Péče o chlapečka - koupání, přebalování

64
13.9.12 13:53

Péče o chlapečka

Ahoj maminky,
prave jsme se dovedeli, ze cekame chlapecka…mam uz doma holcicku a tak poradne nevim, ani jsem se nedocetla, jak presne postupovat pri peci o chlapecka :oops: - myslim koupani, prebalovani. Nevim presne, kde se ma vsude chlapecek natirat olejickem - jestli i pindika a varlatka, jestli natirat nejak preventivne, aby sla pretahnout predkozka a kde vsude natirat kremem proti opruzeninam…dekuji moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
13.9.12 13:56

Ahoj, nevim, jak olejíčky (jen na tělo), já mazala pod plenkou jen rybilkou. Klasika - třísla a pod pindíkem. Jinak zpočátku se nepřetahuje, takže žádná prevence, to Ti ukáže přímo dr, každý má jiný přístup… a proti opruzeninám to, co jsem napsala + prdelku.. Jinak koupání běžné, předkožku jen tam, kam to jde a moc nemydlit, spíš umývat jen vodou.. tolik z mých zkušeností :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
13.9.12 13:58

Krém proti opruzeninám natírám okolo konečníku stejně jako holčičce, olejíčkem nenatírám nic, předkožku se doporučuje přetahovat až po roce a koupe se stejně jako holčička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
13.9.12 13:59

@prochis Ahojky ja mam taky syna ma 17 mesicu, je to nase prvni ditko.Syna mazu kremem, a mazu ho vsude, a krem na opruzeniny pouzivame, ted uz jak kdy, nikdy zadny nemel, a mazu mu zadecek a trosku varlatka a trisla…Ale jak jsem psala moc uz nemazeme staci nam ubrousky, na zadecek..Oporuzeninami nikdy netrpel. Predkozku jsem pretahovala jen parkrat, radsi jsem s nim nic nedelala abych mu ji treba moooc nenatahla a nepopraskalo mu tam neco, pak by byl pruser a neslo by to a mel by problemy, takze uz jsem dlouuuuho nepretahovala, stejne si s nim obcas hraje a taha si ho sam, takze se kuzicka uvolni sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
13.9.12 14:07

Ahoj, mám syna - nic zvláštního v péši o něj jsem neprováděla :). Pindíka ani varlátka jsem nemazala, jen Bepanthen na opruzeniny. Co bych ti chtěla poradit - pohlídej si, aby synovi pediatr předčasně nepřetáhl předkožku. Mému synovi to udělala doktorka v 6ti měsících, aniž by mě upozornila, že se to chystá udělat. PRostě ho prohlížela a najednou HROZNÝ, fakt hrozný řev. Udělala to násilím. Jsou na to různé teorie, ale tohle je dle mojí zkušenosti špatně. Syn krvácel, přes bolest to nešlo doma přetahovat, mazali jsme franikoinem, stejně to zarostlo, trpěl úplně zbytečně!! Navíc se předkožka zajizvila. Řešili jsme to znovu až ve třech letech, tak syn trpěl podruhý. Někteří doktoři předkožku neřeší vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
13.9.12 14:08

Ahojky, predkozky si vubec zatim nevsimej, delej jako by ani pindika nemel :mrgreen: Mazala a mazu jen prdelku a trisla kdyz to ma trochu cervene (Niveou proti opruzeninam) nedam na ni dopustit :)a kdyz byl miminko olejickovala jsem ho avrilem nebo jinym olejem pro deti, rekla bych ze klasicky jako holcicku :)
A z meho pohledu az se ti pokaka bych rekla, ze to budes mit jednodusi nez u holcicky :)chlapeckovi to nema tolik kam zalezt :D :palec: jinak gratuluju a preji at je vse v poradku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
13.9.12 14:10
@tadama píše:
Ahoj, mám syna - nic zvláštního v péši o něj jsem neprováděla :). Pindíka ani varlátka jsem nemazala, jen Bepanthen na opruzeniny. Co bych ti chtěla poradit - pohlídej si, aby synovi pediatr předčasně nepřetáhl předkožku. Mému synovi to udělala doktorka v 6ti měsících, aniž by mě upozornila, že se to chystá udělat. PRostě ho prohlížela a najednou HROZNÝ, fakt hrozný řev. Udělala to násilím. Jsou na to různé teorie, ale tohle je dle mojí zkušenosti špatně. Syn krvácel, přes bolest to nešlo doma přetahovat, mazali jsme franikoinem, stejně to zarostlo, trpěl úplně zbytečně!! Navíc se předkožka zajizvila. Řešili jsme to znovu až ve třech letech, tak syn trpěl podruhý. Někteří doktoři předkožku neřeší vůbec…

Chudak :? :hug: bych ji tam na miste asi zabila :evil: :evil: :evil:
Ja ted nevim, ale myslim, ze jsem tu cetla, ze se predkozka resi az nekde kolem 3tiho roku… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
13.9.12 14:14

Předkožky si vůbec nevšímej, nemaž preventivně ničím (a už vůbec ne ničím s oxidem zinečnatým – krémy na opruzeniny již vzniklé, nikoliv prevence!), stačí olejová koupel. Toť celá věda :lol: Je to jednodušší, než u holčiček, nestaráš se o hovínka až kdesi, utíráš libovolným směrem atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3631
13.9.12 14:44

Taky jsem měla nejdřív holčičku a pak až kluka. Hlavně klídek :) je to ze začátku úplně stejné jak u holčičky, až na to že když bude ne přebalováku čurat, tak to bude všude :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
13.9.12 14:46
@taljenka píše:
Taky jsem měla nejdřív holčičku a pak až kluka. Hlavně klídek :) je to ze začátku úplně stejné jak u holčičky, až na to že když bude ne přebalováku čurat, tak to bude všude :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To je pravda no :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3631
13.9.12 14:51

@Jaja87 No to jo. Když byl ten můj prcek malinkej tak si v poradně načůral do oka, frajer :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
13.9.12 14:59

Já v tom oproti holčičce moc rozdíl nevidím. :-D Mazala jsem proti opruzeninám tak jako dceru, prostě tam, kde se to může zapařit. Já teda naopak přetahovala od narození, synovi to šlo okamžitě. Mám v okolí několik kamarádek, které synům nepřetahovaly a dopadlo to nedobře…ale jak bylo napsáno, každý doktor a každá maminka má jiný přístup. Mazala jsem ho komplet včetně pinďoura a po přetažení jsem ho umývala mýdlem a pak opláchla čistou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1347
13.9.12 15:00
@taljenka píše:
Taky jsem měla nejdřív holčičku a pak až kluka. Hlavně klídek :) je to ze začátku úplně stejné jak u holčičky, až na to že když bude ne přebalováku čurat, tak to bude všude :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tak tak, prostě mimino. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
13.9.12 15:01
@taljenka píše:
@Jaja87 No to jo. Když byl ten můj prcek malinkej tak si v poradně načůral do oka, frajer :pankac:

Sikulka!!!To my az takhle necuraly vysoko,…Ale vzdy kdyz jsem ho rozbalila tak me pocural a to jak doma tak i v porodnici,..A museli me vzdy dat novou kosili :dance: :dance:…Vetsinou jsem uhybala to je jasny, a vse bylo na zemi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3631
13.9.12 15:02

@bloumik no syn měl ted 3 a bojím se mu to přetáhnout :nevim: ale na tříletce ho dr prohlížela a nic neříkala. Bojím se, abych mu něco neudělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí