Péče o dítě - kdo má na co nárok

13.3.20 19:47

Pece o dite kdo má na co nárok

Rozvedli jsme se dva měsíce po rozvodu přišla partnerka tedy bývala žena ze je těhotná teď má dcerka rok a 2 měsíce bydlím v jednom městě a já se dohodl ze ji budu mít 2 krát týdne 8-12 hod a jednou za 14dni o víkendu. Jenže ex změnila názor a nechce mi ji nechávat na noc prý je malá. Má na tohle nárok? Já sám bych chtěl malou do střídavě pece proto jsme zůstal i ve stejném městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2330
13.3.20 19:56

A co to dát na soud či ospod ať máš nějaký posudek/rozsudek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
13.3.20 20:00

Tak to musí posoudit soud, když vy se nemůžete dohodnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20904
13.3.20 20:14

@Tomas1234567 jedině soud

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
13.3.20 20:16

Já bych řekla nebuď deb.il a netahej roční dítě přes noc od mámy. Obě moje děti by v roce přes noc zbořily dům a to byly zvyklý mít tátu denně za zadkem. Střídavka je nejhorší věc, kterou můžete dítěti udělat - udělá z něj vandráka bez domova. Tobě by se chtělo každý týden stěhovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
13.3.20 20:30

To spíš přes soud. Kamarádčin partner to taky řešil. OSPOD a soud u nich rozhodl, že přes noc až od 2,5 let. střídavka a popřípadě do péče minimálně od 3let, ale hlavně soud dá na názor paní ze sociálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.3.20 20:35

NO, na jednu stranu soud je jediný, kdo to vymůže. Na stranu druhou počítej s tím, že ted ti toho soud moc nenadělí a zafixuje se to ještě na několik let dopředu. Takže bych se snažila o poradny, mediace, matku uplácet za čas s dítětem a snažit se urvat co to jde po kouskách - poslat jí na kafe s kamarádkou, k lékařům, na úřady, ke kadeřnící a hlídat. Několikrát týndně a snažit se max. vytvořit vztah s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
14.3.20 11:21
@7.straka píše:
Já bych řekla nebuď deb.il a netahej roční dítě přes noc od mámy. Obě moje děti by v roce přes noc zbořily dům a to byly zvyklý mít tátu denně za zadkem. Střídavka je nejhorší věc, kterou můžete dítěti udělat - udělá z něj vandráka bez domova. Tobě by se chtělo každý týden stěhovat?
@7.straka píše:
mky
Ja fakt nepochopím proč by 14ti měsíční dítě nemohlo být přes noc bez mamky notabene s vlastním otcem :zed:.Pokud tedy není kojené…o „nutnosti“ kojení dětí nad 1 rok si taky myslím svoje, ale to sem nyní vůbec nepatří. Střídavá péče je pěkný „zvěrstvo“ s tím nelze než souhlasit.To je dobré leda tak pro rodiče, kteří tím získají spoustu volného času a přitom nikdo nemůže říct, že se nestarají :roll: Pro děti je to tak akorát za trest.
Zakladateli přeji ať se podaří jakoukoliv legální cestou získat co nejvíce času se svojí holčičkou :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.20 11:43

Diky

Já si hlavně myslím ze když přestala kojit v 7 měsíci a od 10mesice nám fungovalo vše jak jsem psal bez soudu jen čisté domluva. Ale teď má přítele a najednou je problem. U mě má pokoj vlastní má vše stejne jak u mámy a upřímně má se tu možná i někdy lépe než u ni. Takže dekuji všem za poznatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
14.3.20 11:50

Já bych asi podala návrh na soud, a chtěla potvrdit stávající stav. Přijde mi to ideální. Vídat dítě v týdnu i o víkendu. Taky mám skoro 14 měsíčního, kojím tedy přes den i v noci, ale kde je vůle, je i cesta a nechávám ho s tátou běžně ( jen zatím holt ne přes noc). My tedy jsme úplná rodina. Ale dvě starší děti mám s ex ve společné péči, provozujeme takový individuální druh střídavky už několik let, od doby školkove, ke spokojenosti všech. Takže ty kecy o tom, že to je zlo, neví kde má domov a obligátní týden/ týden moc neber v potaz. Neplatí to rozhodně plošně. Střídavka může fungovat naprosto dobře. Ale ideální samozřejmě je, když vyjde z dohody rodičů, kteří spolu vychází a komunikují, ne z rozhodnutí soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
14.3.20 14:06
@prokr píše:
mky
Ja fakt nepochopím proč by 14ti měsíční dítě nemohlo být přes noc bez mamky notabene s vlastním otcem :zed:.Pokud tedy není kojené…o „nutnosti“ kojení dětí nad 1 rok si taky myslím svoje, ale to sem nyní vůbec nepatří. Střídavá péče je pěkný „zvěrstvo“ s tím nelze než souhlasit.To je dobré leda tak pro rodiče, kteří tím získají spoustu volného času a přitom nikdo nemůže říct, že se nestarají :roll: Pro děti je to tak akorát za trest.
Zakladateli přeji ať se podaří jakoukoliv legální cestou získat co nejvíce času se svojí holčičkou :hug:

Samozřejmě, že jsou děti, které to zvládnou. Moje by to v tomhle věku prostě nedaly. Mladší je tříletá a myslím, že kdyby zrovna byla blbě naložená, tak by byl řev ještě teď :lol:
Docela by mě zajímalo, co přesně ti přijde špatně na kojení starších než ročních dětí a na čem tenhle svůj názor stavíš, čili jestli máš lepší informace než pediatři, dětští psychologové a další odborníci včetně těch ve WHO :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
14.3.20 16:16
@7.straka píše:
Samozřejmě, že jsou děti, které to zvládnou. Moje by to v tomhle věku prostě nedaly. Mladší je tříletá a myslím, že kdyby zrovna byla blbě naložená, tak by byl řev ještě teď :lol:
Docela by mě zajímalo, co přesně ti přijde špatně na kojení starších než ročních dětí a na čem tenhle svůj názor stavíš, čili jestli máš lepší informace než pediatři, dětští psychologové a další odborníci včetně těch ve WHO :mrgreen:

