Péče o chlapečka - koupání, přebalování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
86
14.7.15 01:28

@Raddkka Ahoj taky přidám do mlýnku :) Já jsem používala na umývání obyčejnou prachovku z mikrovlákna (ale kvalitní) je velice příjemná na dotyk a bez napuštěných chemikálií, malý když byl hooodně opruzený tak to bylo jediné co ho nedráždilo, jak píšu příjemný to matroš :pankac: Malý mě u umyvadla taky plakal div sem se divila, že mi nespadne jak se branil, takže nejlepší vubec ho k umyvadlu nedávat :) postačí umýt tou hadýrkou :) ted syn vanu miluje a umývání v umyvadle taky :lol: ale koupala jsem normalne ob den - doporučují to lékaři do konce 6-nedělí pak každý den)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.15 02:37

Anonymně. Co se týče vlhčených ubrousků. Podotýkám, že jsem naprosto gynekologicky zdravá. Byli jsme na výletě a já potřebovala na malou. V kabelce jsem na utření měla jen vlhčené ubrousky od syna a použila je. Jako pardon ale to bylo tak nepříjemné, vůbec nevím, či mě to až tak chladilo a nebo pálilo, až jsem musela vyhledat toalety a umýt si spodek pracně v umyvadle (snad 15 minut jsem to cítila a hledali jsme toalety). :oops: :cert: Od té doby vlhčené ubrousky doma nepoužívám. Jak to asi musí cítit děti? Ani už nevím, co to bylo za značku. Když se mi kluk v budoucnu pokakal, umyla jsem ho v umyvadle a při počůrané plence jsem vzala klasickou bavlněnou vlhkou plenu. Navíc, stejně jsem prala každý den, takže plenami jsem aspoň zaplnila zbylé místo v pračce. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3436
14.7.15 05:40

Vlhčené ubrousky nepoužívat je to chem. kokteil.voda +b. plena nic víc. koupat co druhý den, jinak hrozí exémy, jen vodou. já koupala v černém čaji, voda vysušuje, malý měl atop. exém, která zmizel, měl ho po chlapovi.na opruz. bepanten, nebo rybilka. nechat větrat zadek, nedávej plenu dřív než je zadek dokonale suchý, jinak bude opruzený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
14.7.15 08:17

@Nainuva podepisuji se pod Perlan. Bez chemie, levnejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
14.7.15 08:19

@Raddkka ja mam Perlan z ofiko stranek a vydje to o dost levneji, pokud muzu doporucit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.15 08:22

Já používám vlhčený ubrousky i na sebe a přijdou mi naopak super. Ale nesmí se kupovat takové ty extra převoněné jako má např. Linteo. Nejvíce mi vyhovují z dm babylove

• Citovat
  • Upravit
2480
14.7.15 08:35

Taky jsem používala Perlan, ale byl docela drahý, protože se nedal koupit v menším množství.
Ale nevím, jak teď… Třeba je to jinak.

Klidně můžeš používat pořád to nastříhané triko.
Po kakání je stejně nejlepší k tomu umyvadlu. Třeba se později uklidní a bude to zvládat v pohodě.

Koukni na tohle video. https://www.youtube.com/watch?…
Je tam pěkně ukázáno, jak umývat, koupat, nosit, aby to bylo nejšetrnější a zároveň dětem nejpříjemnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
14.7.15 09:07

@Raddkka My používáme látkové ubrousky nebo taky ten Perlan a k tomu dětský olejíček Medvídek. Je to směs olejů speciálně k mytí zadečku, dá se k tomu koupit lahvička s rozprašovačem. Olejíček se naředí s vodou a rozprašovačem se stříká buď na ubrousek, nebo přímo na zadeček. Místo Medvídka se dá do rozprašovače použít i jiný olej vhodný pro děti, třeba mandlový.
Mě tenhle systém vyhovuje proto, že olejová emulze odstraní lépe než voda třeba zaschlé hovínko, lahvička je malá a dá se brát i ven a na cesty, kde není hned po ruce voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
14.7.15 09:10

@Zizalka děkuju za odkaz, perfektní!!! V porodnici nám koupání v hlubokém dřezu znechutili oběma :zed: s plenkou to je do vaničky super nápad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
14.7.15 09:35

Taky používám nastříhaný Perlan, velká role (100 metrů?) mě stála cca 400 korun, určitě nám vydrží dost dlouho. Namočit, otřít, vyhodit. Pokakaný zadek myju v umyvadle, tak od 10. dne, mrňous si zvyknul. Akorát už se na té jedné ruce celkem pronese, je mu skoro půl roku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
14.7.15 11:45

Holky zrovna jsem si psala s kamarádkou co má roční holčičku, prý vlhčené ubrousky používají od začátku a v pohodě, akorát je každou chvíli opruzená…no tak a jdeme se učit na umyvadlo..ubrousky max na otírání přebalováku a počůraných rodičů!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
14.7.15 13:15

Já ty ubrousky používám venku „v terénu“, doma ne. A jednou jsem je použila u pumpy, když jsem nafukovala kola u auta, to se vždycky zasviním tím černým šmírem, co se blbě myje a ubrouskem to šlo úplně samo 8o A to mám nějaké ty extra jemné Huggies.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
14.7.15 13:18

@barbuchablond šílený…je pravda že dětským ubrouskem jde odstranit skoro vše stejně jako tech. benzínem…chudák kůžička…jsem ráda že mi to došlo po týdnu, uff a co teprve ty „vůně“ z čeho to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí