Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den, já vím že to asi není dotaz pro maminky, ale vím, že tady víte hodně věcí, tak to zkouším i tady. Nevíte, nebo nemáte nějaký recept na krém na dort nebo cupcakes s tequilou? Nevím jak tam tu tequilu dostat..Jde to vůbec, udělat takový krém??nevíte někdo. Děkuji za odpověď a omlouvám se, jestli to sem nepatří.
Čokoládový dezert s nádechem tequily
Kdo by nemiloval čokoládu! Hříšně sladká dobrota je lékem na pocuchané nervy i odměnou po náročném dni. Co takhle zkusit upéct neodolatelně slaďoučký dezert, ve kterém hlavní roli hraje čokoláda a tequila jí dělá křoví?
Na přípravu potřebujete:
• 6 vaječných žloutků • 250 ml smetany • 250 ml mléka • 3 polévkové lžíce moučkového cukru • 150 g tmavé čokolády • ½ čajové lžičky mleté skořice • 1 polévkovou lžíci tequily • špetku soli
Postup přípravy:
Předehřejte si troubu na 170 °C. Do větší misky dejte žloutky, cukr, špetku soli a s pomocí mixéru šlehejte tři minuty, dokud žloutky nezmění barvu. Rozpusťte si čokoládu, ať už v mikrovlnce, nebo ve vodní lázni. Smetanu a mléko nalijte do hrnce, přiveďte k varu, poté odstavte a přimíchejte rozpuštěnou čokoládu. Vše pak postupně zašlehejte do vajíček s cukrem, přidejte skořici a tequilu.
Směs následně rozdělte na šest částí a těstem naplňte formičky. Přikryjte potravinářskou fólií a naskládejte na plech s vyššími okraji. Uvařte vodu, kterou nalijte na plech či na pekáč s formičkami s těstem tak, aby sahala do poloviny misek. Poté vložte do trouby a pečte hodinu.
Po upečení vyjměte z trouby, sejměte potravinářskou fólii a nechte vychladnout. Jakmile formičky vychladnou, vložte je do lednice, kde je nechte tři hodiny odpočinout.
To sem teda našla na netu ![]()
Obecně, jako se do krému zašlehává třeba rum, tak bych místo toho dala tu tequillu ![]()
Dá se zašlehat do krému i do těsta, ale vždycky jen ve lžících, né v deckách ![]()
Ještě jsem objevila recept „naslano“, kdybys chtěla tu tequillu zpracovat i jinak:
https://fresh.iprima.cz/…anovym-dipem
To si šikovná, já nenašla na netu vůbec nic. Já právě nikdy ještě nedělala krém s alkoholem, tak jsem nevěděla. Zkusim i naslano, děkuji.