Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, nevím jestli někde dělám chybu ale mě se zdá že, z 500g Hery upeču pouze 250 ks. Každý váží cca. 5g a a zdá se mi že, na tu dávku je toho celkem málo. Pokud někdo z vás doma peče na Vánoce linecké, tak určitě ví kolik přibližně kusů z jedné dávky udělá. Prosím když budete odpovídat tak uveďte z kolika másla nebo Hery a mouky to děláte. Děkuji
Tak to jsem tedy na kusy nikdy nepočítala… vždyť to je nesmysl. Já třeba dělám malé srdíčka a fakt tenoučké.. a moje tchýně velké a dost tlusté… A zkus to z másla… je to mnohem chutnější
@KKK85 z másla též peču ale i z Hery to není špatné. Ale i tak děkuji za podmět. Hezký den
Peču každý rok. Nevím. Nikdy to nepočítám. Jen si hlídám, ať mám dvojice na slepení.
@Kelsey píše:
Peču každý rok. Nevím. Nikdy to nepočítám. Jen si hlídám, ať mám dvojice na slepení.
Mne se stejne pokazde nejake zlomi, tak je jedno, jestli je to do paru.
Nikdy by mě nenapadlo to počítat.
Na vánoce peču z půl kila Hery, mám to v krabici od bot.
Většinou peču drobnější tvary a tenké.
Hm, tak jsem si udělala těsto na linecké, už je v lednici, za chvíli jdeme vykrajovatka. Díky za zábavu na odpo. ![]()
@debra.morgan píše:
Hm, tak jsem si udělala těsto na linecké, už je v lednici, za chvíli jdeme vykrajovatka. Díky za zábavu na odpo.
Taky jsem měla nutkání, když jsem to tady četla, ale nakonec vyhrál bazén ![]()
Fíha Linecké ![]()
ono v podstatě, slunovrat je už za náma, dny se začínají zkracovat, Vánoce se blíží
ne že ne, v podstatě jsou za rohem ![]()
/sic má bejt za týden 39 st., ale to pominem/
já peču 3:2:1, dám tam trochu i vymačkané citron. štávy a je to výborný
vždy nechám odležet přes noc
Naše linecké je spíš jednoduché sladké křehké těsto, které si navíc snadno zapamatujete, protože poměr mouky, másla a cukru je přesně 3:2:1.
Suroviny
300 g hladké pšeničné mouky
200 g másla (nakrájeného na kostky)
100 g moučkového cukru
2 žloutky
citrónová kůra
Do mísy dejte všechny suroviny a postupně vypracujte pěkné soudržné těsto. Těsto na linecké nehnětejte zbytečně dlouho. Stačí jen tolik, aby byly suroviny (a hlavně máslo) spojené. Hotové těsto zabalte do fólie a dejte odležet do lednice (stačí na hodinu, ale klidně i přes noc).
@Dadda8 píše:
Dělám z másla,Taky jsem měla nutkání, když jsem to tady četla, ale nakonec vyhrál bazén
My si dávku upekli, vzala jsem to dětem na pisek k hospodě a bylo vše pryč. Ale pár kousků na ráno jsem si nechala.