Pečení Linecké

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4.7.23 11:35

Pečení Linecké

Dobrý den, nevím jestli někde dělám chybu ale mě se zdá že, z 500g Hery upeču pouze 250 ks. Každý váží cca. 5g a a zdá se mi že, na tu dávku je toho celkem málo. Pokud někdo z vás doma peče na Vánoce linecké, tak určitě ví kolik přibližně kusů z jedné dávky udělá. Prosím když budete odpovídat tak uveďte z kolika másla nebo Hery a mouky to děláte. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24992
4.7.23 11:38

No a jaký je teda tvůj celý recept?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7251
4.7.23 11:40

Tak to jsem tedy na kusy nikdy nepočítala… vždyť to je nesmysl. Já třeba dělám malé srdíčka a fakt tenoučké.. a moje tchýně velké a dost tlusté… A zkus to z másla… je to mnohem chutnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.23 11:43

@KKK85 z másla též peču ale i z Hery to není špatné. Ale i tak děkuji za podmět. Hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
4.7.23 11:45

Peču každý rok. Nevím. Nikdy to nepočítám. Jen si hlídám, ať mám dvojice na slepení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64917
4.7.23 12:18
@Kelsey píše:
Peču každý rok. Nevím. Nikdy to nepočítám. Jen si hlídám, ať mám dvojice na slepení.

Mne se stejne pokazde nejake zlomi, tak je jedno, jestli je to do paru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
4.7.23 13:22

Nikdy by mě nenapadlo to počítat.
Na vánoce peču z půl kila Hery, mám to v krabici od bot.
Většinou peču drobnější tvary a tenké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
4.7.23 13:23

Hm, tak jsem si udělala těsto na linecké, už je v lednici, za chvíli jdeme vykrajovatka. Díky za zábavu na odpo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
4.7.23 20:04
Dělám z másla,
@debra.morgan píše:
Hm, tak jsem si udělala těsto na linecké, už je v lednici, za chvíli jdeme vykrajovatka. Díky za zábavu na odpo. :mrgreen:

Taky jsem měla nutkání, když jsem to tady četla, ale nakonec vyhrál bazén :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
4.7.23 20:48

Fíha Linecké 8o

ono v podstatě, slunovrat je už za náma, dny se začínají zkracovat, Vánoce se blíží
:think: ne že ne, v podstatě jsou za rohem :mrgreen:

/sic má bejt za týden 39 st., ale to pominem/

já peču 3:2:1, dám tam trochu i vymačkané citron. štávy a je to výborný
vždy nechám odležet přes noc

Naše linecké je spíš jednoduché sladké křehké těsto, které si navíc snadno zapamatujete, protože poměr mouky, másla a cukru je přesně 3:2:1.

Suroviny

300 g hladké pšeničné mouky
200 g másla (nakrájeného na kostky)
100 g moučkového cukru
2 žloutky
citrónová kůra

Do mísy dejte všechny suroviny a postupně vypracujte pěkné soudržné těsto. Těsto na linecké nehnětejte zbytečně dlouho. Stačí jen tolik, aby byly suroviny (a hlavně máslo) spojené. Hotové těsto zabalte do fólie a dejte odležet do lednice (stačí na hodinu, ale klidně i přes noc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
4.7.23 21:55
@Dadda8 píše:
Dělám z másla,Taky jsem měla nutkání, když jsem to tady četla, ale nakonec vyhrál bazén :mrgreen:

My si dávku upekli, vzala jsem to dětem na pisek k hospodě a bylo vše pryč. Ale pár kousků na ráno jsem si nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný