá si, má nárok a je moderní doba.

no právě, chápu, že střídavá péče může být dobrá (pro některé děti), ale… u takhle malých dětí mi to přijde jako zrůdnost (i když podle mého to není vhodné ani pro všechny děti staršího věku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.12.14 09:09
@sona.sta píše:
JJ, dite neni balik. Jenze majetnicky „tatinek“ se tak chova, potrebuje nekoho vlastnit. Kdyz s nim bude dcera spokojena, bude ho mit rada, at je klidne s tatinkem jak jen to pujde. Ale ktera mama by souhlasila s tim, aby si ji otec bral, kdyz dcera place, vola mama, natahuje rucicky, snazi se mu utect… a pak ty navraty… to nikomu nepreju.

tak to řekni na OSPOD, stejně budou dceru zastupovat. Právníka mít musíš, pokud ho má i on. A nech udělat přes OSPOD vyštření u psychologa. Je to těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
2.12.14 09:13
@ynax píše:
počkej, myslíš, že by bylo ideální, aby dítě místo toho aby ve dvou letech bylo u matky, tak v době, kdy by bylo u otce ho hlídala skoro celý den třeba cizí chůva?

A ve školce bude mít taky maminku pořád při sobě? Dříve či později se o dítě stejně bude starat v pracovní době někdo jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
2.12.14 09:18

@terinka4444 Diky. Chystam se tam zase zajit. Nechci byt prilis urputna, ale aby na me nezapomneli… kdyz ted malou zastupuji. Ale s psychologem pry musim pockat, az to urci soud, jinak to pry nema smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.12.14 09:20
@zoidberg píše:
A ve školce bude mít taky maminku pořád při sobě? Dříve či později se o dítě stejně bude starat v pracovní době někdo jiný.

no u dvouleťáka asi později. Ono kdyby si milý rodič uvědomil, že role rodičů jsou v každém období dítěte jinak „důležité“ nešel přes mrtvoly, ale koukal především na své dítě, možná by to bylo jednodušší.
Moje děti žijí ve funkční rodině a mají skvělého tátu, který se jim věnuje a ona ho obě milují, ale ve věku dvou let nebo snad mladší je prostě máma mámou. Ještě tříletá, když je celý den s tátou, páč já pracuju, jakmile přijde domů, vrhne se na mě a už nesleze. Stačí se jen trochu vcítit do potřeb dítěte a trochu upřednostnit dítě před sebou samým.
Představa toho, že dvouleté dítě utíká, křičí máma máma, otec ho honí, až ho dohoní, tak si ho odnese. No děkuju pěkně tedy. Ještě i já z funkční rodiny, když potřebuju odjet, musí je manžel vzít nahoru, rozehrát hru a já musím odcházet nepozorovaně, jinak prostě brečí. O tom to je, v osmi letech už si straší s tátou užívá, klidně si jedou sami někam i přes noc a mají to oba rádi. Tříletá chce mámu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.12.14 09:22
@sona.sta píše:
@terinka4444 Diky. Chystam se tam zase zajit. Nechci byt prilis urputna, ale aby na me nezapomneli… kdyz ted malou zastupuji. Ale s psychologem pry musim pockat, az to urci soud, jinak to pry nema smysl.

Aha. Víš co, chápu, jak to musí být úmorné, ale v podstatě jediné co můžeš udělat, je povídat malé stále dokola, jak jí tatínek miluje, jak to bude príma, jak s tatínkem tamto a tohle to, že až přijde tatínek, že poběží, dá mu pusu a půjdou spolu ven a jak je to fajn a stále dokola a dokola a dokola, přesvědčit to dítě, že má chtít odejít s tátou. Chápu absurdnost, ale pro tu malou je to jediné, čím jí to můžeš ulehčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
2.12.14 09:42
@terinka4444 píše:
no u dvouleťáka asi později. Ono kdyby si milý rodič uvědomil, že role rodičů jsou v každém období dítěte jinak „důležité“ nešel přes mrtvoly, ale koukal především na své dítě, možná by to bylo jednodušší.
Moje děti žijí ve funkční rodině a mají skvělého tátu, který se jim věnuje a ona ho obě milují, ale ve věku dvou let nebo snad mladší je prostě máma mámou. Ještě tříletá, když je celý den s tátou, páč já pracuju, jakmile přijde domů, vrhne se na mě a už nesleze. Stačí se jen trochu vcítit do potřeb dítěte a trochu upřednostnit dítě před sebou samým.
Představa toho, že dvouleté dítě utíká, křičí máma máma, otec ho honí, až ho dohoní, tak si ho odnese. No děkuju pěkně tedy. Ještě i já z funkční rodiny, když potřebuju odjet, musí je manžel vzít nahoru, rozehrát hru a já musím odcházet nepozorovaně, jinak prostě brečí. O tom to je, v osmi letech už si straší s tátou užívá, klidně si jedou sami někam i přes noc a mají to oba rádi. Tříletá chce mámu.

Promiň, ale to mi přijde jako druhý extrém, naprostá závislost na matce. Já to vymýtil hned ze začátku a nezdá se mi, že by tím děti nějak trpěly. On tenhle tříletý systém opravdu není za hranicemi nijak běžný a nezdá se mi, že by tam děti byly o něco ochuzeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
2.12.14 09:44
@zoidberg píše:
A ve školce bude mít taky maminku pořád při sobě? Dříve či později se o dítě stejně bude starat v pracovní době někdo jiný.

jenže ve školce bude o rok starší. ať se na mě nikdo nezlobí. Pokud je matka na rodičáku, tudíž je 24 hod doma, je lepší aby se starala o dvouleté dítě ona. Je naprostý nesmysl, aby matka na RD seděla doma na zadku a koukala do zdi, zatímco její dvouleté dítě je ve střídavé péči otce, který je toho času v práci a o dítě se stará cizí ženská. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
2.12.14 10:02

Maminka nemusí sedět doma a čekat až se jí princezna vrátí, může si najít brigádu, nebo se zaměstnat jinak. Co já bych za to dala, kdyby v době kdy jsem byla sama s dcerou si jí „někdo“ pravidelně bral aspoň na hlídání právě okolo toho druhého roku…
Mám obě děti závislé na mé osobě a přesto se holka dokázala těšit na víkend s tátou a to ve dvou letech. A kluk když ho dobře připravím tak je schopný vydržet i víkend sám s tátou u babičky a dědy. A to kluk vyrůstá v úplné a fungující rodině a přesto ho musím také na něco takového připravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
2.12.14 10:06

Zakladatelko je to o tom jak ty jí připravíš a jak si to sama v sobě srovnáš. Když se smíříš ty bude v klidu i ona. A bohužel musím tady souhlasit i s @zoidberg nikde za hranicemi není tak dlouhá mateřská, nebo rodičák. Většinou se maminka vrací po půl roce nejdéle do práce a dítě hlídá chůva, standart je po třech měsících. Když se nad tím zamyslíš bude ti možná lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
2.12.14 10:18

@Riky69 jenže v ČR je holt RD upravený jinak. Matka může jít na brigádu, o tom žádná - já tu ale stále vidím to ALE… proč by měla jít matka na brigádu, když na tu brigádu by šla jen a pouze kvůli tomu, že je dítě právě u otce, který je ale v práci a o dítě se stará cizí ženská? Máma na brigádě, otec v práci, dítě u cizího… chápu, že tahle situace může v některé rodině nastat, protože je prostě potřeba, ale v tomhle případě je to naprosto mimo. Matka se starat chce a může, ale jen kvůli umanutému otci to nejde a tak dítě bude raději u cizích lidí… to snad nemůže nikdo myslet vážně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
2.12.14 10:18

@terinka4444 snažím se, připravují ji na to, ze přijde, ze si půjdou hrát… ale jde to ztuha :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
2.12.14 10:22

Já od narození pracuji, otec nám nic nedává. S malou mi pomáhá babička. je společenská, neni to mamanek. jen s tátou si nerozumí, má z nej spíš strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.12.14 10:36
@zoidberg píše:
Promiň, ale to mi přijde jako druhý extrém, naprostá závislost na matce. Já to vymýtil hned ze začátku a nezdá se mi, že by tím děti nějak trpěly. On tenhle tříletý systém opravdu není za hranicemi nijak běžný a nezdá se mi, že by tam děti byly o něco ochuzeny.

není to závislost na matce, je to potřeba mláděte daná úměrně jeho věku. A tenhle tříletý systém je nám ale vnucen. Za to nemůžeme my. Nedá se srovnávat systém za hranicemi. My jsem naším systémem „nuceny“ zůstávat s dítětem do tří let doma. Ona to není výmluva, ono je to tak. V podstatě většině nezbyde, než prostě být s dítěteme doma, firemní jesle, školky nefungují, soukromé jsou tak drahé k našim platům, že se prostě nevyplatí dávat děti do ústavů a jít vydělávat na školky a jesle. Tatínci se ohánějí tím, že žena je doma a tudíž on je živitel a péče o děti spadá do pracovní náplně ženy, muž v době svého volna odpočívá. A pak nastává situace, kdy se rodina rozpadne, jenže dítě ve dvou letech je „fixováno“ na mámu. Díky modelu, ve kterém žijeme, díky tomu, že se tatínci nestarají, jejich péče spočívá v akceptování mláděte. A najednou ale nedovolí, aby je žena připravila o dítě a budou bojovat stůj co stůj a jdou přes pocity dítěte. Prostě to není správné vůči tomu dítěti. Ano práva rodičů, za ty se bojuje, ano, otec je stejným rodičem, ano to je všechno pravda. Kde jsou potřeby a pocity dvouletého dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna