Pečení - dotaz

284
18.2.25 08:12

Pečení - dotaz

Ahoj holky,

zeptám se jak analfabet. Jak mám postupovat, když chci upéct bábovku a potřebuji ušlehat vejce s cukrem do husté pěny? Elektrický šlehač nemám, ale mám metličku. :D Na netu píšou, že mi to bude trvat 40 minut s metličkou. Je to pravda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
18.2.25 08:15

@Bogna záleží, jak jsi šikovná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
18.2.25 08:16

Asi bych to prostě nešlehala, protože to si pěkně ušleháš ruku. Ono tím elektrickým to taky pár minut trvá, ručně si to neumím představit. Co skočit někam koupit úplně obyčejný levný šlehač ( mám takový no name už 5 let).

• Citovat
  • Upravit
284
18.2.25 08:19

@Asta135 Na netu jsem četla, že elektrickým to trvá 20 minut… Ano, bude nejlepší, pokud si nějaký koupím. Ten šlehač využiji jen na to šlehání cukru s vejcem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
18.2.25 08:22
@Bogna píše: Více

Ne, šlehám to s ním max 5 minut, možná ani ne.

Jinak využiješ na pěnu z vajec a cukru, bílkový sníh, litá těsta s ním celkově šlehám a nepoužívám ani vařečku, bramborovou kaši s ním hezky vyšleháš, pomazánky. Má spoustu využití.

Kupovala jsem ho nějak kolem 400,– a fakt se to vyplatí. Ušetřil mi už spostu času a námahy.

• Citovat
  • Upravit
34473
18.2.25 08:25

Cca 15 minut šlehám korpus na dort, bábovka bude za 5 minut hotová. Ručně si to tedy neumím představit, to bych si druhý den ani nenalila víno :mrgreen: teď už mám robota, ale ruční šlehač jsem používala hodně, litá těsta, sníh, šlehačku, kaše, pomazánky,… bez něj si to nedovedu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
18.2.25 08:28
@martina.se píše: Více

Souhlas, kamarád umí ručně našlehat sníh i těsto za pár minut :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
18.2.25 08:35

Kup si nějaký ruční za pár stovek. Využiješ ho.
Bez našlehaných vajec nebudeš mít nadýchanou bábovku, ale zákalec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
18.2.25 08:44

Bez šlehače bych se do toho nepouštěla, metličkou to nez ušleháš, to ti upadne ruka :mrgreen: ale ja treba delam hrnkovou bábovku a tam se nic nešlehá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
18.2.25 08:49

Tak si najdi jiný recept na bábovku, kde to není :D
jeden takový je třeba tu: Ingredience

těsto

9 lžic olej

2 ks vejce

1 hrnek mléko

1 hrnek cukr krupice

1 balíček vanilkový cukr

2 hrnky polohrubá mouka

1 balíček kypřicí prášek do pečiva
podle potřeby

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Polohrubou mouku, olej, celá vejce, prášek do pečiva, mléko krystalový a vanilkový cukr dáme do mísy a umícháme řídké těsto.

Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Do připravené formy vlijeme těsto, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut.

Při pečení můžeme bábovku přikrýt alobalem, aby se nám nahoře nespálila.

Upečenou rychlou bábovku necháme ve formě vychladnout, vyklopíme a můžeme podávat. Nadýchanou rychlou bábovku zdobíme podle fantazie a chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5231
18.2.25 08:49

Moje mamka to rukou naslehat umi, ale je to opruz a trva to. Nekolikrat jsem to pred lety taky delala, ale pokazde to doslehala za me. To si radsi kup normalni multifunkcni rucni robot (slehac, sekacek, tycivy mixer v jednom).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.2.25 08:53

V receptech, kde se nic nešlehá, se to dohání práškem do pečiva. A to se tedy nedá srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8931
18.2.25 09:01

Půjde to i metlou. Chce to grif. Cukráři ho mají. Ale samozřejmě mixérem vznikne takové víc nadýchané těsto. Což se odráží na finální bábovce. Pokud se udělají zvlášť i šlehané bílky, tak je to úplně top. Když se mi nechce s tím drbášit, tak udělám rychlo bábovku bez šlehaných bílků a zvlášť žloutkového základu, tak je dost znát rozdíl. Nebo dělám muffiny. S tím se člověk nemusí tak mazlit, jak je to u poctivé bábovky. Kup si na příště mixér. Není špatná investice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.2.25 09:21
@jita555 píše: Více

Ségra to samé. Já ani prd :mrgreen: :lol: nemam na to nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8931
18.2.25 09:23

Nás šlehat ručně na hotelovce učili. Takže umím. Ale mám se ráda a mám ráda své ruce. Takže bych se na takový sport mohla leda vyprdnout. Mám mixér :jazyk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí