Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Rozvedli jsme se dva měsíce po rozvodu přišla partnerka tedy bývala žena ze je těhotná teď má dcerka rok a 2 měsíce bydlím v jednom městě a já se dohodl ze ji budu mít 2 krát týdne 8-12 hod a jednou za 14dni o víkendu. Jenže ex změnila názor a nechce mi ji nechávat na noc prý je malá. Má na tohle nárok? Já sám bych chtěl malou do střídavě pece proto jsme zůstal i ve stejném městě.
A co to dát na soud či ospod ať máš nějaký posudek/rozsudek?
Já bych řekla nebuď deb.il a netahej roční dítě přes noc od mámy. Obě moje děti by v roce přes noc zbořily dům a to byly zvyklý mít tátu denně za zadkem. Střídavka je nejhorší věc, kterou můžete dítěti udělat - udělá z něj vandráka bez domova. Tobě by se chtělo každý týden stěhovat?
To spíš přes soud. Kamarádčin partner to taky řešil. OSPOD a soud u nich rozhodl, že přes noc až od 2,5 let. střídavka a popřípadě do péče minimálně od 3let, ale hlavně soud dá na názor paní ze sociálky.
NO, na jednu stranu soud je jediný, kdo to vymůže. Na stranu druhou počítej s tím, že ted ti toho soud moc nenadělí a zafixuje se to ještě na několik let dopředu. Takže bych se snažila o poradny, mediace, matku uplácet za čas s dítětem a snažit se urvat co to jde po kouskách - poslat jí na kafe s kamarádkou, k lékařům, na úřady, ke kadeřnící a hlídat. Několikrát týndně a snažit se max. vytvořit vztah s dítětem.
@7.straka píše:
Já bych řekla nebuď deb.il a netahej roční dítě přes noc od mámy. Obě moje děti by v roce přes noc zbořily dům a to byly zvyklý mít tátu denně za zadkem. Střídavka je nejhorší věc, kterou můžete dítěti udělat - udělá z něj vandráka bez domova. Tobě by se chtělo každý týden stěhovat?
@7.straka píše:mky
Já si hlavně myslím ze když přestala kojit v 7 měsíci a od 10mesice nám fungovalo vše jak jsem psal bez soudu jen čisté domluva. Ale teď má přítele a najednou je problem. U mě má pokoj vlastní má vše stejne jak u mámy a upřímně má se tu možná i někdy lépe než u ni. Takže dekuji všem za poznatky.
Já bych asi podala návrh na soud, a chtěla potvrdit stávající stav. Přijde mi to ideální. Vídat dítě v týdnu i o víkendu. Taky mám skoro 14 měsíčního, kojím tedy přes den i v noci, ale kde je vůle, je i cesta a nechávám ho s tátou běžně ( jen zatím holt ne přes noc). My tedy jsme úplná rodina. Ale dvě starší děti mám s ex ve společné péči, provozujeme takový individuální druh střídavky už několik let, od doby školkove, ke spokojenosti všech. Takže ty kecy o tom, že to je zlo, neví kde má domov a obligátní týden/ týden moc neber v potaz. Neplatí to rozhodně plošně. Střídavka může fungovat naprosto dobře. Ale ideální samozřejmě je, když vyjde z dohody rodičů, kteří spolu vychází a komunikují, ne z rozhodnutí soudu.
@prokr píše:
mky
Ja fakt nepochopím proč by 14ti měsíční dítě nemohlo být přes noc bez mamky notabene s vlastním otcem.Pokud tedy není kojené…o „nutnosti“ kojení dětí nad 1 rok si taky myslím svoje, ale to sem nyní vůbec nepatří. Střídavá péče je pěkný „zvěrstvo“ s tím nelze než souhlasit.To je dobré leda tak pro rodiče, kteří tím získají spoustu volného času a přitom nikdo nemůže říct, že se nestarají
Pro děti je to tak akorát za trest.