Zdravím…jako úplně špatně mi to samozřejmně nepřijde. Svůj názor nestavím na žádném svém vzdělání v pediatrii nebo jiném příbuzném oboru jenom na vlastní zkušenosti a na tom, co vidím kolem sebe. Mám více dětí ve věku téměř 8-30 let ani jedno nebylo kojené. Všechny jsou zdravé, psychicky v pořádku a máme spolu hezké a fungující vztahy.Pro úplnost-nejmladší dítě doposud ani jednou nemělo antibiotika, žádné z dětí nikdy neprošlo hospitalizací v nemocnici/kromě po narození samozřejmně/.
Kojení do roka mi přijde O. K. Po roce, kdy už dítě může jíst tzv.„všechno“ a při dnešních možnostech kdy lze alespoň u nás každému dítěti zajistit dostatečně kvalitní a vyváženou stravu v potřebném množství se mi kojení zdá jako zbytečné pěstování oboustrané závislosti. Znám pár maminek, které kojily déle než rok a potom byl neskutečný problém to dítě odnaučit…
Svoje děti miluju…myslím si, že mohu s čistým svědomím říct, že pro ně dělám první poslední a je to vidět jak na nich samotných tak i na našich vzájemných vztazích…to kojeni :roll: :oops: no uznávám, že můj náhled je poněkud nestandartní, v dnešní době společensky nepřijatelný a vím, že tady zaručeně dostanu „čočku“ jako p…e 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
14.3.20 16:39

@prokr hele, ani jedno z dětí jsi nekojila, natož déle než rok, takže to je názor poměrně nerelevantní. Já taky nekomentuju krmení kojenců umělým mlékem, protože vlastní zkušenost nemám. Kojila jsem 13 a 15 měsíců, s odstavením žádný problém nebyl, zato s odebráním um jo. Nejmladšího 14 měsíčního taky kojím, stravu má pestrou, a s um asi ani začínat nebudu. Jak se píše výše, doporučeno je kojení do 2 let i déle. A určitě to není proto, aby si otcové nemohli brát děti na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
14.3.20 16:47
@andelka83 píše:
@prokr hele, ani jedno z dětí jsi nekojila, natož déle než rok, takže to je názor poměrně nerelevantní. Já taky nekomentuju krmení kojenců umělým mlékem, protože vlastní zkušenost nemám. Kojila jsem 13 a 15 měsíců, s odstavením žádný problém nebyl, zato s odebráním um jo. Nejmladšího 14 měsíčního taky kojím, stravu má pestrou, a s um asi ani začínat nebudu. Jak se píše výše, doporučeno je kojení do 2 let i déle. A určitě to není proto, aby si otcové nemohli brát děti na noc.
@andelka83 píše:
@prokr hele, ani jedno z dětí jsi nekojila, natož déle než rok, takže to je názor poměrně nerelevantní. Já taky nekomentuju krmení kojenců umělým mlékem, protože vlastní zkušenost nemám. Kojila jsem 13 a 15 měsíců, s odstavením žádný problém nebyl, zato s odebráním um jo. Nejmladšího 14 měsíčního taky kojím, stravu má pestrou, a s um asi ani začínat nebudu. Jak se píše výše, doporučeno je kojení do 2 let i déle. A určitě to není proto, aby si otcové nemohli brát děti na noc.

Co se čílíš :)?Já nic nekomentuji…jenom jsem odpovidala 7.strace na dotaz, co mě vede k mému názoru na kojení…takže Kliiiid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
14.3.20 17:50
@prokr píše:
Zdravím…jako úplně špatně mi to samozřejmně nepřijde. Svůj názor nestavím na žádném svém vzdělání v pediatrii nebo jiném příbuzném oboru jenom na vlastní zkušenosti a na tom, co vidím kolem sebe. Mám více dětí ve věku téměř 8-30 let ani jedno nebylo kojené. Všechny jsou zdravé, psychicky v pořádku a máme spolu hezké a fungující vztahy.Pro úplnost-nejmladší dítě doposud ani jednou nemělo antibiotika, žádné z dětí nikdy neprošlo hospitalizací v nemocnici/kromě po narození samozřejmně/.
Kojení do roka mi přijde O. K. Po roce, kdy už dítě může jíst tzv.„všechno“ a při dnešních možnostech kdy lze alespoň u nás každému dítěti zajistit dostatečně kvalitní a vyváženou stravu v potřebném množství se mi kojení zdá jako zbytečné pěstování oboustrané závislosti. Znám pár maminek, které kojily déle než rok a potom byl neskutečný problém to dítě odnaučit…
Svoje děti miluju…myslím si, že mohu s čistým svědomím říct, že pro ně dělám první poslední a je to vidět jak na nich samotných tak i na našich vzájemných vztazích…to kojeni :roll: :oops: no uznávám, že můj náhled je poněkud nestandartní, v dnešní době společensky nepřijatelný a vím, že tady zaručeně dostanu „čočku“ jako p…e 8o

Ke zdravým dětem ti gratuluju. Obě moje děti se odstavily samy, starší v roce a půl, mladší ve dvou letech. Takže kdybych měla soudit jen podle sebe, tak žáden problem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí