Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj. Prosim o nazor. Nas pediatr mi vylozene rekl, ze penis synovi (kdyz byl maličký) nemám vylozene pretahovat, ale jen lehce umýt a ze má čas. No zhruba na 1.5 leté prohlídce to tedai zkusil - a že tedy muzeme zacit, ale ze mu to jde.
Klukovi je ted 2.5 roky a tak nejak to vypadá na castecnou fimozu. Bez problemu pretahnu a vidim zalud, ale stale je to kolem nej jakoby prirostle. Kazdy den pretahujeme a umyvame, ale neprijde mi, ze se to zmenilo. Kluk si neztezuje a umývá si pinďu vodou sám, ale já se chci zeptat jestli je to normální nebo mám zvážit návstěvu doktora?
Obrizka teda nepripada v uvahu, dle me na to má jeste hodne casu - i kdyby tak na obrizku urcite jo. Neprijde mi, ze by s tim mel problemy. Jen me zajima taky jiny nazor. On kazdy tvrdi a vsude se pise neco jineho, uz nevim co je pravda a co spis jen prevence a zkusenosti jsou vzdy asi nejlepsi. Diky.
Mě taky každý doktor říkal něco jiného 🤷 každopádně staršímu synovi nešlo přetahovat, a jednou při jízdě na kole se mu to úplně přetáhlo a nešlo zpět (měl asi 3,5 roku), šli jsme do nemocnice, vrátili zpět a dostal mast, mazali jsme několik týdnů, a postupně to šlo přetáhnout a teď je v pohodě. Mladší syn má 2,5, nejde mu to vůbec, ale s čůráním problém nemá, uvidíme co řekne na tříleté prohlídce..
Syn má 2,5 a vůbec na penis nesahame. Jen umyjeme s hotovo. Nepretahujeme vubec
Mne doktorka říkala, že do 3 let na to vůbec nesahat. A pak si to hoši většinou stahujou sami… jednomu to šlo hůř, ale jediný, co jsem dělala, tak ve vaně jsem mu připomínala, ať to zkouší. Ve 2,5 letech bych nic neřešila, nedělala, zvlast pokud nemá žádné potíže…Ono to přijde.
Kupte Pinďamast. Po koupání ať si to sám namaže. Za chvilku ho nechejte běhat jen v tričku bez plíny a jak si s ním bude hrát, tak by to mělo povolit.
@Ou píše:
Už zase anonym s předkožkou? @admin
Dobrý večer,
v diskuzi nevidím žádný problém. Zakladatelka je dlouhodobou a aktivní uživatelkou Emimina, diskuzní téma je poměrně choulostivé, proto zde anonymitu chápu a plně respektuji.
S přáním hezkého dne,
Viki ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Prosim o nazor. Nas pediatr mi vylozene rekl, ze penis synovi (kdyz byl maličký) nemám vylozene pretahovat, ale jen lehce umýt a ze má čas. No zhruba na 1.5 leté prohlídce to tedai zkusil - a že tedy muzeme zacit, ale ze mu to jde.
Klukovi je ted 2.5 roky a tak nejak to vypadá na castecnou fimozu. Bez problemu pretahnu a vidim zalud, ale stale je to kolem nej jakoby prirostle. Kazdy den pretahujeme a umyvame, ale neprijde mi, ze se to zmenilo. Kluk si neztezuje a umývá si pinďu vodou sám, ale já se chci zeptat jestli je to normální nebo mám zvážit návstěvu doktora?
Obrizka teda nepripada v uvahu, dle me na to má jeste hodne casu - i kdyby tak na obrizku urcite jo. Neprijde mi, ze by s tim mel problemy. Jen me zajima taky jiny nazor. On kazdy tvrdi a vsude se pise neco jineho, uz nevim co je pravda a co spis jen prevence a zkusenosti jsou vzdy asi nejlepsi. Diky.
Našemu je 5,na radu doktorky neděláme, kromě mytí, vůbec nic. Přetahování predkozky se dělat nemá, ona se uvolní sama a dítě má čas až do puberty. Pak až popřípadě řešit.
Každý doktor opravdu rika neco jiného. Syn ma deset a stale má ještě kousíček okolo hrany zaludu přilepený.
Drive se přetahovalo násilím a dost drasticky, dnes se jede spíše cestou postupneho uvolňování do puberty.
@Sallema píše:
Syn má 2,5 a vůbec na penis nesahame. Jen umyjeme s hotovo. Nepretahujeme vubec
Muj syn ma necelych 2,5 a na penis mu nesaham vubec. Pediatra mu to taky zatim nezkoumala a ja mu nebudu pretahovat nic. S curanim u nas neni zadny problem.