Zakladateli přeji ať se podaří jakoukoliv legální cestou získat co nejvíce času se svojí holčičkou
Samozřejmě, že jsou děti, které to zvládnou. Moje by to v tomhle věku prostě nedaly. Mladší je tříletá a myslím, že kdyby zrovna byla blbě naložená, tak by byl řev ještě teď ![]()
Docela by mě zajímalo, co přesně ti přijde špatně na kojení starších než ročních dětí a na čem tenhle svůj názor stavíš, čili jestli máš lepší informace než pediatři, dětští psychologové a další odborníci včetně těch ve WHO ![]()
@7.straka píše:
Samozřejmě, že jsou děti, které to zvládnou. Moje by to v tomhle věku prostě nedaly. Mladší je tříletá a myslím, že kdyby zrovna byla blbě naložená, tak by byl řev ještě teď
Docela by mě zajímalo, co přesně ti přijde špatně na kojení starších než ročních dětí a na čem tenhle svůj názor stavíš, čili jestli máš lepší informace než pediatři, dětští psychologové a další odborníci včetně těch ve WHO
Zdravím…jako úplně špatně mi to samozřejmně nepřijde. Svůj názor nestavím na žádném svém vzdělání v pediatrii nebo jiném příbuzném oboru jenom na vlastní zkušenosti a na tom, co vidím kolem sebe. Mám více dětí ve věku téměř 8-30 let ani jedno nebylo kojené. Všechny jsou zdravé, psychicky v pořádku a máme spolu hezké a fungující vztahy.Pro úplnost-nejmladší dítě doposud ani jednou nemělo antibiotika, žádné z dětí nikdy neprošlo hospitalizací v nemocnici/kromě po narození samozřejmně/.
Kojení do roka mi přijde O. K. Po roce, kdy už dítě může jíst tzv.„všechno“ a při dnešních možnostech kdy lze alespoň u nás každému dítěti zajistit dostatečně kvalitní a vyváženou stravu v potřebném množství se mi kojení zdá jako zbytečné pěstování oboustrané závislosti. Znám pár maminek, které kojily déle než rok a potom byl neskutečný problém to dítě odnaučit…
Svoje děti miluju…myslím si, že mohu s čistým svědomím říct, že pro ně dělám první poslední a je to vidět jak na nich samotných tak i na našich vzájemných vztazích…to kojeni
no uznávám, že můj náhled je poněkud nestandartní, v dnešní době společensky nepřijatelný a vím, že tady zaručeně dostanu „čočku“ jako p…e ![]()
@prokr hele, ani jedno z dětí jsi nekojila, natož déle než rok, takže to je názor poměrně nerelevantní. Já taky nekomentuju krmení kojenců umělým mlékem, protože vlastní zkušenost nemám. Kojila jsem 13 a 15 měsíců, s odstavením žádný problém nebyl, zato s odebráním um jo. Nejmladšího 14 měsíčního taky kojím, stravu má pestrou, a s um asi ani začínat nebudu. Jak se píše výše, doporučeno je kojení do 2 let i déle. A určitě to není proto, aby si otcové nemohli brát děti na noc.
@andelka83 píše:
@prokr hele, ani jedno z dětí jsi nekojila, natož déle než rok, takže to je názor poměrně nerelevantní. Já taky nekomentuju krmení kojenců umělým mlékem, protože vlastní zkušenost nemám. Kojila jsem 13 a 15 měsíců, s odstavením žádný problém nebyl, zato s odebráním um jo. Nejmladšího 14 měsíčního taky kojím, stravu má pestrou, a s um asi ani začínat nebudu. Jak se píše výše, doporučeno je kojení do 2 let i déle. A určitě to není proto, aby si otcové nemohli brát děti na noc.
@andelka83 píše:
Co se čílíš
?Já nic nekomentuji…jenom jsem odpovidala 7.strace na dotaz, co mě vede k mému názoru na kojení…takže Kliiiid ![]()
@prokr píše:
Zdravím…jako úplně špatně mi to samozřejmně nepřijde. Svůj názor nestavím na žádném svém vzdělání v pediatrii nebo jiném příbuzném oboru jenom na vlastní zkušenosti a na tom, co vidím kolem sebe. Mám více dětí ve věku téměř 8-30 let ani jedno nebylo kojené. Všechny jsou zdravé, psychicky v pořádku a máme spolu hezké a fungující vztahy.Pro úplnost-nejmladší dítě doposud ani jednou nemělo antibiotika, žádné z dětí nikdy neprošlo hospitalizací v nemocnici/kromě po narození samozřejmně/.
Kojení do roka mi přijde O. K. Po roce, kdy už dítě může jíst tzv.„všechno“ a při dnešních možnostech kdy lze alespoň u nás každému dítěti zajistit dostatečně kvalitní a vyváženou stravu v potřebném množství se mi kojení zdá jako zbytečné pěstování oboustrané závislosti. Znám pár maminek, které kojily déle než rok a potom byl neskutečný problém to dítě odnaučit…
Svoje děti miluju…myslím si, že mohu s čistým svědomím říct, že pro ně dělám první poslední a je to vidět jak na nich samotných tak i na našich vzájemných vztazích…to kojeni![]()
no uznávám, že můj náhled je poněkud nestandartní, v dnešní době společensky nepřijatelný a vím, že tady zaručeně dostanu „čočku“ jako p…e
Ke zdravým dětem ti gratuluju. Obě moje děti se odstavily samy, starší v roce a půl, mladší ve dvou letech. Takže kdybych měla soudit jen podle sebe, tak žáden problem ![]()